Παπαδόπουλος: «Το ''έλα να παίξεις στην Επίδαυρο γιατί θα κόψουμε εισιτήρια'' δεν με αφορά»

Σπύρος Παπαδόπουλος

Showbiz

Παπαδόπουλος: «Το ''έλα να παίξεις στην Επίδαυρο γιατί θα κόψουμε εισιτήρια'' δεν με αφορά»

O Σπύρος Παπαδόπουλος, σε μία μικρή ανασκόπηση της επαγγελματικής του πορείας μέχρι σήμερα, θυμάται όλες εκείνες τις φορές που έκανε αποτυχίες. 

Ο αγαπημένος ηθοποιός παραδέχεται ότι δεν ρισκάρει ενώ όταν ερωτάται τι είδους ηθοποιός πιστεύει ότι είναι, η απάντησή του είναι αφοπλιστική...

Αποτυχίες έχετε κάνει;

Γιατί να μην έχω κάνει;

Δεν ξέρω, σας έχω στο μυαλό μου ως πάντα επιτυχημένο.

Δεν έχω κάνει τρανταχτές αποτυχίες. Αλλά αποτυχία είναι και κάτι που δεν αρέσει σε σένα τον ίδιο. Κάποτε, ας πούμε, δεν μου άρεσα καθόλου σε έναν ρόλο, στη «Λοκαντιέρα» του Γκολντόνι στο Θέατρο Πόρτα, από τον οποίο με ξεχώρισε ο Μιχάλης Κακογιάννης. Μπορεί επειδή ήταν έμπειρος να είδε κάτι άλλο. Για να είμαστε πάντως ειλικρινείς, για να κάνεις μια μεγάλη αποτυχία χρειάζεται προηγουμένως να ρισκάρεις. Κι εγώ εδώ και χρόνια δεν ρισκάρω. Αν, για παράδειγμα, ανεβάσω τον «Έμπορο της Βενετίας» αύριο, μπορεί να είμαι και για ντομάτες.

papadopoulos.jpeg

Γιατί δεν ρισκάρετε;

Γιατί έτσι με πήγε ο δρόμος. Όταν είδα ότι μπορώ να είμαι ηθοποιός, ήθελα να μην εξαρτώμαι από παραγωγούς για να κάνω τη δουλειά μου όπως τη θέλω. Επειδή λοιπόν έχω το οικονομικό βάρος πάνω μου -και στα οικονομικά είμαι πραγματικά ο αθλιότερος στη Γη-, δεν θέλω να παίρνω ρίσκα. Δεν το μπορώ, δεν το αντέχω, δεν θέλω, δεν το τολμάω. Πάντως δεν το παίρνω το ρίσκο. Μου είχε πει κάποτε ένας πολύ δικός μου άνθρωπος κάτι που αποδείχτηκε σοφό, αν και τότε διαφωνούσα μαζί του: «Εσύ έχεις ένα χάρισμα, μην το σνομπάρεις και το θεωρείς δεδομένο και πας σε άλλα χωράφια. Γιατί στα άλλα χωράφια θα υπάρχουν άλλοι 20-30 που το κάνουν σαν και σένα. Και θα θαμπώσεις την εικόνα και τη δημιουργικότητά σου». Ότι τη στιγμή που έκανα κάτι πολύ καλά δεν θα έπρεπε να έχω ενοχές και αμφιβολίες. Με επηρέασε λοιπόν αυτή η κουβέντα και θα έλεγα ότι με βόλεψε κιόλας.

Τι ηθοποιός είστε;

Νομίζω ότι τα καταφέρνω στην κωμωδία. Και σε κάποια δραματικά τα καταφέρνω. Αλλά δεν είμαι για μεγάλα μεγέθη. Θα ήθελα πολύ να μπορώ να κάνω τον Οιδίποδα. Αλλά δεν νομίζω. Σε περίπτωση πάντως που αποφάσιζα να κάνω κάτι τέτοιο -γιατί τώρα πια είναι αργά- θα ήθελα τουλάχιστον μια διετία για να κάνω μια θητεία πάνω σε αυτό το είδος. Να δουλέψω φωνές, αναπνοές, να διαβάσω και μετά να δοκιμάσω και να αποτύχω. Αλλά να ξέρω πως έχω κάνει ό,τι καλύτερο μπορώ. Μου έχουν γίνει κατά καιρούς προτάσεις. Αλλά το «έλα να παίξεις στην Επίδαυρο γιατί είσαι γνωστός και θα κόψουμε εισιτήρια» δεν με αφορά.

Πηγή: Gala

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved