Λ. Μαχαιρίτσας: ‘’Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε!’’
Showbiz

Λ. Μαχαιρίτσας: ‘’Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε!’’

του Αντώνη ΑνδρικάκηΤα λόγια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα είναι σαν τα τραγούδια του. Ορθά, κοφτά και ντόμπρα! Λέει την αλήθεια του στα ίσια με τη σκληρότητα της εποχής, αλλά και την ευαισθησία του καλλιτέχνη. Γι' αυτό τον αγαπάμε και τραγουδάμε μαζί του τόσα χρόνια.

Τον πέτυχα όπως πάντα στον δρόμο -μια ζωή στο δρόμο! - να τρέχει να προλάβει τις πρόβες, ένα video-clip, ένα μουσικό αφιέρωμα αλλά και τη διαδήλωση.
«Πηγαινοέρχομαι στις φασαρίες να δω τι γίνεται»!
-Και τι βλέπεις;
«Βλέπω ό,τι βλέπετε και εσείς. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η κατάσταση είναι οργουελική 1984 …. κανονικά!»
Υπήρξε πάντα ευαίσθητος δέκτης των μηνυμάτων της εποχής και γι' αυτό χτυπάει με τα τραγούδια του τις πιο ευαίσθητες χορδές μας. «Μου φαίνεται επίκαιρο ένα δισκάκι που είχα κάνει και λεγότανε η ενοχή των αμνών. Είμαστε σαν τα πρόβατα που καθόμαστε αλλά μέχρι πότε! Κάθεσαι, κάθεσαι, κάποια στιγμή σου πιάνουν και τη μύτη και σκας! Τώρα είμαστε στην κατάθλιψη. Και ξέρεις η κατάθλιψη είναι το προηγούμενο στάδιο από την έκρηξη. Ο κόσμος είναι σοφός. Ακονίζει τις αντοχές του».
Θυμώνει γιατί κάποιοι θέλουν να πάρουν από τον κόσμο και τα λιγοστά χρήματα που του έχουν μείνει και είναι αφοπλιστικός στη ανάλυσή του. «Υπάρχει δημοσιονομικό πρόβλημα. Εντάξει. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν λεφτά. Ε... πάρτε τα απ ΄αυτούς και δώστε τα! Πρέπει να πάρετε από τον κάθε άνθρωπο που δεν έχει που την κεφαλήν κλίναι μέχρι και την τελευταία ρανίδα του αίματος του; Εδώ υπάρχει κάτι σκοτεινό. Γιατί να θέλουν να πάρουν τα λεφτά από τον κόσμο. Δεν το καταλαβαίνω! Και μετά οι λίγοι που θα έχουνε τα λεφτά τι θα τα κάνουνε; Θα τα βάλουνε μέσα στις στέρνες και θα κάνουνε βουτιές σαν τον Σκρουτζ Μακ Ντακ; Η κατάσταση αγγίζει τα όρια της μεταφυσικής!»
Πιστεύει ότι η ενημέρωση είναι ελεγχόμενη. Δεν ξέρει ποιες είναι οι αποφάσεις που έχουν παρθεί και για ποιο λόγο. «Υπάρχει παραπληροφόρηση. Έχω κάτι φίλους στην Κερατέα και μου είπανε πως πέσανε διάφορα σήματα του στυλ «βουλώστε τους το στόμα», μέχρι και φράγκα λέει πέσανε για να σταματήσει το θέμα. Ψάξτε το γιατί κάτι γίνεται εκεί!»
Βρίσκεται για μια ακόμη φορά με καλούς φίλους με τον Ζουγανέλη, με τον Μπουλά με τον Στόκα κι αυτό του φτιάχνει το κέφι. «Το μόνο πράγμα που με σώνει εμένα –εκτός από τον έρωτα και την οικογένεια βέβαια που είναι πράγματα που δεν χαλάνε- είναι αυτό το χιούμορ με τα παιδιά, λέμε διάφορα εκεί, το ένα το άλλο, πάρτο αλλιώς, προσπαθούμε να δούμε τι μέλλει γενέσθαι! Κάνουμε τραγούδια, κάνουμε το χαβά μας, προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με λίγο γέλιο για να αντέχουμε λίγο περισσότερο. Δεν γίνεται αλλιώς. Θα τρελαθούμε αλλιώς! Κάτι θα γίνει στο τέλος. Είναι αυτό που λέει ο Τσακνής. Κουφάλες δεν ξοφλήσαμε! Δεν θα μας πιείτε και το αίμα σε τελική ανάλυση!».


Πηγή: www.newsbomb.gr
http://www.newsbomb.gr/interviews/story/l-machairitsas-h-katastash-einai-orgoyelikh

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved