Μπεάτα Ασημακοπούλου: Ο γάμος, το προξενιό με τον Αυλωνίτη και το μοναχικό τέλος της ηθοποιού
Showbiz

Μπεάτα Ασημακοπούλου: Ο γάμος, το προξενιό με τον Αυλωνίτη και το μοναχικό τέλος της ηθοποιού

Δεκατέσσερα χρόνια ολοκληρώνονται από τον θάνατο της ηθοποιού που άφησε το δικό της στίγμα στον ελληνικό κινηματογράφο, συμμετέχοντας στις ελληνικές ταινίες που άφησαν εποχή. Η Μπεάτα Ασημακοπούλου χαρακτηριζόταν ως «αρχοντογυναίκα», λόγω εξωτερικής εμφάνισης και στυλ…

Η Μπέατα Ασημακοπούλου έγινε γνωστή στον ελληνικό κινηματογράφο χάρη στους ρόλους της ως εκπρόσωπος της υψηλής κοινωνίας. Συχνά της ανέθεταν τον ρόλο μιας γυναίκας αριστοκρατικής καταγωγής, η οποία ήταν αγαπητή από το κοινό. Έπαιξε στην ίδια ταινία με μεγάλα ονόματα της εποχής, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να αποσυρθεί από τον κινηματογράφο και να εγκαταλείψει την υποκριτική για να ακολουθήσει άλλο επάγγελμα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Πέθανε το 2009 σε ηλικία 77 ετών.

Η ζωή της

Η Μπεάτα – Ευδοκία Ασημακοπούλου γεννήθηκε το 1932 στην Αθήνα. Έπαιζε στο σινεμά και στο θέατρο, κάνοντας αργότερη λαμπρή καριέρα. Φοίτησε στη Σχολή του Τάκη Μουζενίδη με καθηγητές την Ελένη Χαλκούση, τον Γιάννη Φλερύ, την Ελένη Τσουκαλά κ.ά. Έκανε την πρώτη επαγγελματική εμφάνισή της στο θέατρο το 1955 στη γαλλική μουσική κωμωδία «Δημόσιο σκάνδαλο», πλάι στον δάσκαλό της Τάκη Μουζενίδη, κατά τη διάρκεια περιοδείας στην Κωνσταντινούπολη.

Την ίδια χρονιά πρωτόπαιξε στον κινηματογράφο, στην ταινία «Καταδικασμένη κι απ’ το παιδί της». Ακολούθησε καριέρα σε αθηναϊκούς θιάσους και ανάλογη πορεία στο σινεμά, κυρίως στις ταινίες του σκηνοθέτη συζύγου της Ορέστη Λάσκου, με τον οποίο παντρεύτηκαν το 1960 και απέκτησαν έναν γιο.

Βασίλης Αυλωνίτης: 54 χρόνια από το θάνατό του – Η περιουσία που δεν έκανε και τα πάθη

asimakopoulou_beata.jpg

Οι μεγάλοι ρόλοι

Συνεργάστηκε με τους πιο σπουδαιους ηθοποιούς , ανάμεσά τους οι Μαρίκα Κρεββατά, Κώστας Χατζηχρήστος, Κούλης Στολίγκας, Μίμης Φωτόπουλος, Σοφία Βέμπο, Βαγγέλης Τραϊφόρος, Νίκος Σταυρίδης, Σμαρούλα Γιούλη, Κάκια Αναλυτή, Κώστας Ρηγόπουλος, Αλέκος Αλεξανδράκης, Νόνικα Γαληνέα, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος και έπαιξε σε έργα ξένων και Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων. Το 2000, έπειτα από εντεκάχρονη απουσία από τη σκηνή, πρωταγωνίστησε στο έργο του Νίκι Σίλβερ «Anorexia Nervosa» που σκηνοθέτησε ο Χρήστος Ευθυμίου στο θέατρο «ΗΒΗ», στο ρόλο μιας ψυχαναλύτριας. Το «Κουαρτέτο πίσω από την αυλαία» του Ρόναλντ Χάργουντ, το 2005, στο θέατρο «Πρόβα», υπήρξε από τις τελευταίες παραστάσεις της.

Ο γάμος με τον Λάσκο

Στα 23 της αν και με μικρό ρόλο για πρώτη φορά, έπαιξε στην ταινία «Καταδικασμένη κι από το παιδί της» του 1955. Την επόμενη χρονιά έπαιξε στο θέατρο Ακροπόλ όπου πρωταγωνιστούσε η Ρένα Βλαχοπούλου. Τότε γνωρίστηκε με τον μεγάλο σκηνοθέτη και ποιητή Ορέστη Λάσκο, ο οποίος την ερωτεύτηκε.

Έβαλε όμως τον Βασίλη Αυλωνίτη να της ζητήσει να συναντηθούν για να μιλήσουν με θέμα μια καινούργια ταινία που ετοίμαζε. Ήταν η ομιλούσα εκδοχή της ταινίας του 1931 «Δάφνις και Χλόη» και ο Λάσκος της πρότεινε να υποδυθεί τη Λυκαίνιο, την ερωτική γυναίκα της ταινίας. Στην αρχή η Μπεάτα δίστασε, καθώς η ταινία θα είχε γυμνές σκηνές, αλλά τελικά δέχτηκε. Ωστόσο, η ταινία δεν γυρίστηκε ποτέ, αλλά η γνωριμία της με τον Λάσκο κατέληξε σε γάμο και έδωσε μεγάλη ώθηση στην καριέρα της. Η Μπεάτα έπαιξε σε 23 από τις 35 ταινίες του Λάσκου, με τον οποίο παντρεύτηκε το 1960 και απέκτησαν έναν γιο. Με τον Ορέστη Λάσκο έζησε έως τον θάνατό του, το 1992. Τη δεκαετία του ’80 διατηρούσε κατάστημα ρούχων στην οδό Φωκίωνος Νέγρη και τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε ένα κατάστημα με αξεσουάρ.

be_252863_366250.jpg

Η ασθένεια που της στοίχισε τη ζωή

Χαρακτηριστικό είναι πως άλλαξε επάγγελμα και απέκτησε κατάστημα ρούχων στην οδό Φωκίωνος Νέγρη και τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε ένα κατάστημα με αξεσουάρ. Πέθανε, σε ηλικία 77 ετών, στις 20 Απριλίου 2009, χτυπημένη από τον καρκίνο ενώ κηδεύτηκε στο νεκροταφείο Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι. Η Μπεάτα Ασημακοπούλου έμεινε στην ιστορία για το υποκριτικό της ταλέντο. Ήταν μια από τις καλές ηθοποιούς της χρυσής εποχής. Επίσης, έμεινε γνωστή για την αγάπη της στον άντρα της ζωής της, μέχρι που τους χώρισε ο θάνατος.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

«Ο Βασίλης Αυλωνίτης έβγαλε πάρα πολλά χρήματα αλλά δεν άφησε τίποτα πίσω»

Θλίψη: Έφυγε από τη ζωή ο γιος του αείμνηστου ηθοποιού Βασίλη Αυλωνίτη

Πώς ο αυθόρμητος Βασίλης Αυλωνίτης έγινε πρωταγωνιστής και ζεν πρεμιέ;

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved