Κατερίνα Γερονικολού: «Δεν ξέρω γιατί δεν πουλάει η αγάπη…»
Showbiz

Κατερίνα Γερονικολού: «Δεν ξέρω γιατί δεν πουλάει η αγάπη…»

Για την ταινία «Κουραμπιέδες από χιόνι», τον λόγο που θεωρεί ότι βιώνουμε ανθρωποφαγικές εποχές αλλά και για το αν υπήρξε περίοδος που της έλειπε η θαλπωρή, μίλησε η Κατερίνα Γερονικολού. 

Πριν από λίγες ημέρες, βγήκε στο φως η ταινία «Κουραμπιέδες από χιόνι». Πώς αισθάνθηκες βλέποντας τη στη μεγάλη οθόνη;

Διανύω μια πολύ ευτυχισμένη περίοδο -αν μου επιτρέπεται η έκφραση- γιατί, μετά από σκληρή δουλειά, πολύ κόπο αλλά και πολλή αγάπη, βγήκε στους κινηματογράφους ένα αποτέλεσμα που μας κάνει υπερήφανους. Αυτό το διακρίνουμε και από τις αντιδράσεις του κόσμου. Βγήκε στο φως η πρώτη ελληνική χριστουγεννιάτικη ταινία και έχει μια αθωότητα και μια γλύκα που εμένα μου λείπουν τόσο από την ελληνική τηλεόραση όσο και από τον κινηματογράφο. Έχει ομορφιά και άχνη ζάχαρη -μεταφορικά και κυριολεκτικά- και μιλάμε για κάτι πολύ ουσιαστικό και βαθύ, την αγάπη. Είναι ένας μικρός ύμνος στην αγάπη -σε κάθε είδος της, τη ρομαντική, την οικογενειακή-, και για μένα αυτό είναι ανεκτίμητο. Αναφέρεται στη φιλία μεταξύ ενός μεγαλύτερου σε ηλικία ανθρώπου και τεσσάρων παιδιών. Γι’ αυτό θεωρώ ότι αυτή η ταινία και χωρίς χιόνια, λαμπιόνια και δώρα θα ήταν χριστουγεννιάτικη, μόνο από τη θεματολογία της.

geronikolou-(2).jpg

Για ποιο λόγο θεωρείς ότι βιώνουμε αυτήν τη λίγο ανθρωποφαγική εποχή;

Δεν ξέρω γιατί δεν πουλάει η αγάπη. Δεν ξέρω γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο οι σκοτωμοί, οι ίντριγκες και η κακία να έχουν το πρώτο πλάνο καθημερινά στις τηλεοράσεις μας. Πίστευα πως το ότι στο παγκόσμιο στερέωμα αυτήν τη στιγμή συμβαίνουν δυο ταυτόχρονοι πόλεμοι θα ήταν η αφορμή να αναζητήσουμε τρόπους διαφυγής από αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα και κάτι που θα μας προσφέρει θαλπωρή. Ίσιος είναι σημεία των καιρών... Από την άλλη, με την περίπτωση της ταινίας, βλέπουμε ότι τελικά πάνω και πέρα από όλα κερδίζει η αγάπη.

geronikolou-(4).jpg

Εσύ αναζητούσες πάντα τη θαλπωρή στη ζωή σου; Υπήρξε περίοδος που σου έλειπε;

Νομίζω πως η θαλπωρή είναι ζητούμενο γιατί σημαίνει ότι νιώθεις ασφάλεια και εμπιστοσύνη, ότι δίνεις και παίρνεις αγάπη. Σημαίνει ότι έχεις ένα όμορφο σπιτικό και αισθάνεσαι καλά μέσα σε αυτό. Δεν μπορώ να πω ότι μου έλειψε η θαλπωρή, αλλά, σε ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά, το Πάσχα, οι διακοπές, οι γάμοι, οι γιορτές ή τα γενέθλια, όλοι μέσα μας μπορεί και να νιώσουμε ποιοι απουσιάζουν

Πηγή Hello

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved