Η Ελληνίδα που διαπρέπει στο Λονδίνο
G-Fashion

Η Ελληνίδα που διαπρέπει στο Λονδίνο

Η Μυρτώ Δραμουντάνη ζει και εργάζεται μόνιμα στο Λονδίνο έπειτα από σπουδές στη Νέα Υόρκη. Η Ελληνίδα σχεδιάστρια, αν και νέα στην ηλικία, έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με οίκους όπως ο Victor de Souza και όνειρό της είναι να αφήσει τη δική της σφραγίδα στον χώρο της μόδας. Παρουσίασε την κολεξιόν της Φθινόπωρο - Χειμώνας 2011-2012 στο πλαίσιο της 9ης Athens Xclusive Designers Week και μίλησε σε καθημερινή εφημερίδα για τους στόχους αλλά και για την καλοκαιρινή κολεξιόν της.

Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά μένει στο Λονδίνο. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αποφάσισε να ασχοληθεί με το σχέδιο ρούχων «όταν διαπίστωσα ότι για μένα η μόδα και η αρχιτεκτονική μοιράζονται το ίδιο λεξιλόγιο», όπως μας εξηγεί η ίδια. «Επέλεξα έτσι να κάνω το μεταπτυχιακό μου στο Parsons The New School for design της Νέας Υόρκης, όπου ασχολήθηκα όχι μόνο με το σχέδιο αλλά και με τη δημιουργία και την τεχνική κατασκευή των υφασμάτων και των ρούχων». Η ταλαντούχα νεαρή σχεδιάστρια έχει συνεργαστεί με οίκους και σχεδιαστές στη Νέα Υόρκη, όπου έμεινε τρία χρόνια, όπως οι Barami, Magaschoni Apparel Group και Victor De Souza. Η πρώτη κολεξιόν της πουλήθηκε στο Imilla Road Pop Up Store στη Νέα Υόρκη...
-Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί στόχοι σου;
Με ενδιαφέρει να δουλεύω με μόνο άξονα την έμπνευσή μου και την εικόνα που έχω για τη μόδα χωρίς εκπτώσεις και υποχωρήσεις. Υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες και τόσα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς, που πολλές φορές ο χρόνος δεν είναι αρκετός. Θα ήθελα να επεκτείνω το δίκτυο διανομής των ρούχων μου με όσο το δυνατόν λιγότερους συμβιβασμούς.

- Βλέπεις η οικονομική κρίση να επηρεάζει τη μόδα;
Οι οικονομικές συγκυρίες στις μέρες μας σίγουρα δεν είναι ευνοϊκές για τη μόδα και την Τέχνη γενικά. Ομως, ειδικά σήμερα η Τέχνη και η ομορφιά είναι αυτά που μπορούν να μας ταξιδέψουν. Οι άνθρωποι, όσο και να πιέζονται, εκτιμούν πάντα το ωραίο και ίσως τελικά αυτή η κρίση να είναι μια ευκαιρία να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας, να ανταλλάξουμε, να ανακυκλώσουμε και να δούμε από μια άλλη οπτική γωνία αυτά που ήδη έχουμε.


- Πώς ήταν η μετάβαση από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο;
Η Νέα Υόρκη είναι η ιδανική πόλη για μένα, γρήγορη, φωτεινή, με άπειρες επιλογές, είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Το Λονδίνο είναι πιο ήσυχο και εκεί μπορεί κανείς να συγκεντρωθεί περισσότερο στον εαυτό του. Από άποψη δουλειάς στη Νέα Υόρκη τα πράγματα στη μόδα είναι κάπως πιο εμπορικά, ενώ στο Λονδίνο νιώθω πως μπορώ να πειραματιστώ και να εκφραστώ πιο καλλιτεχνικά με πιο extreme προτάσεις που ίσως να μην τολμούσα στη Νέα Υόρκη. Στο Λονδίνο υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία έκφρασης στον τρόπο που ντύνεται ο κόσμος. Η μόδα και η Τέχνη συνδυάζονται με έναν πιο απελευθερωμένο τρόπο.

- Μίλησέ μας για τις συνεργασίες σου με οίκους του εξωτερικού…
Ηταν μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία από την οποία κέρδισα πείρα και γνώση. Το να εργαστεί κανείς σε διεθνές περιβάλλον είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να μπορέσει να ακολουθήσει τη δική του πορεία μετέπειτα. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με ταλαντούχους σχεδιαστές, από τους οποίους εμπνεύστηκα και πήρα τα εργαλεία που με βοήθησαν να εκφράζομαι και τελικά να ξεκινήσω κάτι δικό μου.

- Σκέφτεσαι να γυρίσεις στην Ελλάδα;
Προς το παρόν, όχι. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα και θα ήθελα να έρχομαι πιο συχνά και να μένω περισσότερο καιρό. Σε αυτή τη χρονική στιγμή όμως το Λονδίνο νομίζω πως μου ταιριάζει καλύτερα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved