«Πανικός» στις γιορτές του Δήμου Πειραιά
G-Politics

«Πανικός» στις γιορτές του Δήμου Πειραιά

Με τεράστια επιτυχία εξελίσσονται οι εκδηλώσεις εν όψει Χριστουγέννων στο Δήμο Πειραιά.

Την Παρασκευή το βράδυ, η αθρόα προσέλευση του κόσμου φανέρωσε την ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δημάρχου Πειραιά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Πλατεία Κοραή που αναμένεται να κορυφωθούν την επόμενη εβδομάδα και να ολοκληρωθούν στις 8 Ιανουαρίου, οι οποίες να σημειωθεί πως ήταν μηδενικού κόστους και περιελάμβαναν τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου καραβιού, συμβόλου της ελληνικής ναυτοσύνης, καθώς και του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου, πολιτιστικού συμβόλου της πόλης .

Ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε πως οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, για πρώτη φορά αγκάλιασαν όλες τις γειτονιές του Πειραιά, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Καλωσορίζουμε σήμερα το καράβι μας. Δεν είναι μεγάλο , δεν είναι η ναυαρχίδα μας. Θα αποκτήσουμε και τη ναυαρχίδα μας, χρόνο με το χρόνο. Είναι όμως το σύμβολο της ναυτοσύνης και του Πειραιά μας. Είναι το καράβι της ελπίδας, της ανανέωσης, της αγάπης και της αλληλεγγύης. Γιατί όλους εμάς μας ενώνει η αγάπη και η αλληλεγγύη. Όλους εμάς μας ενώνει η αγάπη για τον Πειραιά μας, που αποφασίσαμε να τον αναγεννήσουμε.»
Ο Δήμαρχος Πειραιά με τη δήλωση του αυτή θέλησε να στείλει ένα πολύ αποφασιστικό μήνυμα « θέλουμε, όλοι εμείς στον Πειραιά, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά. Γιατί Πειραιάς και Ελλάδα σημαίνει θάλασσα και Ναυτιλία.» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Έργα – σταθμοί για το Δήμο Πειραιά

Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε ακόμη στα καίριας σημασίας έργα τα οποία πραγματοποιήθηκαν κατά τη θητεία του και έχουν αναδιαμορφώσει πλήρως τον Πειραιά, τονίζοντας πως « ο Πειραιάς αλλάζει κάθε μέρα, σε κάθε γωνιά . Δεν αλλάζει μόνο γιατί πετύχαμε, μαζί με τους εργαζόμενους, την καλύτερη καθαριότητα, ή βελτιώσαμε το πράσινο, ή βελτιώσαμε την εικόνα της πόλης, γιατί σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο νικήσαμε το παραεμπόριο , αλλάζει προπαντός σε συμπεριφορές και νοοτροπίες. Αλλάζει, γιατί εδώ στον Πειραιά νικήσαμε την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία».

Ηχηρό μήνυμα ανθρωπιάς έστειλε ακόμη στους συμπολίτες του λέγοντας «Εμείς εδώ στον Πειραιά κρατάμε ψηλά τη σημαία: τη σημαία της ανθρωπιάς, τη σημαία της αλληλεγγύης, τη σημαία του εθελοντισμού. Εδώ στον Πειραιά δεν θα υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπος μας, ανεξαρτήτως χρώματος θρησκεύματος, ή οποιασδήποτε άλλης διαφορετικότητας, που δεν θα έχει ένα πιάτο φαΐ, ένα καθαρό κρεβάτι, γιατρό και φάρμακα. Τα προσφέρει η ανθρωπιά των Πειραιωτών. Καλέσαμε τους φτωχούς να ενισχύσουν από το υστέρημα τους φτωχότερους. Και θέλουμε να ελπίζουμε ότι όλοι μαζί οι φτωχοί θα παρασύρουμε και τους πλουσιότερους να ενισχύσουν αυτή την κοινωνία της συνοχής και της αλληλεγγύης.»

Καθοριστική η συμβολή των εθελοντών
Φυσικά ο κ. Μιχαλολιάκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εθελοντές κάθε ηλικίας που στήριξαν τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης του δήμου δηλώνοντας «Σε όλους τους εθελοντές χρωστάμε πολλά. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται, όχι με λεφτά, αλλά με την αγάπη και την καρδιά. Αυτοί οι εθελοντές κατάφεραν, με τη δράση και τις υπηρεσίες τους, να κάνουμε πράξη κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο: διοργανώνουμε φέτος τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, που είναι οι καλύτερες και οι ομορφότερες. Δεν περιορίζονται μόνο στην πανέμορφη πλατεία Κοραή, αλλά απλώνονται σε κάθε γειτονιά του Πειραιά. Είναι στην Κοκκινιά, είναι στα Καμίνια, είναι στα Μανιάτικα, είναι στη Πηγάδα, είναι στο Νέο Φάληρο. Είναι πλουσιότερες παρά ποτέ και κοστίζουν, να το ξέρετε όλοι αυτό, μηδέν ευρώ. Είναι αγάπη και ευαισθησία.

Έχουμε ένα μεγάλο πλήθος δράσεων που είναι εντελώς δωρεάν. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τα παιδιά της τρίτης ηλικίας, που έρχονται εδώ για να ακούσουν τα παιδιά της πρώτης ηλικίας από την αυθεντική γιαγιά και τον αυθεντικό παππού κι όχι από επαγγελματίες, τα παραμύθια της γιαγιάς και του παππού. Στην πλατεία Κανάρη, στο Πασαλιμάνι και με τη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιά, στήνουμε ζωντανή φάτνη με πραγματικά ζώα: κατσικάκια, αρνάκια, ελαφάκι, ζαρκαδάκια. Να τα δουν τα παιδιά από κοντά και να τα αγαπήσουν.»

Πολιτιστικό στολίδι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τόνισε ακόμη την ιδιαίτερη σημασία που έχει για το Δήμο η φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά.

Όπως ο ίδιος ανέφερε «αυτό συνιστά το πολιτιστικό στολίδι ολόκληρης της πατρίδας μας. Από την επόμενη χρονιά το Δημοτικό Θέατρο, αυτό το απείρου κάλλους θέατρο, το ομορφότερο θέατρο, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης, θα λειτουργεί. Θέλω την αγάπη σας γι΄αυτό το απείρου κάλλους έργο. Είμαι σίγουρος, ότι η φύλαξη του δεν θα βασιστεί σε επαγγελματίες. Θα το φυλάξει από οποιοδήποτε ρύπο η αγάπη των Πειραιωτών. Σας καλώ όλους να ανοίξουμε ακόμη πιο πολύ την πόρτα της καρδιάς μας, να μπει μέσα περισσότερος Χριστός, να μπει περισσότερη αγάπη. Να γίνουμε δότες αγάπης. Γιατί όταν είμαστε δότες αγάπης, είμαστε εξ ορισμού ευτυχισμένοι άνθρωποι. Ο δότης αγάπης κερδίζει ευτυχία μεγαλύτερη από το δότη
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!»

Αξίζει να αναφερθεί πως στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Μελάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων της πόλης και πολύς κόσμος.
Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκουταρίου Ανατολικής Μάνης «η Βορδώνα» μοίρασε στους επισκέπτες τις παραδοσιακές μανιάτικες τηγανίδες. Αμέσως μετά την ομιλία του Δημάρχου έγινε εκδήλωση με θέμα: «Λίγο πριν, λίγο…μετά - έθιμα και παραδόσεις, πολύμορφη έκφραση πολιτισμού και παράδοσης».
Πηγή: newsbomb.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved