Χατζάκης: «Η γιαγιά μου μια μέρα πριν το ναυάγιο άρχισε να τραβάει τα μαλλιά της και να μοιρολογεί»
Showbiz

Χατζάκης: «Η γιαγιά μου μια μέρα πριν το ναυάγιο άρχισε να τραβάει τα μαλλιά της και να μοιρολογεί»

Διευθυντής στο Εθνικό θέατρο, διευθυντής στο ΚΘΒΕ, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Δεκάδες οι ιδιότητες του Σωτήρη Χατζάκη ανά τα χρόνια, κορυφαίοι οι ρόλοι που έχει υπερασπιστεί, ωστόσο φέτος απολαμβάνει σαν μικρό παιδί τον ρόλο του Σάββα στο «Ναυάγιο» του MEGA.

Ο ίδιος παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό και μίλησε για όλους και για όλα.

  • Έχετε για μια προσωπική σύνδεση με το πραγματικό ναυάγιο που σας έκανε να πείτε ακαριαία το ναι στην πρόταση.

«Κατάγομαι από Κρήτη, από τον Μοχό Πεδιάδος του Νομού Ηρακλείου. Ήμουν μωρό όταν έγινε το ναυάγιο. Είμαστε στην Αθήνα με τον πατέρα μου και τον αδελφό μου, ενώ η μητέρα μου είχε μείνει στο χωριό για τις ελιές. Στο χωριό ζούσε και η γιαγιά μου η Ελένη, μια γυναίκα στοιχειωμένη με τη γη. Δηλαδή γειωνόταν και λειτουργούσε με τις αισθήσεις της.

Τρεις ημέρες πριν τον απόπλου άρχισε να τραβάει τα μαλλιά της και να μοιρολογεί. Η μητέρα μου ήθελε να έρθει στην Αθήνα, εκείνη όμως δεν την άφηνε. Έπεφτε στα πόδια της και την εκλιπαρούσε να μείνει, παρόλο που οι δουλειές είχαν τελειώσει. Η μητέρα μου επηρεάστηκε και άλλαξε το εισιτήριό της που ήταν για το καράβι “Ηράκλειο", δηλαδή το “Φοίνιξ". Η γιαγιά μου το είχε δει και είχε νιώσει το κακό που ερχόταν από τη φύση, από τους κραδασμούς, τους θορύβους, ίσως και τις μυρωδιές. Το σόι μας έχασε πολύ κόσμο».

Σωτήρης Χατζάκης: Η σχέση του με τον Νίκο Κούρκουλο και ο λόγος που δεν έκανε οικογένεια

  • Έχετε εικόνες στο μυαλό σας από τότε;

«;Oταν κάναμε τις σκηνές αναγνώρισης προσωπικά είχα ένα deja νυ, γιατί στα πέντε μου χρόνια ο πατέρας μου με πήρε από το χέρι και μου είπε ότι στην οικογένειά μας, τους νεκρούς μας τους αγαπάμε. Δεν τους εξαφανίζουμε ούτε τους φοβόμαστε.

Και με πήρε στην αναγνώριση. Όμως στην Κρήτη συνηθιζόταν τους νεκρούς να τους φέρνουν στο σπίτι, δεν ήταν κάτι απεχθές».

  • Μου απαντήσατε λοιπόν στο γιατί ήταν ακαριαίο το ναι!

«Ήθελα να τιμήσω τους προγόνους μου. Νιώθω να εκπληρώνω ένα χρέος μου», είπε ο Σωτήρης Χατζάκης στον Τηλεθεατή.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved