Οι κορυφαίοι της χρονιάς στον αθλητισμό
G-Sports

Οι κορυφαίοι της χρονιάς στον αθλητισμό

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Λευτέρης Κοσμίδης και η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κωπηλασία Αλεξάνδρα Τσιάβου αναδείχτηκαν κορυφαίοι αθλητές για το 2010 στην Ελλάδα, σε άνδρες και γυναίκες, αντίστοιχα.

Στη ψηφοφορία που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, κορυφαία ομάδα αναδείχτηκε η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Βουλιαγμένης, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας, το Τσάμπιονς Καπ και το Σούπερ Καπ Ευρώπης νικώντας στο νήμα την Εθνική Ποδοσφαίρου για την συμμετοχή και την 12η θέση στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των κορυφαίων διεξήχθη εφέτος για 57η φορά και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν σε εκδήλωση του ΠΣΑΤ στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Σοφοκλής Πιλάβιος.

Ο Λευτέρης Κοσμίδης κυριάρχησε στη ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών με 1.474 ψήφους, έναντι 788 του Ολυμπιονίκη Ηλία Ηλιάδη (τζούντο) και 658 ψήφων του Βλάση Μάρα (επίσης από την ενόργανη γυμναστική). Ο 19χρονος γυμναστής κατέκτησε φέτος το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Ρότερνταμ και ανέβηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Μεγάλη μάχη έγινε για την ανάδειξη της κορυφαίας αθλήτριας. Η Τσιάβου υπερίσχυσε με 624 ψήφους έναντι 611 που πήρε η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τζούντο. Τρίτη αναδείχθηκε η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Βάσω Μιλούση με 479 ψήφους. Η 25χρονη πρωταθλήτρια της κωπηλασίας κατέκτησε το 2010 το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μόντεμορ ο Βέλιο και το χάλκινο στο Παγκόσμιο που διεξήχθη στη Νέα Ζηλανδίας.

Μεγαλύτερη μάχη έγινε και στη ψηφοφορία για την κορυφαία ομάδα του 2010. Τα κορίτσια της Βουλιαγμένης πήραν 759 ψήφους, η Εθνική ομάδα των ανδρών στο ποδόσφαιρο 743 και η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού 734. Η Βουλιαγμένη σάρωσε τους τίτλους το 2010. Κατέκτησε το 9ο πρωτάθλημά της, το 2ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό Τσάμπιονς Καπ, ενώ στο Σούπερ Καπ Ευρώπης νίκησε τον Εθνικό. Μάλιστα, με 962 ψήφους κορυφαία προπονήτρια για το 2010 αναδείχθηκε από τον ΠΣΑΤ η Αλεξία Καμένου, προπονήτρια της Βουλιαγμένης.πηγή: star

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved