Το 24ωρο της Ευγενίας Νιάρχου
Designers

Το 24ωρο της Ευγενίας Νιάρχου

Η Ευγενία Νιάρχου μιλάει για την καθημερινότητά της και εξηγεί πως αποφάσισε να γίνει σχεδιάστρια κοσμημάτων. 

Η Ευγενία Νιάρχου είναι ένα κορίτσι που τα έχει όλα. Κι, όμως, η καθημερινότητα της ξεκινά νωρίς, με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις να κυριαρχούν στο 24ωρό της:

«Ξυπνώ σχετικά νωρίς, γύρω στις 7. Πίνω ένα ποτήρι ζεστό νερό με lime και μια σταγόνα ροδόνερο και αμέσως μετά βγάζω βόλτα τον σκύλο μου, τον Ruskin. Την ώρα που κάνω ντους, κάνω μια επισκόπηση της ημέρας για όλα αυτά που υπάρχουν ως εκκρεμότητες. Πηγαίνω στο γραφείο γύρω στις 11. Κάθε μέρα δουλειάς είναι μοναδική, διαφορετική κι αυτό μου αρέσει. Τη μια μπορεί να την περάσω σχεδιάζοντας ενώ την επομένη να στήνω στρατηγικά πλάνα επέκτασης του brand μαζί με την ομάδα μου ή να έχω προγραμματισμένα ραντεβού με κόσμο» είπε στο Gala και συνέχισε: «Τα μεσημέρια γευματίζω με φίλους ή συνεργάτες σε αγαπημένα μου στέκια όπως το Little House και το Fredi. Τα απογεύματα επισκέπτομαι εκθέσεις στην αγαπημένη μου γκαλερί Tate Modern ή παρακολουθώ κάποιο event μόδας. Επίσης, λατρεύω τα ταξίδια και ταξιδεύω πολύ. Κάθε τόπος θα προσθέσει και ένα διαφορετικό κομμάτι στο παζλ των εμπειριών σου. Ξεχωρίζω την Παταγονία και τη Μιανμάρ για το παιχνίδι, το γνωστό Burning Man Festival στην έρημο της Νεβάδα για τον χορό, το Βαρανάσι της Ινδίας για την εσωτερικότητα και την προσευχή. Οι Κυκλάδες σίγουρα προσφέρονται για ερωτικές ιστορίες και καλό φαγητό, όπως αυτό στο αυθεντικό ταβερνάκι "Κική" της Μυκόνου».

Πότε αποφάσισε να γίνει σχεδιάστρια κοσμημάτων;

«Ήμουν πάντα πολύ δημιουργικό άτομο και από παιδί αγαπούσα τα κοσμήματα. Όταν ήμουν πιο μικρή, ήθελα να ασχοληθώ με τη μόδα. Στην πρώτη μου επαφή με τον χώρο του κοσμήματος αντιλήφθηκα ότι ανακάλυψα αυτό που μου ταιριάζει. Οι πέτρες που θα επιλεχθούν και το σχέδιο κάθε κοσμήματος έχουν τη δική τους ιστορία. Αυτό είναι που κάνει τη δουλειά μου συναρπαστική. Και η άμεση σχέση με το στυλ. Μπορώ να αναφέρω πολλά ονόματα γυναικών που έχουν επηρεάσει την αισθητική μου και έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του στυλ μου, όπως η άλλοτε διευθύντρια της γαλλικής "Vogue” Καρίν Ρόιτφελντ, με την οποία κάποτε δούλευα. Εξίσου σημαντική υπήρξε και η επιρροή της μητέρας μου, μιας γυναίκας με λεπτό γούστο και διακριτό προσωπικό στυλ, της γιαγιάς μου Ευγενίας Λιβανού αλλά και της προγιαγιάς μου Γκλόρια Γκίνες. Η βασίλισσα της Αιγύπτου Κλεοπάτρα και η Μπριζίτ Μπαρντό αποτελούν για μένα διαχρονικά πρότυπα και πηγή έμπνευσης. Το προσωπικό στυλ, άλλωστε, αναπτύσσεται μέσα από μια συλλογή εικόνων και εμπνεύσεων».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved