Designers

Βασίλειος Κωστέτσος: «Ο Τρύφωνας ήταν γκεστ σταρ γι’αυτό βγήκε με τη φουστανέλα»

Ο Βασίλειος Κωστέτσος σε συνέντευξή του μίλησε για την επίδειξη μόδας στο εξωτερικό και την εμφάνιση του Τρύφωνα Σαμαρά με φουστανέλα.

Για μία ακόμα φορά δημιούργησες πανικό στη σοουμπίζ με την τελευταία σου επίδειξη.

Πανικός! Ήταν μια πρόταση που μου έκανε ο Τρύφωνας Σαμαράς μέσω του Κώστα Μιναρετζή, να παρουσιάσω την καινούργια μου συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2017, στη Γευγελή, στα Σκόπια. Το σκέφτηκα... δεν κυνηγάω και πολύ τα πράγματα. Ήταν κάτι καινούργιο για μένα, με κουράζει το κατεστημένο και το ίδιο, μου αρέσει να πειραματίζομαι σε καινούργιες πόλεις, χώρες. Γκεστ σταρ στο σόου αυτό θα ήταν το σούπερ μόντελ μου, Τρύφωνας Σαμαράς που θα έπαιρνε τη θέση της Λίντα Εβαντζελίστα, της Κρίσιι Τέρλιγκτόν και της Ναόμι Κάμπελ, θα ήταν και η Εύη Βατίδου, μια ευκαιρία να δουλέψω μαζί της, γιατί δεν είχαμε ξανασυνεργαστεί, η οποία είναι σε τέλεια φάση αυτό τον καιρό.

Γιατί αποφάσισες να φορέσει ο Τρύφωνας τη φουστανέλα και να κάνει πασαρέλα;

Ο Τρύφωνας ήταν γκεστ σταρ, δεν μπορούσε να βγει απλά και να κάνει μια εμφάνιση μοντέλου. Έπρεπε να είναι πολύ προσεγμένο αυτό που θα βάλει, να έχει μια ιδιαιτερότητα, όπως ιδιαίτερος και χαρισματικός είναι ο ίδιος. Μου είπε: «Μήπως να βάλω φουστανέλα;».

Δηλαδή, η φουστανέλα ήταν πρόταση του Τρύφωνα;

«Ναι», του είπα, «ακριβώς αυτό σου έχω διαλέξει» και του έβγαλα τη φουστανελά που είχα φορέσει στην Αγία Σοφία της Κωνσιαντινούποληβ, την 25η Μαρτίου 2013. Είναι μια φουστανέλα από την οποία εμπνέομαι χρόνια τώρα, από το 1990, με τη Λίντα Εβαντζελίστα, την Κρίστι Τέρλιγκτόν, τη Ναόμι Κάμπελ, που βγήκαν στην πασαρέλα με φούστες εμπνευσμένες από τη φουστανέλα. Αργότερα, η ΚέφΜοδ, η Κάρε Ότις ως τη στιγμή που είδα πολύ εθνικιστικά το θέμα με την Αγία Σοφία. Ήταν ο παππούς μου από το Φανάρι της Κωνσταντινούπολη, θεώρησα υποχρέωση μου, στο DNA μου, τιμή μου και «θράσος» μου να μπω στην Αγία Σοφία με τη φουστανέλα, μέσα σε όλους τους Τούρκους. Ανά πάσα στιγμή φοβόμουν το πότε θα με σταματήσουν να με πιάσουν. Αδιαφόρησα ακόμα και στη φυλακή να έμπαινα.

Πώς επιλέξατε το τραγούδι «Σαράντα παλικάρια»;

Ήξερα και το μουσικό κομμάτι με το οποίο θα έβγαινε ο Τρύφωνας, ήταν το «Σαράντα παλικάρια», το οποίο ερμηνεύει η μεγάλη ηθοποιός Ειρήνη Παπά, που είχε κάνει με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, με το οποίο είχα βγάλει τότε και τη Λίντα Εβαντζελίστα στην πασαρέλα. Ο Τρύφωνας έβαλε το στοιχείο του τσέλιγκα, της γκλίτσας και φυσικά το ταλέντο του, τη ηθοποιία του, το ταμπεραμέντο του, στο να κάνει μια αξέχαστη εμφάνιση στο σόου. Τον καταχειροκρότησαν 4.000 άτομα.

Περίμενες να υπάρξει τέτοια αντίδραση για αυτή την κίνηση σας;

Όχι. Πάντα ξεχνάω, έχω αυτό το κακό, το πόσο κακόβουλο μπορεί να είναι ένα κομμάτι κόσμου που είναι στα ΜΜΕ, να ξινίσει, να ζηλέψει, όχι ο απλός κόσμος. Αν ήμουν Έλληνας παρουσιαστής κι έβλεπα αυτό που έγινε, θα έλεγα: «Μπράβο σε αυτά τα δύο παλικάρια, που είχαν τα κότσια, το θράσος, το θάρρος, στα Σκόπια, τα οποία δεν τα έχουν βουλευτές, υπουργοί μέχρι τώρα».

Πηγή: Λοιπόν

© 2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved