Ο μεγάλος πόνος του Γιάννη Γαλάτη
Designers

Ο μεγάλος πόνος του Γιάννη Γαλάτη

Ο Γιάννης Γαλάτης είναι γνήσιος Μυκονιάτης και αγαπάει πολύ το νησί του.

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο που μένει μόνιμα στο νησί των ανέμων.

Ο σχεδιαστής έχει αποκτήσει μια μεγάλη περιουσία-ακίνητα- και προσπαθεί με κάθε τρόπο να τα συντηρεί παρά τα μεγάλα έξοδα που έχουν.

«Δεν πουλάω τα σπίτια μου, προσπαθώ να τα συντηρώ, όλα είναι διατηρητέα μνημεία. Με χαρτιά και πιστοποιητικά από το κράτος. Στο Κεφαλάρι, στην Πλάκα, στη Ραφήνα. Είναι παιδιά μου... Αν καταφέρω να τα σώσω, θα είναι ένα θαύμα! Παλεύω να τα σώσω. Με έχει τσακίσει ο ΕΝΦΙΑ! Παλεύω απεγνωσμένα και όσο αντέξω. Δεν έκανα μεγάλη και χλιδάτη ζωή, δεν είχα καβαλήσει το καλάμι, γι' αυτό δεν καταστράφηκα και δεν αυτοκτόνησα... Λυπάμαι αφάνταστα που έφυγε ο Ασλάνης, ο Πολατώφ παλιότερα. Λυπήθηκα που ο Γαβαλάς μπήκε φυλακή. Υπάρχουν και άλλοι που τα παράτησαν γιατί η υψηλή ραπτική έσβησε» είπε στην freddo και αποκάλυψε ποιος είναι ο μεγάλος του πόνος: «Πριν καμιά εικοσαριά χρόνια έκανα δωρεά ένα σπίτι μου στην Πολιτεία και έγινε το μουσείο της Κατερίνας Γαλάτη. Με υφαντά, δαντέλες... Εδώ και ίο χρόνια είναι κλειστό. Η Πολιτεία αδιαφορεί και με σκοτώνει αυτό. θα το φτιάξω μόνος μου... Τι να πω πια... Ο νέος δήμαρχος είπε θα ασχοληθεί».
Τέλος, αποκάλυψε για ποιον λόγο έχτισε δυο εκκλησίες στο νησί: «Έχτισα την Αγία Αικατερίνη στο Ακρωτήρι της Ψαρούς και τη Γαλάζια Παναγιά. Λίγα ξωκλήσια μπορούν να παρουσιάζουν μία τόσο ατημέλητη εικόνα και ταυτόχρονα να ασκούν τόση γοητεία και τόση έλξη στον επισκέπτη, όση το ξωκλήσι της Γαλάζιας Παναγιάς στη Μύκονο. Βρίσκεται στον δρόμο Άγιος Στέφανος - Φανάρι. Έχει καταπληκτική θέα στο Αιγαίο, στις Δήλες και στη Χώρα Μυκόνου προς τα νότια και στο Φανάρι και τα Χουλάκια προς τα βόρεια! Τις έχτισα γιατί δεν ήθελα να γίνουν... ξενοδοχεία στα δύο ωραιότερα οικόπεδα του νησιού»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved