Γιάννης Ζουγανέλης: "Ντρέπομαι που ανήκω στη γενιά του πολυτεχνείου"
Showbiz

Γιάννης Ζουγανέλης: "Ντρέπομαι που ανήκω στη γενιά του πολυτεχνείου"

Τον συνέλαβα χτές το μεσημέρι να τρέχει όπως πάντα. Απο το θέατρο στήν ακτή στήν οδό Πειραιώς κι ενδιάμεσα σε κάποια τηλεόραση. Οργισμένος ποταμός μου μίλησε για την κατάσταση που όλοι βιώνουμε για τις κυβερνήσεις που "ήρθαν να κατασπαράξουν", γιά τους "πατριώτες με μεγάλα εισαγωγικά που σαρμακουλιάσανε τα χρήματα", γιά τη ποιότητα της ζωής, και το μέλλον τών νέων.

"Ντρέπομαι που ανήκω στη γενιά του Πολυτεχνείου που τώρα κυβερνάει. Ελευθερία δεν υπάρχει, η παιδεία υπολείπεται και το ψωμί παίζεται!"

Μιλάει για την κρίση των αξιών στις μέρες μας «Όταν ένα πορνίδιο κοστίζει πιο πολύ από τον Σεφέρη σε αξία, αυτό είναι κρίση». Νοσταλγεί μια άλλη Αθήνα με αρχοντικούς, απλούς ανθρώπους και όχι νεόπλουτους. Ενας ξάδερφός του πουλάει το "καγιέν" του γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τις δόσεις «καλώς ήλθε η κρίση μήπως μάθουμε να ζούμε με λιγότερα».Θυμώνει με την συμπεριφορά της Γερμανίας προς τη πατρίδα μας ,θυμίζει τις θυσίες της γενιάς του πολέμου και της αντίστασης και αγριεύει πιο πολύ με τη συμπεριφορά του κράτους προς τους γέροντες. Πιστεύει στους νέους «μόνοι τους πρέπει να πάρουν τα ηνία» και ελπίζει ότι "στο τέλος θα επικρατήσει η αλήθεια και όχι η πραγματικότητα".

Διαφωνεί με τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας γιά την αποχή στίς πρόσφατες εκλογές "Αυτοί που απείχαν δεν απαξίωσαν το πολιτικό σύστημα, αυτοί είναι που το αξίωσαν, αυτοί έστειλαν το σήμα ,αυτοί δέν περιμένουν απο τα κόμματα".

Ειναι αισιόδοξος οτι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και αντιμετωπίζει τις νέες τεχνολογίες σαν ευκαιρία και δύναμη ανατροπής" Το μέλλον είναι το διαδίκτυο, μες απο το διαδίκτυο μπορούν να ανατραπούν τα πάντα".

Του Αντώνη Ανδρικάκη

Πηγή: newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/interviews/story/giannis-zouganelis-ntrepomai-pou-aniko-sti-genia-tou-polutexneiou

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved