Designers

Βασίλης Ζούλιας: «Σε μερικά πράγματα είμαστε τριάντα χρόνια πίσω»

Γεννημένος στη Μήλο αλλά μεγαλωμένος στην Αθήνα, ο Βασίλης Ζούλιας πραγματοποίησε την πρώτη του επαγγελματική φωτογράφιση μόδας σε ηλικία 16 ετών. 

Σπούδασε μόδα στη σχολή Βελουδάκη και δούλεψε σε διάφορους οίκους, μεταξύ άλλων με τους Billy Bo και Παρθένη, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’80 ξεκίνησε να εργάζεται ως στιλίστας σε γυναικεία και αντρικά περιοδικά για είκοσι σχεδόν χρόνια. «Έκανα την πρώτη επαγγελματική φωτογράφιση της Μάρας Δεσύπρη, της Βίκυς Κουλιανού και της Δωροθέας Μερκούρη, ενώ, όταν φωτογράφισα για πρώτη φορά τη Βίκυ Καγιά, έφυγε βιαστικά για να προλάβει το σχολικό! Ήταν μόλις 14 ετών. Είναι πολύ συγκινητικό που βρεθήκαμε όλοι μαζί για αυτή την επίδειξη» τόνισε στο People.

Εκτός από τις προαναφερθείσες, στην πασαρέλα του σχεδιαστή περπάτησαν και η Τζένη Μπαλατσινού, η Ροζάνα Γεωργίου και η Υακίνθη Καραβίτη–Πολίτη, σταρ Ελλάς του 1959. «Είναι όλες δυναμικές γυναίκες, με αυτοπεποίθηση και υψηλή αυτοεκτίμηση, που διαφέρουν από κάθε άλλη. Έχω ιδιαίτερο δέσιμο μαζί τους και αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος που ήμουν ιδιαίτερα χαρούμενος που φόρεσαν δημιουργίες μου και περπάτησαν για μένα».

Η προχωρημένη για την εποχή του αισθητική τον έκανε πάντα να ξεχωρίζει, πράγμα που κάποιες φορές δεν είχε τις επιθυμητές αντιδράσεις. «Στα 80s πήγαινα στη Γαλλία και με φώναζαν “le monsieur avec le chapeau” (μτφρ. “ο κύριος με το καπέλο”), ενώ στην Ελλάδα όσοι έβλεπαν κάτι διαφορετικό ήταν ικανοί να πετάξουν ό,τι κρατούσαν σε μένα και την παρέα μου, είτε αυτό ήταν τούρτα είτε τα ψιλά (νομίσματα) που είχαν εκείνη τη στιγμή στα χέρια τους. Bullying με άλλα λόγια. Σε μερικά πράγματα είμαστε τριάντα χρόνια πίσω από την Αμερική και καμιά εικοσαριά πίσω από την υπόλοιπη Ευρώπη».

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved