Το “αντίο” στο Νίκο Λεγάκη
G-Politics

Το “αντίο” στο Νίκο Λεγάκη

 Αύριο, στις 13:30, από το Γ’ Νεκροταφείο, θα γίνει τελικά η κηδεία του Νίκου Λεγάκη, υποψήφιου δημάρχου Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία στον Πειραιά» που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ, τους Οικολόγους Πράσινους και τη Δημοκρατική Αριστερά.

Ο γιατρός Νίκος Λεγάκης άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Τετάρτη σε νοσοκομείο του Λονδίνου.

Νωρίτερα, είχε ενημερώσει με μια λιτή ανακοίνωση τους ψηφοφόρους του συνδυασμού του ότι θα απουσιάσει για λίγες ημέρες, για μια αναγκαία αγγειοχειρουργική επέμβαση στο Λονδίνο.

Ο Νίκος Λεγάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Καμίνια του Πειραιά.

Έλαβε την ειδικότητα της γενικής χειρουργικής και υπηρέτησε επί 35 χρόνια στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, διετέλεσε διευθυντής της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής, κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της.
Από το 1974 ανέπτυξε έντονη δραστηριότητα, μέσω της Ε.Ι.Ν.Α.Π.

Από το 1989, όταν βρέθηκε στο Νοσοκομείο Νίκαιας, πρωτοστάτησε όλων των κινητοποιήσεων, που οδήγησαν σε μια σειρά επιτευγμάτων προς όφελος των γιατρών και των πασχόντων, με επιστέγασμα την αλλαγή τρόπου εφημερίας των νοσοκομείων ευθύνης Πειραιά.

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος δήμαρχος επικεφαλής της παράταξης «ΑΚΙΚΑΠ - Οι γειτονιές του Πειραιά» και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος Πειραιά.

Η «Συμμαχία στον Πειραιά» τον επέλεξε και τον είχε προτείνει ως υποψήφιο δήμαρχο, για τρίτη συνεχή φορά, για τις δημοτικές εκλογές του 2010 στο δήμο Πειραιά.

«Η απροσδόκητη είδηση του ξαφνικού θανάτου του, συγκλόνισε τους φίλους και συνεργάτες του. Γιατί κανείς δεν την περίμενε. Ο αιφνίδιος χαμός του, αποτέλεσε κυριολεκτικά “κεραυνόν εν αιθρία” και προκάλεσε βαθύτατη οδύνη σε όλους, που είχαν την ευτυχία να τον γνωρίσουν και να τον αγαπήσουν» αναφέρει σε ανακοίνωση ο Ανδρέας Στρατηγόπουλος, Αντιπρόεδρος Α.ΚΙ.ΚΑ.Π.-«Οι γειτονιές του Πειραιά» και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Οι συνεργάτες του τον χαρακτηρίζουν άριστο παράδειγμα προς μίμηση και αγωνιστή που φεύγει, «αφήνοντας βαθειά την ανάμνηση των αρετών του, μεταξύ των συνανθρώπων του».

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Πειραιά εκφράζουν τη θλίψη τους και επισημαίνουν: «Αυτό που θέλουμε να δηλώσουμε είναι ότι η πολιτική παρακαταθήκη που με εντιμότητα, θάρρος και συναινετικό πνεύμα που μας άφησε, θα την συνεχίσουμε σεβόμενοι τον ίδιο και τους δημότες του Πειραιά».

Πηγή: www.newsbomb.gr

www.newsbomb.gr/koinonia/story/to-sabbato-i-kideia-tou-nikou-legaki

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved