Designers

Έντι Γαβριηλίδης: Ο Έλληνας που έσωσε την εικόνα της Lady Gaga

Σπουδαία πορεία διαγράφει ο μόλις 25χρονος σχεδιαστής Εντι Γαβριηλίδης.

Ήταν μόλις 17 ετών όταν εγκατέλειψε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του σπουδάζοντας fashion design στο φημισμένο Central Saint Martins, από όπου έχουν αποφοιτήσει σπουδαία ονόματα, όπως η Stella McCartney, ο John Galliano και ο Hussein Chalayan. «Αϋπνος από το άγχος, δούλευα σε ένα σχέδιο στις 8.30 το πρωί, όταν ξαφνικά αισθάνθηκα ένα χτύπημα στον ώμο και γυρίζοντας είδα τον Tom Ford ντυμένο στην εντέλεια να με καλωσορίζει στον οίκο του» τόνισε στο Secret.
Δεν άργησε να αγγίξει την κορυφή στον χώρο της μόδας, αφού στα πρώτα του βήματα συνεργάστηκε με τη Lady Gaga: «Ο,τι συνέβη με τη Lady Gaga ήταν ξαφνικό. Ημουν τότε προτεινόμενος για τα Global Fashion Awards στη Nέα Υόρκη και ταυτόχρονα δούλευα ασταμάτητα για τον Alexander McQueen. Ηταν μια περίοδος της ζωής μου με γρήγορους ρυθμούς. Ολα γίνονταν απανωτά, το ένα μετά το άλλο. Τότε ο καθηγητής από το Ιstituto Marangoni, από όπου και αποφοίτησα, μου είπε ότι ο Nicola Formichetti θέλει να δει την collection μου για τη Lady Gaga. Του τη στείλαμε, την είδε, του άρεσε, άρεσε και στην ίδια και έτσι έγιναν όλα».
Τα σχέδια που διάλεξε η pop τραγουδίστρια ήταν από τη συλλογή του Ελληνα σχεδιαστή για την ημέρα της αποφοίτησής του από τη σχολή και το όνομα της σειράς ήταν «Εκσταση της Αγίας Θηρεσίας». Η έμπνευσή του προήλθε από το περίφημο γλυπτό του Bernini, με ταυτόχρονες αναφορές στο γαλλικό και το ιταλικό baroque.

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved