Μαίρη Λίντα: Η ηλικία, η καριέρα και η ζωή στο γηροκομείο
Showbiz

Μαίρη Λίντα: Η ηλικία, η καριέρα και η ζωή στο γηροκομείο

 

Η Μαίρη Λίντα που έδεσε το όνομά της με την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, σήμερα απέχει από τα μουσικά δρώμενα, έχει αποσυρθεί λόγω ηλικίας και βρίσκεται στο Γηροκομείο Αθηνών. 

Γεννήθηκε 9 Νοεμβρίου 1935 και είναι 88 ετών. Το πραγματικό της όνομα είναι Μαίρη Δημητροπούλου και κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας.

Η Μαίρη Λίντα ξεκίνησε σε μικρή ηλικία από τα ταλέντα του Ορέστη Λάσκου, συνέχισε στα βαριετέ και καμπαρέ της εποχής ώσπου συνάντησε τον Μανώλη Χιώτη και διέγραψαν μαζί μία λαμπρή πορεία τη δεκαετία του ’60, όπου έκαναν και κοινές εμφανίσεις σε ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου.

Linta_hiotis.jpg

Υπήρξε μάλιστα και σύζυγός του για μια δεκαετία. Στη συνέχεια παντρεύτηκε για δεύτερη φορά με τον Αλέξανδρο Θεοχάρη, από τον οποίο απέκτησε μία κόρη και είχε αποκαλύψει για τον γάμο της: «Όμως, δεν άντεχα άλλο την πολύ κακή συμπεριφορά και το ξύλο. Έφυγα. Είχα τη δύναμη, όμως, γιατί είχα ένα χρυσό βραχιόλι στο χέρι μου, τη φωνή μου».

mairi-linta-(2).jpg

Το 1961 στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης πήρε το Α’ βραβείο με το τραγούδι «Απαγωγή». Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία με το τραγούδι του Κώστα Καπλάνη «Πικρό ποτήρι». Το 1964, κατά τη διάρκεια περιοδείας της με τον Χιώτη στις Ηνωμένες Πολιτείες, τραγούδησε στο Λευκό Οίκο προς τιμήν του προέδρου Λίντον Τζόνσον.

Το 2011 συνεργάστηκε με την Άννα Βίσση στο νυχτερινό κέντρο Rex για την σεζόν 2011-2012

mairi-linta-(5).jpg

Η σπουδαία τραγουδίστρια φιλοξενείται στο Γηροκομείο Αθηνών τα τελευταία πέντε χρόνια μετά από επιθυμία της και έχει δηλώσει: «Εδώ, στο ίδρυμα, έχω φίλους γιατρούς και ανθρώπους δικούς μου. Δεν το βλέπω ως γηροκομείο, αλλά σαν το σπίτι μου. Είναι εξαίρετοι όλοι οι άνθρωποι που μας φροντίζουν. Περνάω υπέροχα και θέλω να το πιστέψετε αυτό. Δυστυχώς, στην Ελλάδα έχει παρεξηγηθεί η φιλοξενία σε γηροκομείο.

mairi-linta-(1).jpg

Λένε "πήγε στο γηροκομείο η Λίντα"! Μα γιατί να μην έρθω εδώ; Είναι υπέροχο το περιβάλλον και τους ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον τους. Είναι τόσο δοτικό το προσωπικό εδώ που με συγκινούν καθημερινά με την περιποίηση τους. Ζω σαν στο σπίτι μου».

linta2.jpg

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved