‘’Ούτε βήμα πίσω για τα κλειστά επαγγέλματα’’
G-Politics

‘’Ούτε βήμα πίσω για τα κλειστά επαγγέλματα’’

Η κυβέρνηση προχωρά χωρίς να κάνει βήμα πίσω στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, όπως προκύπτει από την παρέμβαση του πρωθυπουργού, στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, ότι «η απόφαση της κυβέρνησης για τα κλειστά επαγγέλματα είναι δεδομένη και προχωρά με διαβούλευση».
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το 2011 χρονιά μεγάλων μεταρρυθμίσεων, «που είναι δίκαιες και ωφελούν τη χώρα και το κοινωνικό σύνολο, αλλά ξεβολεύουν εδραιωμένα συμφέροντα ολίγων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου όπως είναι τα κλειστά επαγγέλματα».

Υπογράμμισε ότι «η δικαιολογημένη ανησυχία, απογοήτευση ή οργή των πολιτών δεν πρέπει να οδηγήσει σε ηττοπάθεια, μοιρολατρία ή εύκολη αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων αλλά να γίνει δύναμη αλλαγής».

Επίσης ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τους υπουργούς να αναθέσουν στους υφυπουργούς να φέρνουν σε κάθε υπουργικό συμβούλιο σε πιλοτικό πρόγραμμα τα νομοσχέδια που θα είναι μια μικρογραφία της εφαρμογή μιας πολιτικής και θα αναδεικνύει τη χρησιμότητα της.

Πηγή: newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/politikh/story/oyte-bhma-pisw-gia-ta-kleista-epaggelmata

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved