Elizabeth Perkins: Ελληνικό αίμα στις φλέβες της διάσημης ηθοποιού
Lifestyle

Elizabeth Perkins: Ελληνικό αίμα στις φλέβες της διάσημης ηθοποιού

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως μία από τις πιο αγαπημένες φιγούρες σε τηλεόραση και κινηματογράφο για τους Αμερικανούς, η Elizabeth Perkins έχει ελληνικές ρίζες.

Η Perkins που έχει πρωταγωνιστήσει στο πλευρό μεγάλων αστέρων του Χόλιγουντ, γεννήθηκε στο Queens της Νέας Υόρκης και είναι κόρη του Jo Williams, πιανίστα και σύμβουλο εξαρτημένων ατόμων από ναρκωτικά και της James Perkins, συγγραφέα και επιχειρηματία. Τότε όμως, πώς η... σκούφια της κρατά από Ελλάδα, θα διερωτηθείτε! Οι ελληνικές της ρίζες λοιπόν κρατούν από τους παππούδες της που ήταν ομογενείς από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι βρέθηκαν στην Αμερική για μια καλύτερη ζωή. Μάλιστα, άλλαξαν το επίθετό τους από Pisperikos σε Perkins. Η Elizabeth μεγάλωσε με την αγάπη για την Ελλάδα, αν και οι γονείς της χώρισαν μόλις τρία χρόνια μετά τη γέννησή της. Από πολύ νωρίς ήξερε η Elizabeth τι ήθελε να γίνει στη ζωή της, γι' αυτό και μετά το σχολείο φοίτησε στη σχολή υποκριτικής, Goodman School of Drama. Το 1984 έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο στο Broadway οπότε και έγινε η αρχή για μία μεγάλη καριέρα.
Σε ό,τι αφορά τώρα την προσωπική της ζωή, η ηθοποιός παντρεύτηκε με τον σκηνοθέτη Terry Kinney, και απέκτησε μαζί του μία κόρη, την Hannah Phillips. Ο γάμος αυτός όμως δεν άντεξε, όμως η ηθοποιός ξαναέφτιαξε τη ζωή της με τον Αργεντινό κινηματογραφιστή Julio Macat με τον οποίο και απέκτησε τρεις θετούς γιους, τον Maximillian, τον Alexander και τον Andreas. Στα 44 χρόνια της η Elizabeth Perkins έμαθε πως πάσχει από μία μορφή διαβήτη, που συνήθως προσβάλλει τους μεσήλικες.
Περιττό να πούμε ότι η Elizabeth Perkins, στα τόσα χρόνια καριέρας, έχει καταφέρει να 'σαρώσει' τα βραβεία, κυρίως στον θεσμό των Emmy (κατέκτησε το 2006, το 2007 και φέτος το βραβεία καλύτερης ηθοποιού για τη σειρά Weeds όπου πρωταγωνιστεί. Η Elizabeth επίσης το 2006 και το 2007 έχει στη συλλογή της και βραβεία “Χρυσής Σφαίρας”.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved