Καρολίνα ντε Σόουζα: «Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα γιατί ήμουν μια ξένη στην Ελλάδα»
Designers

Καρολίνα ντε Σόουζα: «Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα γιατί ήμουν μια ξένη στην Ελλάδα»

Η Καρολίνα ντε Σόουζα παρακολούθησε μαθήματα fashion design και αποφοίτησε από το Istituto di Moda Burgo. Στη συνέχεια εργάστηκε σε γνωστούς σχεδιαστές μόδας, μεταξύ των οποίων οι Στέφανο Γκαμπάνα, Ντομένικο Ντόλτσε και Ελιο Φιορούτσι.

Η ίδια θυμάται: «Ολοι οι σχεδιαστές με τους οποίους συνεργάστηκα ήταν μεγάλα σχολεία. Ομως ο Φιορούτσι ασχολήθηκε προσωπικά μαζί μου. Είχαμε φοβερή χημεία και με ξεχώρισε. Ασχολήθηκε με τα σχέδιά μου, έβαλε κάποια από αυτά ακόμα και σε κολεξιόν του. Τότε αισθάνθηκα πιο σίγουρη, ίσως μια αναγνώριση, για να συνεχίσω στον χώρο της μόδας».

Μετά την Αυστραλία, το Μπαλί και το Μιλάνο, τελικά την κέρδισε η Ελλάδα. Αρχικά συνεργάστηκε με σημαντικές επιχειρήσεις στον χώρο της μόδας, όπως το Atelier Zolotas, ο οίκος Kathy Heyndels, αλλά και η βιοτεχνία ενδυμάτων Αγγλούπας, ενώ πριν από πέντε χρόνια αποφάσισε να κάνει τη δική της σειρά. Με αργά και σταθερά βήματα κέρδισε το ελληνικό κοινό, ενώ δημιουργίες της έχουν φορέσει, μεταξύ άλλων, η Δέσποινα Βανδή, η Ελένη Φουρέιρα, η Ναταλία Γερμανού, η Ελλη Κοκκίνου, η γυναίκα του Ριβάλντο, Ελίζα Φερέιρα κ.ά.

Φέτος η Καρολίνα προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, παρουσιάζοντας την πρώτη ολοκληρωμένη δική της σειρά με ρούχα και για χονδρική. Τι λέει όμως η ίδια για τη νέα επιχειρηματική κίνησή της εν μέσω κρίσης; «Το ρίσκο περιορίζεται από τη στιγμή που πιστεύεις στην κολεξιόν σου. Η συλλογή ταυτίζεται με τις καθημερινές ανάγκες μιας γυναίκας, έχει ιδιαίτερα κλασικά και μοντέρνα σχέδια, ενώ απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας από 25 έως 50 ετών και είναι για όλες τις ώρες της ημέρας. Γενικά, είναι σε θηλυκές και κομψές γραμμές, ενώ το χρώμα που κυριαρχεί είναι το ασπρόμαυρο».

«Επιμένω ελληνικά»

Παρότι μόλις τέσσερα χρόνια στον χώρο της μόδας, η Καρολίνα έχει ήδη ανοδική πορεία: «Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολα γιατί ήμουν μια ξένη στην Ελλάδα. Στον χώρο της μόδας υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, κι εγώ δεν ανήκα ποτέ σε παρέες, οπότε ήταν δύσκολο να με αποδεχτούν. Στην αρχή υπήρξαν στιγμές που απογοητεύτηκα, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Μίλησε η δουλειά μου και σιγά-σιγά με αποδέχτηκαν. Αν δημιουργείς κάτι ξεχωριστό και δίνεις το 100% σ’ αυτό που κάνεις, κάποια στιγμή θα τα καταφέρεις», λέει με σιγουριά και αποφασιστικότητα.

Σύμβουλός της στα επιχειρηματικά θέματα είναι βέβαια ο σύντροφός της και επιχειρηματίας Βασίλης Χήτος, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Χήτος ΑΒΕΕ που παράγει το φυσικό μεταλλικό νερό Ζαγόρι. Οπως λέει, άλλωστε, η ίδια: «Πώς να μην είναι αφού είναι ένας πολύ επιτυχημένος επιχειρηματίας; Με έχει βοηθήσει πολύ, καθώς εγώ είμαι καλύτερη στο δημιουργικό κομμάτι. Με τα νούμερα δεν τα πάω καλά. Ο Βασίλης με βοηθάει στο κοστολόγιο και στα οικονομικά. Και όσες φορές δεν τον άκουσα και έκανα του κεφαλιού μου έπεσα έξω. Σε κάθε βήμα που κάνω πλέον λαμβάνω σοβαρά υπόψη την άποψή του και δεν σου κρύβω ότι σε όλο αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημά μου είναι δίπλα μου σαν φύλακας άγγελός».

H εγκυμοσύνη, ο γιος και ο γάμος

Mε τον Βασίλη Χήτο είναι ζευγάρι εδώ και τέσσερα χρόνια. Από τη μέρα που γνωρίστηκαν έγιναν αχώριστοι. Αλλά τι είναι αυτό που την κέρδισε στον σύντροφό της; «Ταιριάζουμε, επικοινωνούμε, αλληλοσυμπληρωνόμαστε, και αυτό που μου έδωσε ο Βασίλης είναι ότι μαζί του νιώθω ότι έχω οικογένεια, καθώς οι δικοί μου είναι στη Βραζιλία και τόσα χρόνια στην Ελλάδα δεν είχα αισθανθεί κάτι τέτοιο. Με κέρδισε συνολικά η προσωπικότητά του». Τόσο η ίδια όσο και ο σύντροφός της έχουν από μια κόρη από προηγούμενο γάμο τους, ενώ τώρα που η Βραζιλιάνα σχεδιάστρια διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνή της περιμένουν και τον γιο! «Αισθάνομαι ότι έχω δύο καρδιές μέσα μου. Τη δική μου και του γιου μου! Είναι μοναδικό το συναίσθημα και χαίρομαι που θα είναι αγόρι, αφού έχω ήδη μια κόρη. Θα τον ονομάσουμε Κωνσταντίνο».

Οσο για το πότε θα ράψει το δικό της νυφικό, η Καρολίνα αποκαλύπτει: «Είχαμε ήδη ορίσει ημερομηνία γάμου αλλά προέκυψε η εγκυμοσύνη και μπήκε σε δεύτερη μοίρα. Με τον Βασίλη θα παντρευτούμε αφού γεννήσω. Δεν θέλω να φορέσω νυφικό έγκυος. Θέλω να πιω το κρασί μου, να χορέψω ως γνήσια Βραζιλιάνα και να κάνουμε ένα ωραίο πάρτυ».

Πρώτο Θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved