Δώρα Χρυσικού: «Το κυρίαρχο συναίσθημα όταν ήμουν άρρωστη ήταν ο φόβος – Φοβόμουν ότι θα πεθάνω»
Showbiz

Δώρα Χρυσικού: «Το κυρίαρχο συναίσθημα όταν ήμουν άρρωστη ήταν ο φόβος – Φοβόμουν ότι θα πεθάνω»

Η Δώρα Χρυσικού ήταν καλεσμένη στην εκπομπή, MEGA Καλημέρα και μίλησε στην Ελεονώρα Μελέτη για τον καρκίνο, την Γη της Ελιάς, τις κατάρες της Αρετής και για το το κίνημα metoo.

Αρχικά ανέφερε για τις κατάρες της Αρετής στη Γη της Ελιάς: «Τώρα έχουμε τις κωμικές και τις πιο ανάλαφρες κατάρες. Είναι ένα κομμάτι που έχει αναλάβει η σεναριακή ομάδα και αλλά έχουμε τις κατάρες. Υπάρχει μεγάλη έμπνευση».

Σε σχέση με το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε είπε πως πλέον, είναι καλά και έχει επανέλθει.

«Είμαι καλά έχω επανέλθει. Αφού είναι η υγεία μου καλά, είμαι και εγώ. Βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον. Κάθε φορά που επικοινωνεί μία γυναίκα μαζί μου αισθάνομαι πως έκανα πολύ καλά που το μοιράστηκα διότι έχει να κάνει και με τη δική μου αποδοχή της νόσο. Αλλά και γιατί με ένα τρόπο δημιούργησα έναν ’’πρακτικό χάρτη’’ ότι δηλαδή μπορεί να το ακούσει ένας άνθρωπος. Εμένα με αγχώνανε τα πρακτικά ζητήματα, όπως το πού να φτιάξω μία περούκα κ.α. Όλα αυτά για έναν άνθρωπο που έχει να διαχειριστεί τη νόσο φαίνονται βουνό. Το να δώσεις μικρά πρακτικά tips σε ένα άνθρωπο που κάνει χημειοθεραπείας είναι σημαντικά. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλές γυναίκες που πέρασαν από ένα κακό χειρουργείο και χρειάζεται να περάσουν και από άλλο για να το διορθώσουν», είπε αρχικά!

Και συνέχισε, λέγοντας:

«Η αλήθεια είμαι πως το κυρίαρχο συναίσθημα ήταν ο φόβος. Φοβόμουν ότι θα πεθάνω. Ήμουν τυχερή γιατί το σώμα μου ανταπεξήλθε. Όσο απομακρύνεσαι από τη νόσο ο φόβος μεταλλάσσετε σε κάτι άλλο, είναι ο φόβος για την υποτροπή. Σκέφτεσαι ‘’θα είμαι καλά;’’. Αλλά νομίζω πως οι άνθρωποι με τη δική μου ψυχοσύνθεση, που βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο, νιώθουν μεγάλη ευγνωμοσύνη. Νιώθω πως μου δόθηκε μία νέα ευκαιρία. Έμαθα για εμένα πως είμαι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος. Οι οικείοι μου δεν είχαν αμφιβολία αλλά εγώ επειδή έχω μεγάλες μεταπτώσεις διάθεσης, είχα».

Και είπε: «Έχω μάθει πως δεν χρειάζεται να είμαι τόσο επικριτική γιατί ο καθένας κουβαλάει έναν δικό του σταυρό. Πλέον, δίνω στον εαυτό μου το περιθώριο να λέει όχι. Θέλω να ζω ωραία τη ζωή μου και παίρνω χαρά από τα μικρά. Πιστεύω στο καλό πλέον. Η αδικία είναι κάτι που ακόμα δεν μπορώ να την μεταβολίσω».

Η ίδια στο παρελθόν είχε μιλήσει για το κίνημα metoo και είχε δεχτεί πολλές κριτικές.

«Πολλά μπορούν να αλλάξουν σε εμένα αλλά το ότι θα στηρίζω την άποψή μου όχι. Το είχαν και οι γονείς μου αυτό. Θα το μετάνιωνα εάν ‘’κιότευα’’. Δεν επηρεάζομαι από το τι λέει ο κόσμος αλλά με ένοιαζε πάντα τι λέει η συνείδησή μου και οι άνθρωποι που εκτιμώ την γνώμη τους».

Ενώ σε σχέση με την πίστη στον θεό, είπε:

«Δεν μπορώ να σου πω πως έχω ιδιαίτερη πίστη. Πιστεύω στη θεϊκή υπόσταση των ανθρώπων. Αυτό που με κράτησε είναι η εμπιστοσύνη προς την επιστήμη. Έχω τεράστιο σεβασμό στην ιατρική».

Για την «Γη της Ελιάς» ανέφερε:«Θα γίνει χαμός. Θα κάνει φοβερά πράγματα η Αρετή. Θα γίνει κάτι που ενώ απειλεί πως θα κάνει κάτι θα την πληρώσει αδίκως».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved