Λάκης Γαβαλάς: Σε ρόλο… καθηγητή
Designers

Λάκης Γαβαλάς: Σε ρόλο… καθηγητή

Ο Λάκης Γαβαλάς ετοιμάζεται να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της γύρω από τη μόδα, την υψηλή ραπτική, την τέχνη και την τεχνική της αναλαμβάνοντας ρόλο καθηγητή σε γνωστή σχολή.

Ο Λάκης, αφού επί σχεδόν ολόκληρο το καλοκαίρι αναπλήρωνε την ενέργειά του κάνοντας ανέμελες διακοπές -στη γαλήνια Σίκινο και όχι πια στην πολύβουη Μύκονο-, επιστρέφει γεμάτος όρεξη για την έδρα του καθηγητή. « ∆εν είναι η πρώτη φορά που θα μπω σε αίθουσα διδασκαλίας», λέει στο thema people. ∆ιευκρινίζει, δε, ότι «την εποχή που η ανιψιά μου φοιτούσε στη διάσημη σχολή μόδας Bocconi της Ιταλίας, οι δάσκαλοί της, οι οποίοι ήταν πατρονίστ και συνεργάτες διάσημων οίκων μόδας με τους οποίους συνεργαζόμουν, με κάλεσαν να δώσω κάποιες ομιλίες. Τότε αντιλήφθηκα ότι η μεταφορά γνώσης και επαγγελματικών εμπειριών σε νέους ανθρώπους είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς εισπράττεις μοναδική ενέργεια. Ομολογώ ότι τότε είχα μπει στην τάξη χωρίς άγχος, γι' αυτό και το απόλαυσα. Η επαφή με τις νεότερες γενιές του χώρου σού προσφέρει τη δυνατότητα μιας πιο σύγχρονης ματιάς».
«Ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα της οικογένειας Παναγόπουλου, δηλαδή ανθρώπων που γνωρίζω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ξέρω πολύ καλά την ποιότητά τους και το υψηλό επίπεδο των σπουδών που προσφέρουν. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι πολύ δημιουργικός, καθώς μία ακόμη δραστηριότητα θα προστεθεί στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμά μου. Θα διδάξω σχέδιο από την αρχική φάση του "παίρνω χαρτί και μολύβι και τραβώ γραμμές" έως το στάδιο της παραγωγής, του λανσαρίσματος στην αγορά, της προώθησης, της διαχείρισης του Τύπου και της επιβολής τάσεων. Βλέπω τον ρόλο μου ως καθηγητή σαν κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, διότι μέσω της επαφής μου με τις νεότερες γενιές ανακαλύπτω ταλέντα και βοηθώ το μυαλό μου να μη σκουριάσει».
«Είμαι αυστηρός δάσκαλος. Μπαίνω στην τάξη και οι μαθητές με αποκαλούν "κύριε Γαβαλά" - αν και φέτος θα ήθελα να σπάσει ο πάγος και να είμαι απλώς "ο Λάκης". Οι απαιτήσεις μου είναι υπερβολικές προκειμένου να ανιχνευτούν τα ταλέντα. Θέλω οι μαθητές μου να επισκεφθούν μουσεία, να μελετήσουν Ιστορία, να βγουν στην πόλη και να αναζητήσουν πηγές έμπνευσης. Ενα χερούλι μιας παλιάς πόρτας, μια εικόνα σε κάποιο μουσείο κ.ο.κ., κυριολεκτικά οτιδήποτε μπορεί να δώσει το έναυσμα για μια καινούρια τάση. "Εκπαιδεύομαι στη μόδα, κάνω σπουδές fashion" δεν σημαίνει ότι είμαι κλεισμένος σε μια αίθουσα διδασκαλίας και απλώς σχεδιάζω. ∆εν μπορείς να ασχολείσαι με την υψηλή αισθητική και να μην έχεις επισκεφθεί έστω μία φορά στη ζωή σου το Μουσείο της Ακρόπολης ή να μη γνωρίζεις την ιστορία του Τσεκλένη, του Λαλαούνη και του Ζολώτα, των μετρ που κατάφεραν να ξεπεράσουν τα στενά όρια της Ελλάδας».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved