Γιώργος Κατσαρός: «Ο Στέλιος Καζαντζίδης ήξερε ότι αν είχε επιτυχία, η Μαρινέλλα θα έφευγε»
Showbiz

Γιώργος Κατσαρός: «Ο Στέλιος Καζαντζίδης ήξερε ότι αν είχε επιτυχία, η Μαρινέλλα θα έφευγε»

Ο Γιώργος Κατσαρός, ακμαιότατος στα 89 του χρόνια, επέστρεψε στις live εμφανίσεις, αυτή τη φορά με τον φίλο του και αγαπημένο συνθέτη και ερμηνευτή Κώστα Χατζή, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.

«Με τον Κώστα συναντιόμαστε μουσικά σε έναν ιστορικό χώρο, στην “Οδό Λυσίου” στην Πλάκα, ακριβώς εκεί όπου την 21 η Απριλίου του 1967 τραγουδούσαμε με τη Βλαχοπούλου, την Μπελίντα και τη Μαρινέλλα με τον Βοσκόπουλο στο μπουζούκι. Τότε ονομαζόταν “Μοστρού”. Ο Γιώργος Κατσαρός μιλά στο Gala για το κεφάλαιο Μαρινέλλα.

1675035480939-479431046-katsaros-1.jpg

Γιώργος Κατσαρός

Μαρινέλλα είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο.

«Τη γνώρισα όταν ακόμη ήταν ζευγάρι με τον Καζαντζίδη. Τους είχα πάρει στο θέατρο “Παρκ”. Θυμάμαι μια μέρα περπατούσα στη Σταδίου και άκουσα μια φωνή να μου λέει: “Μαέστρο, μαέστρο!”. Έπεσε στην αγκαλιά μου κλαίγοντας: “Έφυγα από τον Στέλιο”. Μόλις είχε χωρίσει και έψαχνε δουλειά. Την πήγα στο καλλιτεχνικό γραφείο του Θόδωρου Κρίτα. Εκείνη την περίοδο είχα κλείσει τουρνέ στην τότε Σοβιετική Ένωση με την τραγουδίστρια Σούλα Μπιρμπίλη. Του είπα λοιπόν να τις πάρουμε και τις δύο και εκείνος επεσήμανε ότι δεν θα μπορούσαμε να τις πληρώσουμε με δολάρια. Πρότεινα στη Μαρινέλλα να πληρωθεί με ρούβλια και να αγοράσει μια ακριβή γούνα την οποία θα πουλούσε επιστρέφοντας στην Ελλάδα. Έτσι και έγινε. Οι εμφανίσεις μας είχαν τεράστια επιτυχία. Ήμασταν η πρώτη ελληνική ορχήστρα που βρέθηκε στην ΕΣΣΔ». Το πώς σήκωσε τη Μαρινέλλα από το πάλκο είναι μια άλλη ιστορία: «Την είχα δει με τον Καζαντζίδη. Ενα βράδυ της είπα να πει μόνη της ένα τραγούδι και απάντησε ότι δεν θα την άφηνε ο Στέλιος. Του το ζήτησα και όντως αρνήθηκε, όπως και κάποιες φορές ακόμα. Ο Στέλιος ήξερε ότι αν είχε επιτυχία, η Μαρινέλλα θα έφευγε. Κάποια στιγμή, αφού τον παρακάλεσα, μου είπε: “Αντε! Βάλ’ την να πει ένα τραγούδι”. Της έδωσα το “Όμορφη πόλη”. Ήταν συγκλονιστική! Ο κόσμος χειροκροτούσε όρθιος. Αυτό ήταν το πρώτο μπαμ της έγραψα πολλά τραγούδια.

katsaros.jpg

Γιώργος Κατσαρός

Οταν ήταν έγκυος βρισκόταν σχεδόν κάθε βράδυ στο σπίτι μου. Ηταν πολύ φίλη με τη γυναίκα μου. Εκείνη την περίοδο είχα μαζί μου τον Τόλη Βοσκόπουλο στη “Νεράιδα”. Είχε μόλις χωρίσει από τη Ζωή Λάσκαρη και τα βράδια ερχόταν μαζί μου στο σπίτι. Μια, δυο, τρεις, δέκα, τα έφτιαξαν κρυφά από μένα. Μια μέρα, λοιπόν, μου λέει ο Τόλης: “Μας παντρεύεις την άλλη εβδομάδα;’. Έμεινα!». Γιώργος Κατσαρός και Μαρινέλλα έγραψαν ιστορία πηγαίνοντας στη Eurovision με το «Κρασί, θάλασσα και τ' αγόρι μου» το 1974. «Ηταν η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας. Η Μαρινέλλα είχε κάνει μεγάλη εντύπωση τότε - ήταν η μόνη τραγουδίστρια που βγήκε φορώντας παντελόνι και παίζοντας ντέφι. Ενθουσιάστηκαν μαζί της, παρότι η ίδια, όταν παρακολουθούσαμε την πρόβα των ABBA, μου είπε: «Τι κάνουμε εμείς εδώ; Πάμε για ψώνια στο Λονδίνο”. (γέλια) Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, στο Green Room, ενώ δεν κάπνιζα ποτέ, από την αγωνία μου άναψα ένα τσιγάρο. Βρισκόμουν ανάμεσα σε δύο κοπέλες των ABBA και όπως κρατούσα χαμηλά το τσιγάρο, άρπαξε το βελούδινο παντελόνι της μίας. Αρχικά έβαλε τα κλάματα, μετά μου ζήτησε συγγνώμη. Μάλιστα ο διεθνής Τύπος έγραψε τότε για τον “Έλληνα που έκαψε το παντελόνι των ABBA”».

Πηγή Gala

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved