Μαρία Καλλιμάνη: «Το 2023 ήταν έντονο και γεμάτο»
www.ndpphoto.gr
Showbiz

Μαρία Καλλιμάνη: «Το 2023 ήταν έντονο και γεμάτο»

 Η Μαρία Καλλιμάνη, η Δέσποινα, στην καθημερινή σειρά του ΣΚΑΙ, Οι Πανθέοι, μίλησε, σε συνέντευξή της για τη χρονιά που φεύγει αλλά και για το σήριαλ στο οποίο πρωταγωνιστεί.

Η Μαρία Καλλιμάνη, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της, στο πώς ήταν για εκείνη το 2023, αλλά και για τους Πανθέους αλλά και τί εύχεται για το νέο χρόνο.

9835_MARIA_KALIMANI_1462022.jpg

-Σε λίγες ημέρες φεύγει το 2023. Πώς ήταν αυτή η χρονιά για εσάς;

Ήταν μια ωραία χρονιά. Κατ’ αρχάς, έχουμε υγεία, που είναι το πιο σημαντικό. Το 2023, όσον αφορά τη δουλειά μου, ήταν έντονο και γεμάτο. Πέρυσι, ήμουν στην παράσταση «Da», στο θέατρο Ιλίσια, με τον Γρηγόρη Βαλτινό, απλώς λόγω υποχρεώσεων δεν συνέχισα φέτος και έγινε αντικατάσταση από την κυρία Ταμίλα Κουλίεβα. Μετά, έκανα μια ταινία, το «Κρέας», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Νάκου, που γυρίστηκε στην Κύμη Εύβοιας και αυτή την περίοδο βρίσκεται στο μοντάζ με υπέροχους συναδέλφους, όπως ο Ακύλλας Καραζήσης, ο Κώστας Νικούλι κ.ά. Το καλοκαίρι, ήρθα σε επαφή με τα ΚΑΠΑ Studios και τον Σπύρο Μιχαλόπουλο, τον σκηνοθέτη της σειράς «Οι Πανθέοι», όπου ξεκινήσαμε την προετοιμασία και είμαστε ακόμα στα γυρίσματα. Οπότε, από αυτή την άποψη, ήταν μια γεμάτη χρονιά. Όχι πάντα εύκολη, καθώς ήταν και απαιτητική. Όμως το ότι έρχομαι σε επαφή, μέσα από αυτές τις δουλειές, με συναδέλφους πολύ αγαπημένους, που εκτιμώ την τέχνη τους και τους ίδιους ως ανθρώπους, μου δίνει μεγάλη χαρά, θεωρώ πως δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο στη δουλειά μας.

-Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας έκαναν να αποδεχθείτε την πρόταση που σας έγινε για τη σειρά του ΣΚΑΙ «Οι Πανθέοι»;

Οι συνάδελφοι, που είναι αγαπημένοι φίλοι και εξαιρετικοί ηθοποιοί. 0 Σπύρος Μιχαλόπουλος, που δεν τον γνώριζα προσωπικά, αλλά ήξερα γενικά τη δουλειά του. Κάτι άλλο που έπαιξε σημαντικό ρόλο ήταν η φήμη που είχαν «Οι Πανθέοι» και ως βιβλίο από τον ακαδημαϊκό Τάσο Αθανασιάδη. Ο τρόπος που γράφει και το πόσο βαθύς γνώστης ήταν της ιστορίας της Ελλάδας, της κοινωνικοπολιτικής κατάστασης της εποχής, είναι ένας θησαυρός. Επίσης, η φήμη που είχε η σειρά όταν προβλήθηκε πρώτη φορά στην τηλεόραση το 1979, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη. Βέβαια, ήταν διαφορετικές οι συνθήκες. Εδώ πρόκειται για ένα καθημερινό σίριαλ, που είναι άλλοι οι ρυθμοί. Είναι δύσκολη αλλά και προκλητική συνθήκη.

1703085896261-179225289-1675207087959-481251497-kalimani.webp

- Κατά τη διάρκεια του κορονοϊού είδαμε πολλούς ηθοποιούς που επέλεγαν κυρίως το θέατρο να συμμετέχουν σε τηλεοπτικές σειρές. Θεωρείτε πως καταρρίφθηκε η ταμπέλα «θεατρικός» και «τηλεοπτικός» ηθοποιός;

Ναι. Τα τελευταία χρόνια, όταν ξεκίνησε ο κορονοϊός και τα θέατρα ήταν κλειστά, πολλοί ηθοποιοί του θεάτρου έπαιξαν σε σειρές, θεωρώ υγιές ότι με έναν τρόπο έχει σταματήσει ο διαχωρισμός του «θεατρικού» και του «τηλεοπτικού» ηθοποιού. Τα όρια αμβλύνονται και αυτό είναι σημαντικό. 0 ηθοποιός, είτε παίζει σε μια σειρά, είτε στον κινηματογράφο, είτε στο θέατρο, είναι στη δουλειά του. Μάλιστα, θεωρώ πως είναι ενδιαφέρον να αλλάζει το μέσο στο οποίο εργάζεται. Είναι πλούτος η άσκηση των εκφραστικών μέσων μέσα από διαφορετικά πράγματα. Άλλες απαιτήσεις και τεχνικές έχει το θέατρο άλλες η τηλεόραση και άλλες ο κινηματογράφος. Είναι σημαντικό, βέβαια, να μπορούν να γίνουν ποιοτικές δουλειές παντού. Φέτος συμμετείχα στην εξαιρετική σειρά του Βασίλη Κεκάτου στο «Milky Way». Είναι διαφορετικό όταν έχεις να γυρίσεις 8 επεισόδια και αλλιώς 120. Ο χρόνος δεν είναι πάντα σύμμαχος. Όμως έχει ανοίξει κάτι ελπιδοφόρο στην ελληνική μυθοπλασία. Έχουμε και άλλο δρόμο, αλλά πραγματικά υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι, σε κάθε θέση σε μια παραγωγή.

MARIA_KALIMANI_.jpg

-Μια ευχή για το 2024;

Υγεία, λιγότερο άγχος, θετική σκέψη και περισσότερες ευκαιρίες για αποδράσεις στη φύση. Ειρήνη και όσο μπορούμε μεγαλύτερη συνειδητότητα σε σχέση με την οικολογική καταστροφή, είπε η Μαρία Καλλιμάνη στο περιοδικό Mytv.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved