O Έλληνας σχεδιαστής που «τρέλανε» τη Lady Gaga
Designers

O Έλληνας σχεδιαστής που «τρέλανε» τη Lady Gaga

Έχει συνεργαστεί με τον Tom Ford και τον οίκο Alexander McQueen, έχει σχεδιάσει ρούχα για τη Lady Gaga, ήταν υποψήφιος στα Global Fashion Awards στην κατηγορία του Καλύτερου Νέου Σχεδιαστή.

Ο Έντι Γαβριηλίδης είναι μόλις 27 ετών και έχει ήδη διαγράψει μια αξιοζήλευτη πορεία στο χώρο της μόδας στο Λονδίνο.

«Στο Λονδίνο ζω οκτώ υπέροχα χρόνια. Όταν ήρθα εδώ, ήμουν πολύ μικρός. Στην αρχή δεν ήταν εύκολο, αλλά για πρώτη φορά ήμουν μακριά από το σπίτι μου και είχα την ευκαιρία και την ελευθερία να αφοσιωθώ σε αυτό που ήθελα να κάνω» λέει. Συνέχισε τις σπουδές του στο Ιstituto Marangoni και πολύ σύντομα ήρθαν οι μεγάλες συνεργασίες με τον Tom Ford, τον οίκο McQueen, τη Lady Gaga. «Όλα αυτά μου έδωσαν την ευκαιρία να βγω προς τα έξω και να ανακαλύψω τη δύναμη της μόδας και τον τρόπο που λειτουργεί» εξηγεί. «Το πρώτο μου φουστάνι το πούλησα σε έναν ιδιώτη συλλέκτη στο Hollywood έναντι ενός τεράστιου ποσού, πράγμα που τότε μου φαινόταν μεγάλη κατάκτηση».


Στον οίκο McQueen δούλευε για δύο χρόνια την περίοδο που είχε φύγει από τη ζωή o Αlexander McQueen. «Ήταν ένα καράβι χωρίς καπετάνιο που όλα έπρεπε να οργανωθούν. Ήταν δύσκολο» λέει για την εποχή που έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο, ενώ έχει να θυμάται ότι έβαλε το χεράκι του στη δημιουργία ρούχων για τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ, αλλά και για τη γνωστή ηθοποιό Cate Blanchett.


Στη συνέχεια εργάστηκε στη δημιουργική ομάδα του οίκου Tom Ford. «Υπήρχε σε όλα ιδιαίτερη επιμονή στη λεπτομέρεια και την τάξη. Ο ίδιος ο Ford είναι απίστευτα cool προσωπικότητα, με εκπληκτική αίσθηση του χιούμορ. Εκεί δημιούργησα τα κεντήματα της δεύτερης προσωπικής του κολεξιόν» λέει.


Πώς προέκυψε η συνεργασία του με τη Lady Gaga; «Όλα κάποια μέρα έρχονται και κουμπώνουν με τον πιο απίθανο τρόπο. Ο Nicola Formichetti, που ήταν τότε στιλίστας της, είδε τη δουλειά μου. Τότε μόλις είχα τελειώσει τη σχολή και η Lady Gaga έκανε ένα τεράστιο «μπαμ» − ήταν η εποχή που είχε βγάλει το Born This Way. Κάναμε λοιπόν ένα ραντεβού, να δούμε τα ρούχα από κοντά και να γίνουν κάποια fittings. Είναι ένας ανοιχτόμυαλος άνθρωπος, με φοβερή εμπειρία, είδε τη δουλειά μου και τελικά μου ζήτησε όλη την κολεξιόν για να την πάρει η Gaga μαζί της στο tour» λέει για την πρώτη φορά που είδε το όνομά του, ως σχεδιαστής, να φιγουράρει στα διεθνή Μέσα.


Στη λίστα των πελατών και φίλων του είναι και η Lindsay Lohan. «Έκανα ένα μεγάλο πάρτι στο Shoreditch για τους φίλους και τους πελάτες μου. H Lindsay ήταν καλεσμένη, όπως και άλλοι φίλοι. Μάλιστα, κάποια στιγμή σηκώθηκε και έστειλε τον DJ στο μπαρ. Αυτό ήταν, έπαιζε μουσική το υπόλοιπο βράδυ στο πάρτι» θυμάται γελώντας.
Πηγή: People

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved