Πρωτιά στα containerships από τους Έλληνες εφοπλιστές στη secondhand market
G-Business

Πρωτιά στα containerships από τους Έλληνες εφοπλιστές στη secondhand market

Μειωμένο ήταν το ενδιαφέρον στην αγορά πλοίων την προηγούμενη εβδομάδα αφού τα πλοία που «άλλαξαν χέρια» ήταν μόλις 12. Ενώ οι Έλληνες πλοιοκτήτες είχαν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις νέες ναυπηγήσεις, στη secondhand market την προηγούμενη εβδομάδα το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αγορά δύο φορτηγών πλοίων από κινεζική εταιρεία, έναντι 176 εκατ. δολαρίων συνολικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking πάντως δεν υπήρξε ουσιαστική αλλαγή στην κούρσα των επενδύσεων αφού οι Έλληνες εφοπλιστές παραμένουν πρώτοι με αγορές 172 πλοίων αξίας 4,62 δισ. δολαρίων.Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες είναι πρώτες και στις αγορές containerships.
Ήταν συνηθισμένο τα προηγούμενα χρόνια οι Έλληνες να αγοράζουν περισσότερα δεξαμενόπλοια και bulker αλλά στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υστερούσαν. Φέτος έχουν αγοράσει το 27% των containerships που βγήκαν προς πώληση, έναντι 848,5 εκατ. δολαρίων, με δεύτερους τους Κινέζους να έχουν μερίδιο 20%.

Παρόμοια η κατάσταση και στα δεξαμενόπλοια με τους Ελληνες να έχουν πραγματοποιήσει το 20% των συναλλαγών και στα φορτηγά πλοία με μερίδιο 24%.

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved