Γάκης: "Βάζω το δημιουργικό κομμάτι του εαυτού μου στα "Μυστικά της Εδέμ"
Media

Γάκης: "Βάζω το δημιουργικό κομμάτι του εαυτού μου στα "Μυστικά της Εδέμ"

Μια παιδική φιλία που αντέχει στον χρόνο ήταν το κλειδί της επιτυχίας για τον Κώστα Γάκη που μαζί με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου έγραψαν την μεγάλη θεατρική επιτυχία «Κατσαρίδα».  Ο ηθοποιός όμως έγινε ευρύτερα  γνωστός, ως Οδυσσέας στην καθημερινή σειρά του Μega “Μυστικά της Εδέμ.

- Τι σας έκανε να πείτε το «ναι» στην τηλεόραση και στον ρόλο σας στα «Μυστικά της Εδέμ» ;

- Η δυνατότητα που μου έδωσαν οι άνθρωποι της σειράς να βάλω όλο το δημιουργικό κομμάτι του εαυτού μου σε λειτουργία παίζοντας δίπλα σε εξαιρετικούς συναδέλφους με ένα απίστευτο team συνεργατών σε όλα τα επίπεδα δουλειάς.Τι άλλο να ζητήσει κανείς!

- Είχατε κάνει άλλες τηλεοπτικές εμφανίσεις στο παρελθόν;

- Στην τελευταία σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, στην "Ιωάννα της Καρδιάς" .


- Σπουδάσατε αρχαιολογία , μουσική και θέατρο. Η σκηνή σας κέρδισε από την πρώτη σας κιόλας προσπάθεια. Το έργο η «Κατσαρίδα» σας καθιέρωσε αμέσως και σας έδωσε κι ένα βραβείο. Ποιο ήταν το «Κλειδί» αυτής της επιτυχίας;

- Το κλειδί ήταν η παιδική φιλία με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου και ο ενθουσιασμός που είχαμε να φτιάξουμε μια δική μας παράσταση, με δικό μας στόρυ, δική μας μουσική και σκηνοθεσία! Πίσω από τη μικρή «Κατσαρίδα» που δεν χωράει πουθενά, που εξορίζεται από την πόλη της και τελικά καταφέρνει να ανέβει στο φεγγάρι υπήρχαν δυο φίλοι που βγαίνοντας από τη δραματική σχολή ήταν γεμάτοι όνειρα και βαθιά ριζωμένη την ανάγκη να πουν δικές τους ιστορίες.

- Η μουσική κυριαρχεί τόσο στις παραστάσεις σας όσο και στο σίριαλ του mega, όπου ερμηνεύετε τον ρόλο ενός μουσικού. Εχετε γράψει μουσική για τραγούδια ή για μουσική επένδυση ταινίας;

- Μέχρι στιγμής έχω γράψει τραγούδια, που άλλοτε συνοδεύουν τους ρόλους που υποδύομαι κι άλλοτε όχι, έχω γράψει μουσική για θέατρο, για ντοκιμαντέρ και για παραστάσεις χορού. Με ενδιαφέρει πάντα η μουσική που γράφω να βρίσκεται σε διαλεκτική σχέση με μια άλλη τέχνη, τον χορό, το θέατρο, την ποίηση ή ακόμα και
την φωτογραφία.

- Πόσο εύκολο είναι για εσάς να γράφετε μουσική; Δεν πρέπει να υπάρξουν τα κατάλληλα ερεθίσματα και συναισθήματα;

- Άλλοτε είναι εύκολο σαν το νερό που κυλάει αβίαστα μέσα από μια πηγή κι άλλοτε επίπονο και βασανιστικό σαν να σκάβεις στην έρημο. Δεν υπάρχουν συνταγές και δεν μπορείς να εκβιάσεις την έμπνευση. Πολλές φορές χρειάζεται να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή. Είναι σαν να ψαρεύεις καρτερικά σε μια ανύπαρκτη λίμνη!
Στη δική μου περίπτωση ερέθισμα μπορεί να αποτελέσει οτιδήποτε. Αν κάτι καινούργιο κεντρίσει το ενδιαφέρον μου και με συνεπάρει πολύ συχνά αυτό μεταφράζεται πρώτα σε μουσικό μοτίβο και τραγούδι παρά σε στίχο ή σε σκέψη. Είναι, νομίζω, μια εντελώς προσωπική παρέκκλιση από την κανονικότητα.

- Ποιες είναι οι πιο δημιουργικές σας φάσεις;

- Δεν ξεχωρίζω τη ζωή μου σε δημιουργικές και μή δημιουργικές φάσεις. Η τέχνη είναι αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας μου και των συναναστροφών μου, ή για να το πω καλύτερα προσπαθώ διαρκώς να ανάγω την καθημερινότητα μου σε τέχνη. Είναι μια καθημερινή πρακτική, ένα διαρκές παιχνίδι που με κάνει να νιώθω ζωντανός και με ξεκουράζει.

- Ασχολείστε και με την σκηνοθεσία, μουσική, ερμηνεία, σκηνοθεσία. Σε ποιο πιστεύετε πως είστε καλύτερος;

- Γενικότερα προσπαθώ να μην λειτουργώ με όρους καλός, καλύτερος, κάλλιστος. Με ενδιαφέρει να παίρνω γεύσεις από τη ζωή είτε παίζω θέατρο, είτε διδάσκω σε ένα σχολείο, είτε κάθομαι στο πιάνο μου, είτε σκηνοθετώ. Αισθάνομαι πλήρης μέσα από την πολυδιάσπαση, μέσα από την εναλλαγή ιδιοτήτων και καταστάσεων, μέσα από το διαρκές ταξίδεμα.

- Τι ονειρεύεστε;

- Να συνεχίσω να απολαμβάνω το σπάνιο προνόμιο να κάνω τέχνη με ανθρώπους που αγαπώ και σέβομαι και να βιώνω την ίδια καλλιτεχνική ελευθερία που αισθάνομαι τώρα.


- Μιλήστε μας λίγο για τα παιδικά σας χρόνια. Πηγαίνετε συχνά στην Ικαρία;

- Τα παιδικά μου χρόνια, ή τέλος πάντων ό, τι θυμάμαι από αυτά, ήταν μια περίοδος ξεγνοιασιάς αλλά και μοναχικότητας. Τα καλοκαίρια στην Ικαρία θα μου μείνουν αξέχαστα. Δεν είχε πλακώσει ο πολύς τουρισμός και όλα ήταν πιο ανεπεξέργαστα και ανυπόκριτα και αθώα. Η θάλασσα κάτω από το σπίτι μας στον Εύδηλο και ο γκιώνης με τη λυπητερή φωνή του ηχούν ακόμα στην ψυχή μου. Αλλά άλλο τόσο με έχει σημαδέψει το χωριό του πατέρα μου στην Καρδίτσα. Η καλύβα σε ένα ξέφωτο μέσα στο δάσος, η ανάσα του βουνού, τα παιχνίδια στο χιόνι. Γενικώς νιώθω πολύ προνομιούχος που οι γονείς μου κατάγονται από χωριό και θάλασσα.

(ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΕΡΔΟΣ")

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved