Βαλεντίνο: Τα 50 χρόνια ενός θρύλου της μόδας
Designers

Βαλεντίνο: Τα 50 χρόνια ενός θρύλου της μόδας

Αυθεντία της ραπτικής... έτσι συστήνεται ο Βαλεντίνο στην έκθεση-αφιέρωμα για τα πενήντα χρόνια του στον χώρο της μόδας, που άνοιξε τις πόρτες της στον πολιτιστικό χώρο «Somerset House», στο κέντρο του Λονδίνου.

Στα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Valentino: Master of Couture» παρέλασαν άνθρωποι της σοουμπίζ, επώνυμοι σχεδιαστές, αλλά και μέλη πολλών ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών.

Η έκθεση, η οποία σηματοδοτεί τα πενήντα χρόνια προσφοράς του στον χώρο της μόδας και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου, είναι χωρισμένη σε τρία μέρη. Αρχικά οι επιισκέπτες έχουν την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στην ιδιωτική ζωή του σχεδιαστή μέσα από φωτογραφίες από το προσωπικό του αρχείο. Στη συνέχεια η έκθεση μετατρέπεται σε επίδειξη μόδας, αλλά με αντεστραμμένους ρόλους, καθώς οι επισκέπτες ανεβαίνουν πρώτη φορά πάνω σε μια ειδικά διαμορφωμένη πασαρέλα, στην οποία έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν 130 δημιουργίες υψηλής ραπτικής του σχεδιαστή. Στο τελευταίο μέρος αποκαλύπτεται όλο το παρασκήνιο του ατελιέ του Ιταλού δημιουργού μέσα από βίντεο που καταγράφουν βήμα-βήμα τις διαδικασίες ραπτικής, ενώ στο κέντρο του χώρου δεσπόζει το νυφικό που είχε φορέσει η Μαρί-Σαντάλ το 1995 και το οποίο αποτελεί πρότυπο χειροποίητης δημιουργίας, καθώς ο σχεδιαστής το είχε ράψει με μαργαριτάρια. πηγή:Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved