Ο Λουκάς Ερμείδης και το… CSI Fanouris
Astrology

Ο Λουκάς Ερμείδης και το… CSI Fanouris

Ο Λουκάς Ερμείδης έγινε αστρολόγος περίπου τυχαία...

Έγινε αστρολόγος όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο στο ριάλιτι σόου «Master Planet» κι ένα χρυσό συμβόλαιο παρακολούθησης μαθημάτων δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα του κλάδου. Ωστόσο, ο νεαρός, τότε, σπουδαστής έδειξε γρήγορα τις ιδιαίτερες ικανότητες του τόσο στην διάγνωση, όσο και την πρόβλεψη, αξιοποιώντας την πνευματική κληρονομιά της Σμυρνιάς γιαγιάς του, σύζυγο ενός Αρμένιου μαθητή του Γκουρτζίεφ και κάτοχο απόκρυφων γνώσεων και τεχνικών. Ανάμεσα σε αυτά που του εμπιστεύτηκε η κυρά-Μέλπω, λίγο πριν πεθάνει, ήταν το Planetarium Incognita, ένα από τα άγνωστα βιβλία του Νοστράδαμου με αντικείμενο την αστρολογική επίδραση των αστεροειδών, το 13ο χαμένο βιβλίο των «Μεταφυσικών» του Αριστοτέλη, μια πραγματεία του Πυθαγόρα με θέμα την Ορφική Αστρολογία και μια κρυπτογραφημένη συνταγή για σουτζουκάκια.

Η εφαρμογή στην πράξη των γνώσεων που απέκτησε ο επιθεωρητής είχε θεαματικά αποτελέσματα. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, η φήμη του μεγάλωνε, μέχρι που οι παράδοξες αλλά άκρως επιτυχημένες διαγνώσεις του τράβηξαν την προσοχή του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSC), που τον προσκάλεσε -σχεδόν τον απήγαγε- για μια «ανταλλαγή απόψεων» στο συντονιστικό κέντρο της θρυλικής AREA 54 της Νεβάδα. Ο ερευνητής παρέμεινε εκεί επί σειρά ετών και κανείς δεν ξέρει, τελικά, ποιός δίδαξε τι και σε ποιόν...
Πάντως το ότι οι Αμερικανοί τον αποκαλούσαν Hermidis, Thethrice-greatest (Ερμείδης ο Τρισμέγιστος) είναι ενδεικτικό του σεβασμού που έτρεφαν στο πρόσωπο του.

Ο ίδιος δεν έπαψε ποτέ να αναζητά καινούργιες αστρολογικές γνώσεις. Και ήξερε πολύ καλά ότι πολλά θρησκευτικά κέντρα είχαν πληροφορίες που για δικούς τους λόγους τις κρατούσαν ως επτασφράγιστα μυστικά.
Με το που μπήξε ο Δίας στον Τοξότη, ύστερα από ειδική συμφωνία ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ επισκέφθηκε το Θιβέτ, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τον τελευταίο ιεροφάντη της Μπον της αρχαίας θρησκείας των Θιβετιανών.
Η συνταγή της κυρά-Μέλπως αποδείχθηκε χρυσή. Ο Tenzin ενθουσιασμένος από τη μικρασιατική κουζίνα τον οδήγησε στους πρόποδες του ιερού όρους Kailash, στις μυστικές κρύπτες με τους θησαυρούς της Ινδικής αστρολογικής παράδοσης.
Αυτό ήταν και το τελευταίο ταξίδι αναζήτησης. Ο «thrice-greatest» εφοδιασμένος με όλη την αρχαία και τη σύγχρονη γνώση επέστρεφε πλέον οριστικά στην πατρίδα για να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του.

Αλλά σε ποιόν;

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved