Ο μύθος του Αιγόκερω και τί συμβολίζει
Astrology

Ο μύθος του Αιγόκερω και τί συμβολίζει

Δεν είναι ένας ο μύθος που συνοδεύει την προέλευση του αστερισμού του Αιγόκερω, αλλά αρκετοί. Θα σταθούμε σήμερα, στους δυο πιο βασικούς.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό, ότι κατά τους Πλατωνικούς, ο αστερισμός του Αιγόκερω, ονομαζόταν «η Πύλη των Ψυχών», γιατί θεωρούσαν ότι οι ψυχές περνούσαν από αυτόν τον αστερισμό κατά την άνοδό τους στον ουρανό.

Ο πρώτος μύθος, έχει να κάνει με τον… Δία! Ο πατέρας του Δία, ο Κρόνος, όπως έκανε κι ο δικός του πατέρας (ο Ουρανός), κατάπινε τα παιδιά του, γιατί φοβόταν ότι θα είχε την ίδια μοίρα. Η μητέρα του Δία όμως, η Ρέα, θέλησε να σώσει το τελευταίο από τα παιδιά της και έδωσε στον Κρόνο να καταπιεί μια φασκιωμένη πέτρα. Ο Κρόνος την κατάπιε και η Ρέα για να γλυτώσει τον Δία, τον έκρυψε σε μια σπηλιά μαζί με μια κατσίκα –την Αμάλθεια-, η οποία έτρεφε τον Δία με το γάλα της. Άθελά του ο μικρός, αλλά δυνατός Δίας, έσπασε το κέρατο της κατσίκας, το οποίο έχοντας θεϊκές ιδιότητες, παρείχε τροφές σε αφθονία. Αυτό είναι και το λεγόμενο κέρας της αμάλθειας.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved