Η συγκίνηση της Έλενας Ακρίτα για τον πατέρα της
Media

Η συγκίνηση της Έλενας Ακρίτα για τον πατέρα της

Ένα άρθρο για τον πατέρα της Έλενας Ακρίτα, Λουκή Ακρίτα, δημοσίευσε πρόσφατα η Κυπριακή εφημερίδα “Σημερινή” και η ΄Έλενα Ακρίτα δημοσίευσε το link του άρθρου στην σελίδα της στο face. Δεν περίμενε βέβαια πόσο θα την συγκινούσε η ανταπόκριση του κόσμου.


“Όποιος θέλει να αφιερώσει 5 λεπτά απ' τη ζωή του για να διαβάσει για τον υπέροχο πατέρα μου και σπουδαία πολιτική φυσιογνωμία ΛΟΥΚΗ ΑΚΡΙΤΑ θα μου δώσει μεγάλη χαρά! Είναι τόσο περήφανη για τον μπαμπά μου κι ας τον έχασα πριν κλείσω τα 10 μου χρόνια!” έγραψε στο status της και ακολούθησε το χάος. Άνθρωποι κάθε ηλικίας δεν σταματούσαν να γράφουν τα καλύτερα για τον πατέρα της. Πολύ συγκινημένη εκείνη απάντησε: “Σας ευχαριστώ πολύ για τη χαρά που μου δώσατε σήμερα. Ο πατέρας μου, εκτός από κορυφαία προσωπικότητα των γραμμάτων και της πολιτικής ήταν και ένας υπέροχος μπαμπάς. Γεμάτος χιούμορ, τρυφερότητα, σοφία, χαμόγελο. Θυμάμαι ακόμα τους περιπάτους μας καθώς το μικρό μου χεράκι έσφιγγε το μεγάλο ζεστό, στιβαρό του χέρι. Θυμάμαι τα λόγια του, τις συμβουλές... Δούλευε πάντα τόσο σκληρά (τότε τα φέρναμε δύσκολα οικονομικά) και έπαιρνε το λεωφορείο της γραμμής 4 φορές την ημέρα για να πάει και να έρθει στη δουλειά του.
Όταν επιτέλους στρώσανε κάπως τα πράγματα κι άρχισε να αναγνωρίζεται η αξία του, τότε έφυγε από τη ζωή. Η μητέρα μου ήταν πολύ πολύ νεώτερη και στην ουσία μεγαλώσαμε μαζί οι δυο μας. Δυσκολίες, αντιξοότητες, βάσανα... Η μητέρα μου στη Χούντα μπήκε φυλακή για την αντιστασιακή της δράση και καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη. Πανέμορφη πότε δεν θέλησε να ξαναπαντρευτεί. Έμεινε πάντα αιώνια ερωτευμένη με τον λατρεμένο της Λουκή!
Έχω δυο σπάνιους γονείς και μεγάλη, δύσβατη πορεία, με αξίες και ιδανικά αταλάντευτα. Όσα και να κάνω στη ζωή μου, δεν πρόκειται να τους φτάσω ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι. Είμαι πολύ περήφανη για τον Λουκή και την Σύλβα που για μένα ΕΙΝΑΙ (για τον πατέρα μου μιλάω πάντα στον ενεστώτα χρόνο) "ο μπαμπάς και η μαμά"!” Λίγες ώρες αργότερα ο ξάδελφός της γράφει πόσο σοκαρίστηκε όταν πήγε στην Μόρφου -τον τόπο καταγωγής του- και είδε ότι δεν υπήρχε πια το άγαλμα του Λουκή Ακρίτα έξω από τα γυμνάσια. Η Έλενα Ακρίτα συμπληρώνει: “Σκέψου, Γιώργο μου, τι έπαθα εγώ όταν πήγα στη Μόρφου! Όχι άγαλμα δεν υπήρχε αλλά το πατρικό του πατέρα μου είχε γίνει τούρκικος καφενές! Έπρεπε να ζητήσω άδεια ειδική μόνο και μόνο για να πάρω σε ένα σακουλάκι χώμα της Μόρφου για να το σκορπίσω στον τάφο του πατέρα μου!”

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved