Η μυθική ανακαίνιση του “Μεγάρου” Λάτση
Lifestyle

Η μυθική ανακαίνιση του “Μεγάρου” Λάτση

Του Θοδωρή Στέφου

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά επτά ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ στοίχισε στη Μαριάννα Λάτση η ανακαίνιση της υπέροχης έπαυλής της στην Εκάλη που κράτησε μάλιστα δύο ολόκληρα χρόνια...  


Για τους rich & famous, το όνομα Αλμπέρτο Πίντο, διεθνώς αναγνωρισμένου για τα θαύματα που μπορεί να κάνει ως αρχιτέκτονας και designer, αποτελεί εγγύηση για ένα απίθανο αποτέλεσμα όπου θα κυριαρχεί η χλιδή και η πολυτέλεια. Η Μαριάννα Λάτση λοιπόν δεν θα μπορούσε παρά να εμπιστευτεί στα χέρια του όλους τους χώρους της τεράστιας βίλας της ώστε να ανακαινιστούν πλήρως και να αποκτήσουν νέο ύφος σε ό,τι αφορά τη διακόσμηση.

Μπορεί η Μαριάννα Λάτση να θέλησε να κρατήσει μερικές γωνιές της βίλας, όπως ακριβώς ήταν παλιότερα, όμως ακόμα και αυτές τις γωνιές τις 'αναζωογόνησε' ώστε να μοιάζουν καινούργιες! Για παράδειγμα, μία από τις κεντρικές εσωτερικές σκάλες της έπαυλης που ήταν επενδεδυμένη από σπάνιο ροζ μάρμαρο (και πανάκριβο φυσικά), μπορεί να μην 'ξηλώθηκε' όμως ανανεώθηκε από ειδικό συνεργείο προκειμένου να μοιάζει με καινούργια. Υπήρξαν βέβαια και εσωτερικοί χώροι του σπιτιού που ανανεώθηκαν πλήρως καθώς η Μαριάννα Λάτση δεν ήθελαν να μοιάζουν σε τίποτα με το παρελθόν.

Επίσης, κάτι άλλο που αποφάσισε να κάνει η ίδια, ήταν να διαθέσει μία συγκεκριμένη πτέρυγα της έπαυλης σε μουσείο, μέσα στο οποίο θα φιλοξενούνται πίνακες μερικών από τους κυριότερους ζωγράφους του εξπρεσιονισμού, του ιμπρεσιονισμού και του γερμανικού κινήματος των φοβιστών. Σε περίοπτη θέση του συγκεκριμένου μουσείου θα βρίσκονται και έργα Ελλήνων ζωγράφων του 18ου αιώνα, όπως οι συλλεκτικοί πίνακες του Μπουζιάνη που κάποτε στόλιζαν τα σαλόνια της έπαυλης, έργα του Γαΐτη, ή του σουρεαλιστή Εγγονόπουλου.

Όσο για τους εξωτερικούς χώρους της έπαυλης, και αυτοί υπέστησαν... total lifting γιατί παρά την καλή συντήρηση όλα αυτά τα χρόνια του κήπου και των χώρων γύρω από την πισίνα ή τους βοηθητικούς χώρους, χρειαζόταν να γίνουν κάποιες εργασίες. Και όλα αυτά τα ανέλαβε ο μαίτρ της διακόσμησης Pinto που έχει πολούς επώνυμους πελάτες και στην Ελλάδα αφού στο περελθόν έχει αναλάβει πολλά σπίτια Vip Ελλήνων όπως η Γιάννα Αγγελοπούλου. Και ακολούθησε κατά γράμμα τις επιθυμίες της Μαριάννας Λάτση.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved