Κώστας Τσαρτσαρής: Τα πάντα για τη νίκη κόντρα στην Ισπανία
G-Sports

Κώστας Τσαρτσαρής: Τα πάντα για τη νίκη κόντρα στην Ισπανία

Ο Κώστας Τσαρτσαρής σε συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τον αποψινό... τελικό με την Ισπανία.



- Η πρώτη φάση δεν εξελίχθηκε ακριβώς όπως περίμενε η Εθνική, καθώς τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου και πλέον πρέπει να κερδίσει τους Ισπανούς.

«Έτσι είναι! Ήρθαμε στην Τουρκία για να πάρουμε την πρώτη θέση του ομίλου μας, αλλά στον κρίσιμο αγώνα με την Τουρκία δεν τα καταφέραμε. Στα θετικά της πρώτης φάσης κρατάω μόνο τις νίκες, έστω και με 10 παίκτες, απέναντι στην Κίνα και στο Πουέρτο Ρίκο. Με τη Ρωσία δεν ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι και πλέον τα παίζουμε όλα για όλα με την Ισπανία».

- Το ζευγάρι Ισπανία στους «16» και Σερβία ή Κροατία στους «8» μάλλον φαντάζει ως πιο θελκτικό σε σχέση με το Νέα Ζηλανδία στους «16» και Αμερική ή Αγκόλα στον προημιτελικό;

«Ο προημιτελικός είναι ακόμα πολύ μακριά. Δεν τον σκεφτόμαστε σε καμία περίπτωση από τώρα. Όλοι ζούμε και αναπνέουμε για τον αγώνα με την Ισπανία. Να ξεκαθαρίσω κάτι όμως, γιατί πολλά ειπώθηκαν για την τελευταία μας αναμέτρηση. Από την ήττα μας με τη Ρωσία, αυτοί που ουσιαστικά βγαίνουν κερδισμένοι είναι οι ίδιοι οι Ρώσοι που αντιμετωπίζουν τη Νέα Ζηλανδία στους «16». Δεν είναι το ίδιο πράγμα να αποκλειστείς τόσο νωρίς ή να πας στους προημιτελικούς. Από την άλλη εμείς είμαστε καταδικασμένοι να φτάνουμε πάντα στην τετράδα. Οτιδήποτε άλλο είναι αποτυχία για μια ομάδα όπως η Εθνική».

- Συμφωνείς με όσους υποστηρίζουν ότι με την εικόνα της φετινής Ισπανίας, η Εθνική έχει τη μεγάλη ευκαιρία να «πάρει εκδίκηση» για τις μαζεμένες ήττες;

«Δεν τίθεται θέμα εκδίκησης. Οι δικές μας ήττες μας κόστισαν ένα χρυσό μετάλλιο και δύο φορές τη θέση στον τελικό. Αυτός ο αγώνας δίνει την πρόκριση στον προημιτελικό. Δεν πειράζει όμως. Αφού τους πετυχαίνουμε τώρα, πρέπει και να τους κερδίσουμε. Είναι εδώ και χρόνια ο κακός μας δαίμονας, αλλά κάποια στιγμή θα σπάσει η κατάρα. Δεν πιστεύω πάντως ότι οι Ισπανοί είναι σε κακή κατάσταση. Έκαναν δύο ήττες, αλλά παραμένουν πρωταθλητές Ευρώπης και κόσμου. Και πέρσι ξεκίνησαν άσχημα, αλλά τελικά πήραν το κύπελλο και μάλιστα με εκπληκτικό μπάσκετ. Θα είναι ένας πολύ μεγάλος αγώνας.

- Τελικά τη φοβόμαστε την Ισπανία;

«Σε καμία περίπτωση. Τη σεβόμαστε, αλλά δεν τη φοβόμαστε. Όλοι οι παίκτες καθίσαμε και μιλήσαμε πολλή ώρα μεταξύ μας και ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο αγώνας. Πολύς κόσμος μας περιμένει στη γωνία, αλλά έχουμε συνηθίσει πια. Θα παίξουμε για όλους τους Έλληνες, γιατί ξέρω ότι ο κόσμος έχει πολλές απαιτήσεις από εμάς και καλά κάνει. Η Ισπανία είναι μια τεράστια ομάδα, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα της!».

Πηγή: Ο κόσμος του επενδυτή

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved