Ματίκα: «Όταν περνάς δυσκολίες, που είναι πιο σοβαρές από το... ψώνιο σου, θωρακίζεσαι»
Showbiz

Ματίκα: «Όταν περνάς δυσκολίες, που είναι πιο σοβαρές από το... ψώνιο σου, θωρακίζεσαι»

Για την επιτυχημένη παράσταση «Θέλω να σου κρατάω το χέρι», τη σκηνοθεσία αλλά και για το πώς διαχειρίζεται ενδεχόμενες αποτυχίες, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Θάλεια Ματίκα.

Με τον Τάσο Ιορδανίδη τα τελευταία χρόνια συνεργάζεστε και θεατρικά. Φέτος, για 3η σεζόν, ανεβάζετε την παράσταση «θέλω να σου κρατάω το χέρι». Πώς νιώθεις που αυτό το «ταξίδι» συνεχίζεται;

«Θεωρώ ότι είναι ένα «δώρο» που μας ήρθε απ’ το πουθενά πραγματικά. Έχουμε δύο υπέροχους ανθρώπους που μας έχουν εμπιστευτεί το θεατρικό τους σπίτι, τον Στέφανο Ληναίο και την Ελλη Φωτίου, καθώς παίζουμε στο θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου το έργο που έχει γράψει ο Τάσος και σκηνοθετώ εγώ. Το έργο ήταν μια δική μου ιδέα, την οποία έγραψε ο Τάσος μέσα σε μόλις τρεις-τέσσερις ημέρες. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Έχει πολλά βιωματικά στοιχεία η παράσταση και αγκαλιάστηκε πολύ από τον κόσμο. Νομίζω ότι λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά, καθώς μιλάει για τη συντροφικότητα ύστερα από χρόνια. Επίσης κάνουμε άλλες δύο παραγωγές οι δυο μας στο θέατρο. Τη μία τη σκηνοθετώ εγώ και την άλλη ο Τάσος»

iordanidis-matika-(11).jpg

Θάλεια Ματίκα - Τάσος Ιορδανίδης

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη σκηνοθεσία;

«Η σκηνοθεσία ξεκίνησε από ανάγκη. Ήμουν έγκυος στον γιο μου και ο Τάσος είχε καταλάβει ότι έχω αρχίσει να... τρελαίνομαι. (Γελάει.) Τότε μου ανέθεσε με το ζόρι να κάνω ένα παιδικό στο θέατρο Άνεσις που ήμασταν. Δεν δηλώνω σκηνοθέτις. Είμαι μια ηθοποιός που φλερτάρει με τη σκηνοθεσία. Εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες, προσπαθώ να δημιουργήσω»

Επαγγελματικές αποτυχίες έχουν υπάρξει; Πώς τις διαχειρίζεσαι;

«Μου έχει συμβεί στο παρελθόν όταν σκηνοθετούσα και ήταν πολύ τραυματική η εμπειρία»

1677880972272-252875197-matika-(3).jpg

Θάλεια Ματίκα

Σε τρόμαξε η αποτυχία;

«Πάρα πολύ, στενοχωριόμουν καθημερινά. Νομίζω με τα χρόνια έχω θωρακίσει λίγο καλύτερα τον εαυτό μου σε αυτά τα ζητήματα»

Με ποιον τρόπο;

«Όταν περνάς ακόμα μεγαλύτερες δυσκολίες, που είναι πιο σοβαρές από το... ψώνιο σου, θωρακίζεσαι. Όταν ήρθαν σοβαρές δυσκολίες, έγινε μια σοβαρή ενδυνάμωση και σε μένα. Και εκεί συνειδητοποιείς πόσο σημαντικό είναι το να πέφτεις, γιατί ανακαλύπτεις πράγματα και μετατοπίζεις το εγώ σου», λέει στο mytv

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved