Δυσοίωνο το μέλλον της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι
G-Politics

Δυσοίωνο το μέλλον της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι

Δύσκολο το πολιτικό μέλλον της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, καθώς μειοψήφησε τρεις φορές στην Κάτω Βουλή σε ψηφοφορίες για τη λαθρομετανάστευση.


Βουλευτής της ριζοσπαστικής πτέρυγας πέτυχε την υπερψήφιση τροπολογίας, η οποία δεσμεύει την ιταλική κυβέρνηση να ζητήσει από τη Λιβύη να σέβεται τα δικαιώματα των προσφύγων ενώ αναγνωρίζεται αρμοδιότητα του ειδικού πρακτορείου του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην επικράτεια της χώρας.
Η ψήφιση της τροπολογίας οξύνει το πολιτικό σκηνικό της χώρας, διαγράφοντας τις διαφορές που υπάρχουν στο εσωτερικό της κεντροδεξιάς παράταξης και θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής Τζιαφράνκο Φίνι, μέχρι πρότινος σύμμαχος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και νυν πολέμιός του, που ίδρυσε πρόσφατα δικό του κόμμα, συντάχθηκε με την αντιπολίτευση στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, εξέλιξη που σηματοδοτεί την απώλεια της πλειοψηφίας της Βουλής από τον καβαλιέρε. Η ανύπαρκτη σταθερότητα στον κυβερνητικό συνασπισμό προστίθεται στα προβλήματα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που αντιμετωπίζει την οργή των ιταλών πολιτών, ενώ η εικόνα του φθείρεται διαρκώς. Ο ιταλός πρωθυπουργός ωστόσο αρνείται να προχωρήσει στη συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής, προκειμένου να πετύχει την αλλαγή του εκλογικού συστήματος προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της αντιπολίτευσης.
Παράλληλα, τα κόμματα της Κεντροαριστεράς προτίθενται να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του υπουργού Πολιτισμού της κυβέρνησης Σάντρο Μπόντι, εγκαλώντας τον για «κακοδιαχείριση» στην Πομπηία.

Πηγή: newscode.gr

http://www.newscode.gr/oikonomia/story/dusoiono-to-mellon-tis-kubernisis-mperlouskoni

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved