Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε για τα «εκρηκτικά δέματα» τις ΗΠΑ
G-Politics

Η Σαουδική Αραβία προειδοποίησε για τα «εκρηκτικά δέματα» τις ΗΠΑ

Χάρις τη βοήθεια των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας, απετράπει την τελευταία στιγμή η «ταχυδρομική» τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάιντα προς τις ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο Τζον Μπρέναν, σύμβουλος του αμερικανού προέδρου για θέματα που άπτονται στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Όπως είναι ήδη γνωστό, δύο δέματα που προέρχονταν από την Υεμένη με τελικό προορισμό τις ΗΠΑ, εντοπίστηκαν πως είχαν «εκρηκτικό περιεχόμενο» σε δύο περιπτώσεις, το ένα βρέθηκε στα δέματα που μετέφερε αεροσκάφος της μεταφορικής εταιρίας UPS και το άλλο σε δέμα που βρισκόταν επίσης μέσα σε αεροσκάφος της εταιρίας FedEx. Τα δύο αεροσκάφη καθηλώθηκαν από τις αρχές της χώρας στην πρώτη περίπτωση στη Βρετανία και στη δεύτερη στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ηδη, μετά από αυτή την εξέλιξη στις μεγάλες χώρες της Δύσης οι δυνάμεις ασφαλείας, οι διωκτικές αρχές και οι υπηρεσίες πληροφοριών έχουν τεθεί σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» φοβούμενες πως πολύ πιθανά αυτή η ενέργεια της Αλ Κάιντα να αποτελεί «πρελούδιο» νέων τρομοκρατικών ενεργειών ενάντια σε χώρες που συμμετέχουν στον πόλεμο που λαμβάνει χώρα στο Αφγανιστάν.

Για το θέμα, έκανε χθες δηλώσεις ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος γνωστοποίησε την απειλή, ενώ από την πλευρά της η Βρετανία, μετά από εντολή του πρωθυπουργού της χώρας Ν. Κάμερον συγκλίθηκε η ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσεων «Cobra» η οποία ασχολήθηκε με την λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση τρομοκρατικής απειλής.

http://www.newscode.gr/kosmos/story/i-saoudiki-arabia-proeidopoiise-gia-ta-ekriktika-demata-tis-ipa

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved