Εκλογές σήμερα στις ΗΠΑ
G-Politics

Εκλογές σήμερα στις ΗΠΑ

Ανοίγουν σήμερα οι κάλπες στις ΗΠΑ για την ανάδειξη κυβερνητών και την ανανέωση του Κογκρέσου εν μέσω γενικευμένης δυσαρέσκειας για την οικονομική κατάσταση. Το Κογκρέσο ενδέχεται να περάσει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων καθώς οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τους Δημοκρατικούς να χάνουν σημαντικό ποσοστό και να υπολείπονται κατά πολύ των αντιπάλων τους.


Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup, οι Ρεπουμπλικάνοι λαμβάνουν ποσοστό 55% έναντι μόνο 40% των Δημοκρατικών, μεταξύ των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι προτίθενται να ψηφίσουν.

Δύο χρόνια μετά τη θριαμβευτική εκλογή του Ομπάμα, με την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας να κινούνται υποτονικά, οι Δημοκρατικοί αναμένεται ότι θα πληρώσουν το τίμημα στις εκλογές αυτές απέναντι στους Ρεπουμπλικάνους και την υπερσυντηρητική πτέρυγά τους, το «Tea Party». Εκτός από έδρες στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται ότι θα χάσουν επίσης και αρκετές Πολιτείες.

Στις σημερινές εκλογές θα αναδειχθούν τα 435 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και θα ανανεωθούν οι 37 από τις 100 έδρες της Γερουσίας. Θα εκλεγούν επίσης 37 νέοι κυβερνήτες, σε σύνολο 50.

Μεταξύ αυτών που κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν είναι και ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, ο Δημοκρατικός Χάρι Ριντ που παίζει την πολιτική επιβίωσή του στη Νεβάδα, μια Πολιτεία που κατέχει το ρεκόρ ανεργίας και κατασχέσεων σπιτιών στη χώρα. Η υπερσυντηρητική αντίπαλός του, Σαρον Ανγκλ, προηγείται κατά μία μονάδα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Public Policy Polling.

Εάν οι Ρεπουμπλικανοί καταφέρουν να αποσπάσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, θα έχουν τη δυνατότητα να αναθεωρήσουν - όπως έχουν ήδη υποσχεθεί - τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.


Πηγή: newsbomb.gr
http://www.newsbomb.gr/diethni/story/kruos-idrotas-louzei-ton-ompama

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved