Τους φακέλους κοινωνικών φρονημάτων ανοίγουν οι «Ιστορίες»
Designers

Τους φακέλους κοινωνικών φρονημάτων ανοίγουν οι «Ιστορίες»

Τους φακέλους κοινωνικών φρονημάτων μαζί τους πρωταγωνιστές τους ανοίγουν οι «Ιστορίες» την Τρίτη 31 Ιανουαρίου τα μεσάνυχτα, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .  

Η εκπομπή έρχεται λίγους μήνες αφότου η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει τους 2110 φακέλους που διασώθηκαν από την απόφαση καταστροφής τους το 1989.

Η Σία Κοσιώνη ερευνά το φάκελο του ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ Δημήτρη Γόντικα και συζητά μαζί του για τα χρόνια της εξορίας και των φυλακίσεων, ενώ διαβάζει αποσπάσματα από τον ατομικό του φάκελο που αποκαλύπτουν το εύρος των παρακολουθήσεων των αρχών στην προσωπική του ζωή. Συναντά επίσης τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτο Κύρκο, γιου του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου, που ανοίγει για πρώτη φορά στην κάμερα της εκπομπής τις σκονισμένες σελίδες του φακέλου του πατέρα του και διηγείται άγνωστες στιγμές της ζωής του στη φυλακή.

Ακόμη, ο Παύλος Τσίμας συναντά το συγγραφέα του βιβλίου «Γιος Τρομοκράτη» Ζακ Εμπραχίμ, ενός νεαρού μουσουλμάνου που μεγάλωσε στην Αμερική και γαλουχήθηκε στο δογματισμό και στο μίσος, αλλά επέλεξε ένα διαφορετικό μονοπάτι, αρνούμενος να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του στο φανατισμό και στον εξτρεμισμό.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved