Astrology

Αστρολογική εφημερία Παρασκευή 21/8

Ο Τοξότης στην κοινωνική εξέλιξηΗ παραδοσιακή σύνδεση του ζωδίου με τα μακρινά ταξίδια, τη γνώση, τον πλουραλισμό αλλά και κάποια άλλα ...ελαττωματάκια, επιβεβαιώνεται και από τα ιστορικά δεδομένα.Στην αρχαιότητα με τις δύο συνόδους του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στους Διδύμους (από το 400 έως το 60 π Χ, περίπου) εμφανίστηκαν, όπως συμβαίνει συνήθως, και πολλά από τα χαρακτηριστικά του Τοξότη, του απέναντι δηλαδή ζωδίου.

 

Μια χρήσιμη αναλογίαΤα χαρακτηριστικά των δύο πολικών ζωδίων επανεμφανίστηκαν από τα τέλη του 15ου μ Χ αιώνα, μέχρι τις αρχές του 19ου, όταν ο Ουρανός με τον Ποσειδώνα έκαναν τις συνόδους τους στον Τοξότη. Η περίοδος του Διαφωτισμού ακολούθησε την επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα και τις ανακαλύψεις των 'Νέων χωρών" μόνον που η φορά της κίνησης ήταν από Ανατολικά προς Δυτικά.

Συγκρίνοντας τις δύο περιόδους που η μία απέχει από την άλλη γύρω στα 1500 χρόνια, προκύπτει, τηρουμένων των αναλογιών, μια ομοιότητα-συχνά μέσα από αντιθέσεις-που ...λέει πολλά.

1) Επιστήμες και τεχνολογία: Εκτός από τον ...πολυμήχανο Αρχιμήδη, ξεχώρισαν ο Ευκλείδης, ο Εύδοξος, ο Ερατοσθένης, ο Αρίσταρχος ο Σάμιος, που διατύπωσε την Ηλιοκεντρική θεωρία και ο Ίππαρχος, που ανακάλυψε τη μετάπτωση των ισημεριών.-Έπρεπε να περάσουν πολλοί αιώνες για να ξαναμπεί το νερό στο αυλάκι... Ο Κέπλερ, ο Γαλιλαίος, ο Νεύτωνας και πολλοί άλλοι επανέφεραν τη ...λογική τάξη

2) Φιλοσοφία: Ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ήταν το ...βαρύ πυροβολικό, εκφράζοντας παράλληλα τη διττή-ιδεαλιστική και υλιστική-φύση των Διδύμων. Ακολούθησαν οι Επικούρειοι, οι Στωικοί, οι Κυνικοί και πλήθος άλλων που στο σύνολο τους απομακρύνθηκαν από τα μεγάλα κοσμολογικά προβλήματα, δίνοντας έμφαση στην ελευθερία του ατόμου και τη λογική. Αν και τότε δεν υπήρχαν τα τηλεοπτικά παράθυρα, οι εκπρόσωποι της κάθε σχολής δεν παρέλειπαν να τα ...χώνουν στους αντιπάλους σε κάθε ευκαιρία.

-Αντίστοιχα την περίοδο του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού έγιναν τεράστια βήματα προς την απελευθέρωση της σκέψης από τα θρησκευτικά δόγματα της Εποχής των Ιχθύων, με αποκορύφωμα τη δράση των Εγκυκλοπαιδιστών. Το "σκέπτομαι, άρα υπάρχω" είναι βέβαια το τυπικό αξίωμα των Διδύμων που άρχισαν να εδραιώνουν την υπεροχή τους στη σύγχρονη εποχή, μετά την πρώτη σύνοδο του Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα στο ζώδιο. Και μπορεί να το είπε πρώτος ο ...Κριός Ντεκάρτ, το είπε όμως, όταν ο Πλούτωνας (ξανά)περνούσε από το ζώδιο.

3) Κοινωνία-Πολιτική: Ο κόσμος ξαφνικά ...μεγάλωσε και στην "Οικουμένη" διαμορφώθηκαν νέοι όροι για τα έθνη και τους πολίτες τους, που βίωναν μια πολυπολιτισμική κοινωνία μιλώντας, στην πλειοψηφία τους, Ελληνικά.Από την άλλη πλευρά είναι ίσως χαρακτηριστικό ότι μία από τις συνέπειες των κατακτήσεων του Μ Αλεξάνδρου, για την Ελληνική κουλτούρα, ήταν η κατάργηση στην πράξη του "πας μη Έλλην βάρβαρος". Υποθέτω ότι κάποιοι δεν του το συγχώρεσαν ποτέ...

-Ανάλογες εξελίξεις, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και με ...λίγο διαφορετικούς όρους, συνέβησαν μετά το 1480 με τις ανακαλύψεις των Νέων χωρών. Οι ευρωπαϊκές γλώσσες διαδόθηκαν στις αποικίες ακόμη και ...με το στανιό. Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ολλανδία ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο, εκμεταλλευόμενες τον πλούτο των Νέων Χωρών και τις ανύπαρκτες ...συμβάσεις εργασίας με τους ντόπιους, οι οποίοι φυσικά ήταν συλλήβδην «βάρβαροι και απολίτιστοι».Ο αποικισμός αποτελεί μια από τις κύριες συνιστώσες της επίδρασης του Τοξότη, αν και όπως έχω ήδη επισημάνει και ο άξονας Κριού-Ζυγού φαίνεται να συνδέεται στενά με το θέμα.Ωστόσο η Εποχή των Ιχθύων έβαλε τη δική της σφραγίδα και η κατακτητική ορμή των Ευρωπαίων συνδυάστηκε με ένα γενικευμένο προσηλυτισμό των ιθαγενών πληθυσμών. Αντίθετα στην Εποχή του Κριού δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα...

 

Όλίγον ...ΣκορπιόςΗ πρώτη σύνοδος του Ουρανού με τον Ποσειδώνα το 1479 είχε διπλή «ταυτότητα» αφού τυπικά έγινε στο τέλος του Σκορπιού κρατώντας πολλά από την μηδενιστική του ...οπτική, κάτι που τουλάχιστον οι ντόπιοι πληθυσμοί του Νέου Κόσμου το πλήρωσαν ακριβά. Εξ άλλου, η Ιερά Εξέταση, δεν ήταν παρά ένας τυπικός συνδυασμός Τοξότη-Σκορπιού. Και τα σκλαβοπάζαρα, που κρατάνε από την Εποχή του Ταύρου, το ίδιο…Μια γεύση από το …δηλητήριο του Σκορπιού είχε πάρει νωρίτερα και η Ευρώπη από την προηγούμενη σύνοδο στο ζώδιο, όταν οι "καθαρτήριες" διαδοχικές επιδημίες αποδεκάτισαν τον πληθυσμό της. Αυτή η αστρολογική "λεπτομέρεια" της διπλής ζωδιακής επιρροής μέτρησε πολύ και έκανε μία ακόμη διαφορά σε σχέση με την αρχαιότητα. Η επιθυμία του γρήγορου πλουτισμού και ο τυχοδιωκτισμός, (που συχνά χαρακτηρίζει τους Τοξότες) συνδυάστηκαν με μεθόδους και λογικές εξαιρετικά …απόλυτες.

 

Νέα ήθηΗ πρώτη "καθαρή" σύνοδος στον Τοξότη έγινε το 1648-50, προσδιορίζοντας με σχετική ακρίβεια την επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα και τις απαρχές του Διαφωτισμού, που ήταν και η ουσιαστικότερη «συνεισφορά» του ζωδίου στην εξέλιξη του πολιτισμού.Όμως δεν άλλαξαν μόνον τα μυαλά. Τα νέα προϊόντα που βρίσκονταν σε αφθονία στις κατακτημένες χώρες (ανάμεσα τους ο καφές, ο καπνός και η πατάτα) έφεραν τα πάνω κάτω στις καθημερινές συνήθειες των Ευρωπαίων, που εκτός των άλλων άρχισαν να μαζεύονται στα πρώτα καφενεία.

 

Στο σήμεραΣτις μέρες μας οι διαδοχικές διελεύσεις του Ουρανού (1981-88) και του Πλούτωνα (1996-08) από τον Τοξότη συνέβαλαν σε νέα τεχνολογικά επιτεύγματα της «διαστημικής εποχής», στη διάδοση των υπολογιστών και του διαδικτύου, τη διεύρυνση του ρόλου των ΜΜΕ και γενικότερα ανανέωσαν την πολιτική σκέψη τους νόμους και τα κοινωνικά ήθη.Τουλάχιστον στην Ευρώπη, η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών της πήρε σάρκα και οστά, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε τα διαδοχικά μεταναστευτικά ρεύματα από τις Ανατολικές χώρες, την Ασία και την Αφρική δημιούργησαν σταδιακά μια νέα κοινωνική πραγματικότητα.Αντίστοιχα η μεταφορά επιχειρήσεων και πολυεθνικών στις φτωχές χώρες του Τρίτου Κόσμου αναβίωσε το αποικιακό καθεστώς των περασμένων αιώνων.

Οι πλανητικές επιρροές της ημέραςΗ αντίθεση του Ερμή με τον Ουρανό συντελεί σε απρόοπτα, ξαφνικές αλλαγές, απροσδόκητες συναντήσεις και ...αλλόκοτες συμπεριφορές.Στη δημιουργική της πλευρά η συνεργασία των δύο πλανητών μπορεί να βοηθήσει σε έρευνες και αναζητήσεις, όπως και να προδιαθέσει σε συζητήσεις γύρω από περίεργα η παράξενα φαινόμενα.Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών είναι ...δίκοπο μαχαίρι, αφού εκτός από τις ευκολίες που παρέχει, τουλάχιστον για σήμερα πηγαίνει πακέτο με τεχνικά προβλήματα, που μάλιστα δεν είναι καθόλου συνηθισμένα.Το ίδιο καθεστώς διέπει λάμπες, καλώδια κλπ γι αυτό καλού κακού λάβετε τα μέτρα σας. Και αν «το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον» το βραχυκύκλωμα είναι προτιμότερο να συμβεί στα ηλεκτρικά παρά στον εγκέφαλο σας...

 

ΓενέθλιαΟ Γιουσέην Μπολτ, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 και τα 200 μέτρα, γεννήθηκε στις 21/8/86 (ώρα άγνωστη) κοντά στο Trelawny της Τζαμάικα.Αν και η άγνωστη ώρα γέννησης δεν επιτρέπει μια ασφαλή αστρολογική παρουσίαση του Τζαμαϊκανού σπρίντερ, υπάρχουν κάποια στοιχεία που σίγουρα έχουν τη σημασία τους.

Κατ αρχάς ο Άρης του στον Αιγόκερω φαίνεται να σχηματίζει μόνον δύο τετράγωνα με την Αφροδίτη και τη Δήμητρα στο Ζυγό, κάτι που κατά τη γνώμη μου δεν αρκεί για να δικαιολογήσει τις υψηλές του επιδόσεις.Αντίθετα ο αστρικός Άρης στον Τοξότη κάνει σύνοδο με τον τροπικό Ουρανό και τετράγωνο με το Δία και τη Σελήνη στους Ιχθύες, δίνοντας μια καλή εικόνα για τις πραγματικά ...διαστημικές δυνατότητες του. Εξ άλλου ο Άρης στον Τοξότη έχει ...εκ γενετής μια αθλητική στόφα και από ότι φαίνεται έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη περίπτωση ουσιώδους αστρικής επιρροής.Και ο Δίας του Μπολτ-βέβαιος συμμέτοχος στις νίκες του-πολλαπλασιάζει τη δυναμική του μέσω των ίδιο-συναστριακών σχέσεων. Ο τροπικός κάνει αντίθεση με την αστρική Αφροδίτη και τρίγωνο με τον αστρικό Ερμή, ενώ ο αστρικός αντίθεση με τον τροπικό Ήλιο.Λίαν προσφάτως, ο διελαύνων Δίας στον Υδροχόο τον βοήθησε να κάνει το νέο του ρεκόρ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου.

 

Γιάννης Ριζόπουλος

Ο Τοξότης στην κοινωνική εξέλιξη
Η παραδοσιακή σύνδεση του ζωδίου με τα μακρινά ταξίδια, τη γνώση, τον πλουραλισμό αλλά και κάποια άλλα ...ελαττωματάκια, επιβεβαιώνεται και από τα ιστορικά δεδομένα.
Στην αρχαιότητα με τις δύο συνόδους του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στους Διδύμους (από το 400 έως το 60 π Χ, περίπου) εμφανίστηκαν, όπως συμβαίνει συνήθως, και πολλά από τα χαρακτηριστικά του Τοξότη, του απέναντι δηλαδή ζωδίου.

Μια χρήσιμη αναλογία
Τα χαρακτηριστικά των δύο πολικών ζωδίων επανεμφανίστηκαν από τα τέλη του 15ου μ Χ αιώνα, μέχρι τις αρχές του 19ου, όταν ο Ουρανός με τον Ποσειδώνα έκαναν τις συνόδους τους στον Τοξότη.
Η περίοδος του Διαφωτισμού ακολούθησε την επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα και τις ανακαλύψεις των 'Νέων χωρών" μόνον που η φορά της κίνησης ήταν από Ανατολικά προς Δυτικά.

Συγκρίνοντας τις δύο περιόδους που η μία απέχει από την άλλη γύρω στα 1500 χρόνια, προκύπτει, τηρουμένων των αναλογιών, μια ομοιότητα-συχνά μέσα από αντιθέσεις-που ...λέει πολλά.

1) Επιστήμες και τεχνολογία: Εκτός από τον ...πολυμήχανο Αρχιμήδη, ξεχώρισαν ο Ευκλείδης, ο Εύδοξος, ο Ερατοσθένης, ο Αρίσταρχος ο Σάμιος, που διατύπωσε την Ηλιοκεντρική θεωρία και ο Ίππαρχος, που ανακάλυψε τη μετάπτωση των ισημεριών.

-Έπρεπε να περάσουν πολλοί αιώνες για να ξαναμπεί το νερό στο αυλάκι... Ο Κέπλερ, ο Γαλιλαίος, ο Νεύτωνας και πολλοί άλλοι επανέφεραν τη ...λογική τάξη

2) Φιλοσοφία: Ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, ήταν το ...βαρύ πυροβολικό, εκφράζοντας παράλληλα τη διττή-ιδεαλιστική και υλιστική-φύση των Διδύμων. Ακολούθησαν οι Επικούρειοι, οι Στωικοί, οι Κυνικοί και πλήθος άλλων που στο σύνολο τους απομακρύνθηκαν από τα μεγάλα κοσμολογικά προβλήματα, δίνοντας έμφαση στην ελευθερία του ατόμου και τη λογική. Αν και τότε δεν υπήρχαν τα τηλεοπτικά παράθυρα, οι εκπρόσωποι της κάθε σχολής δεν παρέλειπαν να τα ...χώνουν στους αντιπάλους σε κάθε ευκαιρία.

-Αντίστοιχα την περίοδο του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού έγιναν τεράστια βήματα προς την απελευθέρωση της σκέψης από τα θρησκευτικά δόγματα της Εποχής των Ιχθύων, με αποκορύφωμα τη δράση των Εγκυκλοπαιδιστών.
Το "σκέπτομαι, άρα υπάρχω" είναι βέβαια το τυπικό αξίωμα των Διδύμων που άρχισαν να εδραιώνουν την υπεροχή τους στη σύγχρονη εποχή, μετά την πρώτη σύνοδο του Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα στο ζώδιο. Και μπορεί να το είπε πρώτος ο ...Κριός Ντεκάρτ, το είπε όμως, όταν ο Πλούτωνας (ξανά)περνούσε από το ζώδιο.

3) Κοινωνία-Πολιτική: Ο κόσμος ξαφνικά ...μεγάλωσε και στην "Οικουμένη" διαμορφώθηκαν νέοι όροι για τα έθνη και τους πολίτες τους, που βίωναν μια πολυπολιτισμική κοινωνία μιλώντας, στην πλειοψηφία τους, Ελληνικά.
Από την άλλη πλευρά είναι ίσως χαρακτηριστικό ότι μία από τις συνέπειες των κατακτήσεων του Μ Αλεξάνδρου, για την Ελληνική κουλτούρα, ήταν η κατάργηση στην πράξη του "πας μη Έλλην βάρβαρος".
Υποθέτω ότι κάποιοι δεν του το συγχώρεσαν ποτέ...

-Ανάλογες εξελίξεις, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα και με ...λίγο διαφορετικούς όρους, συνέβησαν μετά το 1480 με τις ανακαλύψεις των Νέων χωρών. Οι ευρωπαϊκές γλώσσες διαδόθηκαν στις αποικίες ακόμη και ...με το στανιό. Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Αγγλία, η Γαλλία και η Ολλανδία ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο, εκμεταλλευόμενες τον πλούτο των Νέων Χωρών και τις ανύπαρκτες ...συμβάσεις εργασίας με τους ντόπιους, οι οποίοι φυσικά ήταν συλλήβδην «βάρβαροι και απολίτιστοι».

Ο αποικισμός αποτελεί μια από τις κύριες συνιστώσες της επίδρασης του Τοξότη, αν και όπως έχω ήδη επισημάνει και ο άξονας Κριού-Ζυγού φαίνεται να συνδέεται στενά με το θέμα.
Ωστόσο η Εποχή των Ιχθύων έβαλε τη δική της σφραγίδα και η κατακτητική ορμή των Ευρωπαίων συνδυάστηκε με ένα γενικευμένο προσηλυτισμό των ιθαγενών πληθυσμών. Αντίθετα στην Εποχή του Κριού δεν τέθηκε ποτέ τέτοιο ζήτημα...

Όλίγον ...Σκορπιός
Η πρώτη σύνοδος του Ουρανού με τον Ποσειδώνα το 1479 είχε διπλή «ταυτότητα» αφού τυπικά έγινε στο τέλος του Σκορπιού κρατώντας πολλά από την μηδενιστική του ...οπτική, κάτι που τουλάχιστον οι ντόπιοι πληθυσμοί του Νέου Κόσμου το πλήρωσαν ακριβά.
Εξ άλλου, η Ιερά Εξέταση, δεν ήταν παρά ένας τυπικός συνδυασμός Τοξότη-Σκορπιού.
Και τα σκλαβοπάζαρα, που κρατάνε από την Εποχή του Ταύρου, το ίδιο…
Μια γεύση από το …δηλητήριο του Σκορπιού είχε πάρει νωρίτερα και η Ευρώπη από την προηγούμενη σύνοδο στο ζώδιο, όταν οι "καθαρτήριες" διαδοχικές επιδημίες αποδεκάτισαν τον πληθυσμό της.
Αυτή η αστρολογική "λεπτομέρεια" της διπλής ζωδιακής επιρροής μέτρησε πολύ και έκανε μία ακόμη διαφορά σε σχέση με την αρχαιότητα. Η επιθυμία του γρήγορου πλουτισμού και ο τυχοδιωκτισμός, (που συχνά χαρακτηρίζει τους Τοξότες) συνδυάστηκαν με μεθόδους και λογικές εξαιρετικά …απόλυτες.

Νέα ήθη
Η πρώτη "καθαρή" σύνοδος στον Τοξότη έγινε το 1648-50, προσδιορίζοντας με σχετική ακρίβεια την επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα και τις απαρχές του Διαφωτισμού, που ήταν και η ουσιαστικότερη «συνεισφορά» του ζωδίου στην εξέλιξη του πολιτισμού.
Όμως δεν άλλαξαν μόνον τα μυαλά. Τα νέα προϊόντα που βρίσκονταν σε αφθονία στις κατακτημένες χώρες (ανάμεσα τους ο καφές, ο καπνός και η πατάτα) έφεραν τα πάνω κάτω στις καθημερινές συνήθειες των Ευρωπαίων, που εκτός των άλλων άρχισαν να μαζεύονται στα πρώτα καφενεία.

Στο σήμερα
Στις μέρες μας οι διαδοχικές διελεύσεις του Ουρανού (1981-88) και του Πλούτωνα (1996-08) από τον Τοξότη συνέβαλαν σε νέα τεχνολογικά επιτεύγματα της «διαστημικής εποχής», στη διάδοση των υπολογιστών και του διαδικτύου, τη διεύρυνση του ρόλου των ΜΜΕ και γενικότερα ανανέωσαν την πολιτική σκέψη τους νόμους και τα κοινωνικά ήθη.
Τουλάχιστον στην Ευρώπη, η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών της πήρε σάρκα και οστά, ενώ όπως όλοι γνωρίζουμε τα διαδοχικά μεταναστευτικά ρεύματα από τις Ανατολικές χώρες, την Ασία και την Αφρική δημιούργησαν σταδιακά μια νέα κοινωνική πραγματικότητα.
Αντίστοιχα η μεταφορά επιχειρήσεων και πολυεθνικών στις φτωχές χώρες του Τρίτου Κόσμου αναβίωσε το αποικιακό καθεστώς των περασμένων αιώνων.

Οι πλανητικές επιρροές της ημέρας
Η αντίθεση του Ερμή με τον Ουρανό συντελεί σε απρόοπτα, ξαφνικές αλλαγές, απροσδόκητες συναντήσεις και ...αλλόκοτες συμπεριφορές.
Στη δημιουργική της πλευρά η συνεργασία των δύο πλανητών μπορεί να βοηθήσει σε έρευνες και αναζητήσεις, όπως και να προδιαθέσει σε συζητήσεις γύρω από περίεργα η παράξενα φαινόμενα.
Η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών είναι ...δίκοπο μαχαίρι, αφού εκτός από τις ευκολίες που παρέχει, τουλάχιστον για σήμερα πηγαίνει πακέτο με τεχνικά προβλήματα, που μάλιστα δεν είναι καθόλου συνηθισμένα.
Το ίδιο καθεστώς διέπει λάμπες, καλώδια κλπ γι αυτό καλού κακού λάβετε τα μέτρα σας. Και αν «το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον» το βραχυκύκλωμα είναι προτιμότερο να συμβεί στα ηλεκτρικά παρά στον εγκέφαλο σας...

Γενέθλια
Ο Γιουσέην Μπολτ, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο και κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100 και τα 200 μέτρα, γεννήθηκε στις 21/8/86 (ώρα άγνωστη) κοντά στο Trelawny της Τζαμάικα.
Αν και η άγνωστη ώρα γέννησης δεν επιτρέπει μια ασφαλή αστρολογική παρουσίαση του Τζαμαϊκανού σπρίντερ, υπάρχουν κάποια στοιχεία που σίγουρα έχουν τη σημασία τους.

Κατ αρχάς ο Άρης του στον Αιγόκερω φαίνεται να σχηματίζει μόνον δύο τετράγωνα με την Αφροδίτη και τη Δήμητρα στο Ζυγό, κάτι που κατά τη γνώμη μου δεν αρκεί για να δικαιολογήσει τις υψηλές του επιδόσεις.
Αντίθετα ο αστρικός Άρης στον Τοξότη κάνει σύνοδο με τον τροπικό Ουρανό και τετράγωνο με το Δία και τη Σελήνη στους Ιχθύες, δίνοντας μια καλή εικόνα για τις πραγματικά ...διαστημικές δυνατότητες του. Εξ άλλου ο Άρης στον Τοξότη έχει ...εκ γενετής μια αθλητική στόφα και από ότι φαίνεται έχουμε να κάνουμε με μια ακόμη περίπτωση ουσιώδους αστρικής επιρροής.
Και ο Δίας του Μπολτ-βέβαιος συμμέτοχος στις νίκες του-πολλαπλασιάζει τη δυναμική του μέσω των ίδιο-συναστριακών σχέσεων. Ο τροπικός κάνει αντίθεση με την αστρική Αφροδίτη και τρίγωνο με τον αστρικό Ερμή, ενώ ο αστρικός αντίθεση με τον τροπικό Ήλιο.
Λίαν προσφάτως, ο διελαύνων Δίας στον Υδροχόο τον βοήθησε να κάνει το νέο του ρεκόρ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου.

Γιάννης Ριζόπουλος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved