Ο Πλούτωνας σε εξωθεί στα άκρα. Τι σου ζητά να κάνεις;
Astrology

Ο Πλούτωνας σε εξωθεί στα άκρα. Τι σου ζητά να κάνεις;

Πίσω από το σκοτάδι πάντα υπάρχει φως

Ο Ήλιος, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης επισκέπτονται διαδοχικά τον Ποσειδώνα. Και στην μελαγχολία του Σεπτέμβρη εκείνος δείχνει παντοδύναμος, μα… πίσω έχει η αχλάδα την ουρά! Γιατί είναι ο Πλούτωνας αυτός που έχει τον τελευταίο λόγο. Χαμογελά λοιπόν σαρκαστικά και σου ανοίγει την κουρτίνα των μυστηρίων του. Εκεί ενώπιόν σου αποκαλύπτεται ένα «πηχτό» σκοτάδι κι ο Πλούτωνας με μια φανερά προσποιητή υπόκλιση σε ξεναγεί στην ζωγραφιά του.

-Ιδού Άνθρωπε η Ιστορία του μυαλού σου!

Κι εσύ μένεις να ταξιδεύεις σε κάθε γωνιά του πίνακα, προσπαθώντας να αδράξεις τα σύμβολα της μεταμόρφωσής σου. Μόνο που χρειάζεσαι μια γερή δόση έμπνευσης για να τα ξεχωρίσεις. Τα εντόπισαν πρώτοι καλλιτέχνες, στοχαστές και δημιουργοί, οι πραγματικοί προφήτες που πλάθουν εικόνες με την δύναμη της φαντασίας τους.

Μα όλοι αυτοί δεν είναι παρά απλοί παραμυθάδες και «ζουν στον κόσμο τους». Έτσι σου λένε, έτσι μαθαίνεις για να συνεχίσουν να είναι ακίνδυνοι. Μα να… ακριβώς στο κέντρο του σκότους, δειπνούν ένα τσούρμο ψυχολόγοι, που με βοηθό ένα τόσο δα λυχνάρι, σκύβουν για να δουν κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Ανάμεσα τους ο Φρόιντ δεν παύει να τονίζει ότι πίσω απ’ όλα κρύβεται το σεξ και οι αρχέγονες ορμές σου, κρίνοντας ίσως από τον εαυτό του. Ο Γιούνγκ όμως επιμένει ότι το κέντρο σου μπορεί να είναι πολύ πιο φωτεινό από τους δανεικούς πόθους σου. Μιλάει για μια ένωση με τον Θεό σου, για μια επώδυνη Σταύρωση που θα οδηγήσει στην Ανάστασή σου.

Ακριβώς δίπλα του στέκει κι ο Εσταυρωμένος, για να σου θυμίζει ότι ο θάνατος δεν είναι το τέλος, αλλά ένα καίριο πέρασμα από την επιφάνεια στα βάθη σου κι ύστερα στην βασιλεία των ουρανών σου. Σε καλεί να μην φοβάσαι και να έχεις πίστη. Πριν όμως προλάβεις να πιστέψεις, ιερείς και προύχοντες κλέβουν την αλήθεια σου για να κτίσουν την κυριαρχία τους κι ο κόσμος του Ιερώνυμου Μπος, ένας κόσμος φρίκης και αγωνίας παραμένει το ίδιο ζωντανός κι όχι μόνον στο μυαλό σου.

Οπαδοί του παντός και του τίποτα υμνούν και καθυβρίζουν χωρίς πολλές φορές να ξέρουν κι οι ίδιοι το γιατί. Είναι η άγνοια που τους ενώνει κι όσο πιο αδαείς είναι τόσο φανατίζονται και σφάζονται μέχρις ενός. Ποιος θα βάλει τέλος σε αυτό το μακελειό που συμπαρασύρει κι εσένα σε ποταμούς αίματος;

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved