Ειρήνη Κουμαριανού: Η γιαγιά του «Παρά Πέντε», οι συνεργασίες με ισχυρά ονόματα και το άδοξο τέλος
Showbiz

Ειρήνη Κουμαριανού: Η γιαγιά του «Παρά Πέντε», οι συνεργασίες με ισχυρά ονόματα και το άδοξο τέλος

Στις 25 Ιανουάριου συμπληρώνονται έντεκα χρόνια από τον θάνατο της Ειρήνης Κουμαριανού.

Η Ειρήνη Κουμαριανού ήταν μία γλυκύτατη προσωπικότητα στον καλλιτεχνικό χώρο και μίας εξαιρετική ηθοποιός και συνεργάτιδα. Έχει υπάρξει υποκριτικά δίπλα σε όλα τα μεγάλα ονόματα που πέρασαν από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, εκ τον οποίων και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Την Ειρήνη Κουμαριανού αγάπησε όλη η Ελλάδα, στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Παρά Πέντε» και έκτοτε το όνομά της το έμαθαν όλοι όσοι δεν την ήξεραν. Η γιαγιά Σοφία του «Παρά Πέντε», κατά κόσμον Ειρήνη Κουμαριανού, ήταν από τους πιο αξιόλογους χαρακτήρες στη σειρά και άφησε εποχή.

2717_KOYMARIANOY_KARIDI_ME_TIN_MITERA_TIS_29012007.jpg

Η Ειρήνη Κουμαριανού γεννήθηκε το 1931 στο Γαλάτσι και υπήρξε μαθήτρια του Ελληνικού Ωδείου και μία από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες του ελληνικού θεάτρου. Η καριέρα της ξεκίνησε το 1950 όταν πρωταγωνίστησε σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού θεάτρου, ενώ συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες, κυρίως της Επιδαύρου. Τηλεοπτικά έχουν αγαπηθεί πολλές δουλειές της. Είχε συμμετάσχει σε ταινίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου κ.ά. κατέχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες μεταξύ των οποίων τις: «Ιστορία μιας ζωής», «Κορίτσια για φίλημα» «Δάκρυα για την Ήλέκτρα», «Πολύ αργά για δάκρυα», «Καπετάν φάντης μπαστούνι», «Η νεράιδα και το παλικάρι», «Η αρχόντισσα και ο αλήτης», «Κρίμα το μπόι σου». Στην τηλεόραση είχε εμφανιστεί σε σειρές όπως «Αναστασία», «Ο Πρίγκηπας», «Προδοσία», «Σαν αδελφές» , «Alma libre» και «Σ’ αγαπώ μ’ αγαπάς», ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις «Σαββατογεννημένες» του Γιώργου Καπουτζίδη. Αυτό συνετέλεσε στην επιλογή της τον επόμενο χρόνο για τη σειρά «Στο Παρά 5» του ίδιου σεναριογράφου, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

200806051257590.0423_PAPATHEODOROY_KOYMARIANOY_21112005.jpg

Η Ειρήνη Κουμαριανού με την Έφη Παπαθεοδώρου

Συμπρωταγωνίστησε με τη φίλη της Έφη Παπαθεοδώρου, με την οποία επίσης από κοινού συμμετείχαν στην Ελληνοαμερικανική ταινία «Όπα!».

Τι έλεγε για τον θάνατο

«Ο θάνατος είναι αλλουνού αρμοδιότητα, μην σε απασχολεί, ξέρει αυτός τι κάνει. Εμείς είμαστε αρμόδιοι για την ζωή μας. Να φροντίσουμε να την κάνουμε όσο πιο όμορφη γίνεται». Η Ειρήνη Κουμαριανού υποστηρίζει με σοφά λόγια την αντίληψη που έχει περί ζωής και θανάτου. Ήταν ένας άνθρωπος «γεμάτος» από εμπειρίες, γνώσεις αλλά και από αγάπη που είχε να μεταφέρει. Αυτό πίστευε η Ειρήνη Κουμαριανού. Χαμογελαστή και χαρούμενη έφυγε από την ζωή στις 25 Ιανουάριου του 2013, έπειτα από αρκετές μέρες νοσηλείας στον Ευαγγελισμό.

200806261028580.8552_IRINI_KOYMARIANOY_2562008.jpg

Ο θάνατός της επηρέασε όλη την Ελλάδα

Η απώλεια της Ειρήνης Κουμαριανού συγκλόνισε τον χώρο της υποκριτικής και ιδιαίτερα τους συμπρωταγωνιστές της στη δημοφιλή σειρά, με τους οποίους είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Όπως ήταν φυσικό επόμενο, ταυτίστηκε με την γλυκύτατη γιαγιά του «Παρά Πέντε» και όπως όλο το τηλεοπτικό κοινό είχε δακρύσει όταν «έφυγε» από τη σειρά, έτσι δάκρυσε και με την πραγματική της απώλεια. Όλοι τους μέχρι και σήμερα αναφέρονται στον όνομα της με σεβασμό και γλυκύτητα, ενώ την περιγράφουν ως έναν άνθρωπο τρυφερό με πηγαία αίσθηση του χιούμορ.

200904101240460.7743_ELENI_RANTOY_09042009.jpg

Ήταν για αυτούς μια παρουσία που προσέδιδε λάμψη στην σειρά αλλά και στην ζωή τους. Ήξερε ακριβώς πως τα περισσότερα χαμόγελα ξεκινούν από ένα άλλο χαμόγελο, γι’ αυτό και το προσέφερε. Η Ειρήνη Κουμαριανού θα μείνει αξέχαστη για την γλυκύτητα και το ευγενικό παρουσιαστικό της.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved