Τα κόκκινα φανάρια: Όταν η Αλίκη «εισέβαλε» στα γυρίσματα και πόζαρε με την Καρέζη και τον σκηνοθέτη
Showbiz

Τα κόκκινα φανάρια: Όταν η Αλίκη «εισέβαλε» στα γυρίσματα και πόζαρε με την Καρέζη και τον σκηνοθέτη

Ένα σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τα παρασκήνια της ταινίας Τα Κόκκινα Φανάρια σας παρουσιάζουμε σήμερα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε φωτογραφίες από τα παρασκήνια της κορυφαίας παραγωγής του ελληνικού κινηματογράφου η οποία κατάφερε να ξεπεράσει και τα σύνορα της Ελλάδας. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν έπαιξε στην κορυφαία αυτή ταινία όμως μία γεύση από Τρούμπα την είχε πάρει. 

Τα Κόκκινα Φανάρια σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη και σενάριο Αλέκου Γαλανού απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές στο Φεστιβάλ των Καννών το 1964, υπήρξαν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και τελικά στιγμάτισαν μια ολόκληρη εποχή.

119037648_323146392441909_6782030291178858165_n.jpg

Η ταινία με πρωταγωνίστρια την αείμνηστη Τζένη Καρέζη κατέλαβε την 3η θέση σε 92 ταινίες. To 1964 που ήταν υποψήφια για βραβείο Όσκαρ, κέρδισε η ταινία του Φελίνι 8½. Επίσης, προτάθηκε να διαγωνιστεί για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Κανών, όπου απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

jenny-karezi-giorgos-foundas-ta-kokkina-fanaria-1965-greek-film-poster-spiros-soutsos-canvas-print_painting_movie_poster_portrait.jpg

Εικόνα από τα παρασκήνια - Αλίκη και Τζένη μαζί

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη έκανε ένα πέρασμα από τα στούντιο Άλφα όπου γυριζόταν η ταινία για να πάρει μια γεύση από την Τρούμπα. Η πρωταγωνίστρια Τζένη Καρέζη αγκαλιάζει τον σκηνοθέτη της ταινίας Βασίλη Γεωργιάδη και αυτός με την σειρά του την Εθνική μας Σταρ. Όλοι μαζί μας χάρισαν ένα εξαιρετικά σπάνιο στιγμιότυπο.

Δείτε το σπάνιο φωτογραφικό καρέ στην παρακάτω Gallery:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved