Αστρολογική Εφημερία   Σάββατο 7/11
Astrology

Αστρολογική Εφημερία Σάββατο 7/11

Οι καλύτερες μέρες πλησιάζουν αλλά εγώ σας οφείλω από χθες τα δύο συστήματα πρόβλεψης που χρησιμοποιούνται στην αστρολογία.

Πρόκειται για δύο τεχνικές, που δεν αντιστοιχούν στην πραγματική κίνηση των πλανητών αλλά στη συμβολική τους με βάση την αναλογία 1 ημέρα=1 χρόνος.

Στις Δευτερεύουσες Προόδους (secondary), ο Ήλιος, η Σελήνη και όλοι οι πλανήτες μετακινούνται σύμφωνα με αυτήν την αναλογία.Για παράδειγμα, οι «προοδευμένες» θέσεις για το τριακοστό έτος της ηλικίας ενός ατόμου είναι εκείνες που έχουν τα Φώτα και οι πλανήτες τριάντα ημέρες μετά τη γέννηση του.

Σε αυτό το σύστημα οι αργοί πλανήτες παραμένουν πρακτικά στην ίδια θέση και εξετάζουμε κυρίως τις νέες θέσεις των προσωπικών πλανητών, του Ήλιου και ιδιαίτερα της Σελήνης, που ολοκληρώνει μια περιφορά στο ζωδιακό κάθε 28 ημέρες περίπου.Οι εκτιμήσεις απορρέουν από τις όψεις των προοδευμένων μεταξύ τους αλλά και με τους γενέθλιους.

Στο Ηλιακό Τόξο, ακολουθείται η ίδια «συνταγή» μόνον για τον Ήλιο, που θυμίζω ότι προχωρά κατά μέσο όρο μία μοίρα ημερησίως..Η Σελήνη και οι πλανήτες μετακινούνται όσο και ο Ήλιος.

Για παράδειγμα, στο τριακοστό έτος της ηλικίας ενός ατόμου, τα Φώτα και όλοι οι πλανήτες θα βρίσκονται τριάντα μοίρες περίπου μπροστά από τις γενέθλιες θέσεις τους.Και οι εκτιμήσεις απορρέουν από τις όψεις των προοδευμένων με τους γενέθλιους.

Φυσικά και στα δύο συστήματα κάποιες πολύ χαρακτηριστικές και ιδιαίτερες λεπτομέρειες για τον καθένα μας προκύπτουν από τις σχέσεις του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος, που επίσης «προοδεύουν».Γιατί οι όψεις αυτών των σημείων με πλανήτες είναι εκείνες που διαφοροποιούν χρονικά τις εξελίξεις ακόμη και για εκείνους που έχουν γεννηθεί με ελάχιστη διαφορά ώρας.Ο υπολογισμός του προοδευμένου Ωροσκόπου και του προοδευμένου Μεσουρανήματος έχει τους δικούς του αριθμητικούς κανόνες, που δεν είναι εύκολο να περιγραφούν συνοπτικά.  

Οι καλύτερες μέρες πλησιάζουν αλλά εγώ σας οφείλω από χθες τα δύο συστήματα πρόβλεψης που χρησιμοποιούνται στην αστρολογία.

Πρόκειται για δύο τεχνικές, που δεν αντιστοιχούν στην πραγματική κίνηση των πλανητών αλλά στη συμβολική τους με βάση την αναλογία 1 ημέρα=1 χρόνος.

Στις Δευτερεύουσες Προόδους (secondary), ο Ήλιος, η Σελήνη και όλοι οι πλανήτες μετακινούνται σύμφωνα με αυτήν την αναλογία.
Για παράδειγμα, οι «προοδευμένες» θέσεις για το τριακοστό έτος της ηλικίας ενός ατόμου είναι εκείνες που έχουν τα Φώτα και οι πλανήτες τριάντα ημέρες μετά τη γέννηση του.

Σε αυτό το σύστημα οι αργοί πλανήτες παραμένουν πρακτικά στην ίδια θέση και εξετάζουμε κυρίως τις νέες θέσεις των προσωπικών πλανητών, του Ήλιου και ιδιαίτερα της Σελήνης, που ολοκληρώνει μια περιφορά στο ζωδιακό κάθε 28 ημέρες περίπου.
Οι εκτιμήσεις απορρέουν από τις όψεις των προοδευμένων μεταξύ τους αλλά και με τους γενέθλιους.

Στο Ηλιακό Τόξο, ακολουθείται η ίδια «συνταγή» μόνον για τον Ήλιο, που θυμίζω ότι προχωρά κατά μέσο όρο μία μοίρα ημερησίως..
Η Σελήνη και οι πλανήτες μετακινούνται όσο και ο Ήλιος.

Για παράδειγμα, στο τριακοστό έτος της ηλικίας ενός ατόμου, τα Φώτα και όλοι οι πλανήτες θα βρίσκονται τριάντα μοίρες περίπου μπροστά από τις γενέθλιες θέσεις τους.
Και οι εκτιμήσεις απορρέουν από τις όψεις των προοδευμένων με τους γενέθλιους.

Φυσικά και στα δύο συστήματα κάποιες πολύ χαρακτηριστικές και ιδιαίτερες λεπτομέρειες για τον καθένα μας προκύπτουν από τις σχέσεις του Ωροσκόπου και του Μεσουρανήματος, που επίσης «προοδεύουν».
Γιατί οι όψεις αυτών των σημείων με πλανήτες είναι εκείνες που διαφοροποιούν χρονικά τις εξελίξεις ακόμη και για εκείνους που έχουν γεννηθεί με ελάχιστη διαφορά ώρας.
Ο υπολογισμός του προοδευμένου Ωροσκόπου και του προοδευμένου Μεσουρανήματος έχει τους δικούς του αριθμητικούς κανόνες, που δεν είναι εύκολο να περιγραφούν συνοπτικά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved