Ντίμης Κρίτσας: «Ευτυχώς που είπαν «όχι» στον Dior»
Designers

Ντίμης Κρίτσας: «Ευτυχώς που είπαν «όχι» στον Dior»

Το καλοκαίρι ο οίκος Dior ζήτησε τον Παρθενώνα για να κάνει επίδειξη και του αρνήθηκαν. Ο Ντίμης Κρίτσας ήταν ο πρώτος Έλληνας που έκανε φωτογράφιση στο Σούνιο.

«Αυτό δεν το είπε κανείς. Σε ό,τι αφορά τον Dior, έγινα θηρίο γιατί δεν ξέρουν τι θα πει να κάνεις μια επίδειξη. Ξέρεις τι γίνεται; Ο χαμός! Οι πασαρέλες, τα χαλιά, οι καρέκλες, τα ρούχα... Η Ακρόπολη θα γινόταν... δεν θέλω να πω τη λέξη. Ευτυχώς που είπαν «όχι». Αν δεν έλεγαν «όχι», θα έβγαινα οπωσδήποτε να μιλήσω» τόνισε στην Espresso.

-Εσείς είχατε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα στο Σούνιο;

«Εγώ δεν ήθελα. Βαριόμουν. Τότε ήμουν στα πολύ επάνω μου, αλλά επειδή φωτογράφος ήταν ο Σλιμ Αϊρον, δέχτηκαν να ποζάρουν η πριγκίπισσα Πινοτέλη, η πριγκίπισσα Μάνου, η Αλεξία Μερκούρη -η γυναίκα του Σπύρου Μερκούρη- και η Φωφώ Μαυριδόγλου. Τέσσερις κυρίες της υψηλής κοινωνίας, που δέχτηκαν να βάλουν τα φορέματα που είχαν αγοράσει από μένα και πήγαμε και βγάλαμε τη φωτογραφία. Επειδή ο Σλιμ ήταν φίλος μου και είχε φωτογραφίσει τη Μελίνα και τον Τσαρούχη, δέχτηκα και η φωτογραφία έκανε πάταγο.»

-Δεν θα μπορούσα να μη σας ρωτήσω και για τις εκπομπές μόδας που προβάλλονται τώρα στην ελληνική τηλεόραση...

«Ναι, υπάρχει μια εκπομπή, το «My style rocks». Τι εκπομπή είναι αυτή; Πώς είναι εκπομπή μόδας; Πώς εμείς που είμαστε στη μόδα δεν έχουμε ιδέα για τέτοια πράγματα; Είδα κορίτσια που η μία έκρινε την άλλη και πολλές φορές ήταν πολύ καλύτερες όπως ήταν πριν παρά όπως τις έκριναν μετά. Είδα τρεις κριτές που δεν τους ξέρω. Πώς ένας φωτογράφος κρίνει τη μόδα; Ο σχεδιαστής εκεί ξέρει να κρίνει αν το φόρεμα, τα παπούτσια, τα σκουλαρίκια ταιριάζουν; Οσο για την κυρία της επιτροπής, δεν μπορεί να κρίνεις μόδα κάνοντας στιλ. Να κρίνεις μια ωραία βιτρίνα, ναι, όχι όμως αν κάποιος είναι σωστά ντυμένος... Κατά τύχη το είδα και αναρωτήθηκα: «Τι είναι τούτο δω;» Αν έβλεπα τη Λουκία, θα σεβόμουν περισσότερο. Αυτοί οι κύριοι κάνουν άλλα επαγγέλματα και κάνουν και μια αρπαχτή ως κριτικοί μόδας.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved