Επιχειρηματίας εμπλέκει σύμβουλο του πρωθυπουργού σε σκάνδαλο εκατομμυρίων
G-Business

Επιχειρηματίας εμπλέκει σύμβουλο του πρωθυπουργού σε σκάνδαλο εκατομμυρίων

Ανάμειξη του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Κώστα Θέου με το τεράστιο σκάνδαλο στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης του αιολικού πάρκου της Ρόδου ήρθε στην επιφάνεια.

Το σκάνδαλο για το αιολικό πάρκο της Ρόδου, για το οποίο υπάρχουν επίσημες καταθέσεις στις δικαστικές Αρχές του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Μανώλη Χατζησάββα για μίζες προκειμένου το έργο να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο, είχε σαν αποτέλεσμα το ελληνικό Δημόσιο να ζημιωθεί κατά τουλάχιστον 26 εκατ. ευρώ.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Κώστας Θέος, φέρεται σύμφωνα με τις καταγγελίες - φωτιά του επιχειρηματία να έχει μεγάλη ευθύνη καθώς εκείνη την περίοδο ήταν επικεφαλής της 15μελούς επιτροπής η οποία ενέκρινε την παράνομη ένταξη του έργου στον αναπτυξιακό νόμο.

Σύμφωνα με τον κύριο Χατζησάββα στην προσπάθειά του για την ένταξη του έργου, γνώρισε το 1999 τον κ. Δημήτρη Ήσυχο, σύμβουλο του τότε πρωθυπουργού κ. Σημίτη, ο οποίος τον συνέστησε σε πρόσωπο που μπορούσε να εξασφαλίσει την έγκριση του έργου. Άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση ήταν ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος είχε πρόσβαση στον πρόεδρο της επιτροπής, τον γ.γ Επενδύσεων και Ανάπτυξης του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, Κώστα Θέο, σημερινό σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο Χατζησάββας εμφανίζει αποδεικτικά καταθέσεων ύψους 14 εκατ. δρχ σε τραπεζικό λογαριασμό του κ. Κωνσταντόπουλου που βάσει, της κατάθεσής του πάντα, προορίζονταν για τον κ. Θέο.

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Θέος ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση.

«Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση. Αρνούμαι ευθέως και κατηγορηματικά τις συκοφαντίες και τα προφανή ψεύδη τα οποία αναφέρονται ή υπονοούνται για το πρόσωπό μου», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο κ. Θέος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved