Στο στόχαστρο ξανά πρεσβείες στην Ρώμη-Ύποπτο πακέτο και στην ελληνική
Inside Stories

Στο στόχαστρο ξανά πρεσβείες στην Ρώμη-Ύποπτο πακέτο και στην ελληνική

Ύποπτα δέματα στις πρεσβείες της Ελλάδας, της Βενεζουέλας, της Δανίας, του Μαρόκο και του Πριγκιπάτου του Μονακό στη Ρώμη εντοπίστηκαν πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας La Repubblica το δέμα που εστάλη στην ελληνική πρεσβεία άνοιξε ένας υπάλληλος και από καθαρή τύχη δεν εξερράγη, καθώς είναι παρόμοιο με τα παγιδευμένα πακέτα που εστάλησαν στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας την περασμένη εβδομάδα.

Σε υπάλληλο του θυρωρείου παραδόθηκε φάκελος που περιείχε μαύρη θήκη μουσικού CD, με άσπρη σκόνη στο εσωτερικό. Ο υπάλληλος κατάφερε να απομακρύνει το πακέτο και να το πετάξει στο έδαφος πριν εκραγεί.

Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνα.Σύμφωνα, πάντως, με τις πρώτες ενδείξεις, οι ιταλικές αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.

Όλοι οι υπάλληλοι της ελληνικής πρεσβείας βρίσκονται στην οικία του πρέσβη, εν αναμονή της οριστικής απάντησης των Ιταλών ειδικών.

Δεν περιείχε εκρηκτικά το ύποπτο πακέτο που εντοπίσθηκε και ελέγχθηκε από την αστυνομία στην πρεσβεία της Βενεζουέλας.

Η ιταλική αστυνομία ανακοίνωσε πως ύποπτα πακέτα βρέθηκαν επίσης στις πρεσβείες της Δανίας, του Μονακό και του Μαρόκο στη Ρώμη.

Στην ελληνική πρεσβεία έχουν σπεύσει τρεις ομάδες πυροσβεστών και της αστυνομίας, οι οποίες ελέγχουν το ύποπτο πακέτο που ανακαλύφθηκε το πρωί μπροστά από την πρεσβεία.

Νωρίτερα σήμερα, σήμανε συναγερμός στην πρεσβεία του Πριγκιπάτου του Μονακό όπως και στην πρεσβεία της Κολομβίας, όμως αποδείχτηκε ότι τα ύποπτα δεματα δεν περιείχαν εκρηκτικά.

Πηγή: newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/diethnh/story/sto-stoxastro-xana-presveies-sthn-rvmh-ypopto-paketo-kai-sthn-ellhnikh

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved