Βρεττός Βρεττάκος: Η συνεργασία με τον Dior και ο δάσκαλός του McQueen
Designers

Βρεττός Βρεττάκος: Η συνεργασία με τον Dior και ο δάσκαλός του McQueen

Ο Βρεττός Βρεττάκος έχει συνεργαστεί με μεγάλους οίκους μόδας και έχει μαθητεύσει δίπλα σε μεγάλα ονόματα της μόδας. 

Ο Έλληνας σχεδιαστής εξήγησε πως βρέθηκε στον οίκο Dior και αποκάλυψε την συμβουλή που του έδωσε ο δάσκαλός του Alexander McQueen.

Πώς βρέθηκες στον οίκο Dior;

«Τη χρονιά αποφοίτησης στο Royal College of Art δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να κάνουν πρακτική άσκηση. Στο graduate show είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους διάφοροι οίκοι, ανάμεσα στους οποίους και ο οίκος Dior. Το show έγινε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ξεκίνησα στο Παρίσι την πρακτική μου άσκηση. Έφτασα μέχρι τη σεζόν του Νοεμβρίου και τότε μου ζήτησαν να κάνω ανανέωση συμβολαίου»

Γιατί απέρριψες το συμβόλαιο;

«Οι ποινικές ρήτρες και τα συμβόλαια τους ήταν σκληρά. Για δυο χρόνια πρέπει να μείνεις εκτός. Αν έχεις σκοπό να εξελίξεις το όνομα σου και το branding σου, δεν γίνεται. Εγώ είχα ήδη σχεδιάσει τα trends για τις δύο επόμενες σεζόν»

Νιώθεις τυχερός που ο Alexander McQueen υπήρξε δάσκαλος σου;

«Ο Alexander McQueen ήταν αυτό που θεωρώ εγώ επιτομή της νεότερης μόδας. Ένας θρύλος. Υπήρξε καθηγητής μου τη χρονιά αποφοίτησης. Δεν ήταν απλά σχεδιαστής, ήταν ένας καλλιτέχνης της μόδας. Θεωρώ ότι ήμουν ανάμεσα στους εκλεκτούς μαθητές του. Του άρεσε πολύ η δουλειά μου. Θυμάμαι να μου λέει «βλέπω ότι διαλέγεις έναν πολύ δύσκολο δρόμο. Ο μαξιμαλισμός, η αβάν-γκαρντ, τα θεατρικά και τα πολυτελή ρούχα είναι μια δουλειά με πολύ κόπο, μια επένδυση και έχεις να κάνεις με έναν κόσμο που γίνεται πιο απλός». Μου έλεγε ότι, για να επιβιώσω, θα έπρεπε να ξεχωρίσω ανάμεσα σε πολλούς και καλούς μίνιμαλ σχεδιαστές. Τότε δεν έδινα σημασία σε όλα αυτά. Πλέον βλέπω ότι είχε δίκιο, ότι αυτός είναι ο δύσκολος κόσμος. Για μένα ο McQueen ήταν τοπ.' Ημουν τυχερός»

'Εχεις συνεργαστεί και με τον John Galliano.

«Τον John Galliano ως καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Dior τον είδα περίπου τέσσερις φορές συνολικά. Είναι μια εμβληματική προσωπικότητα και εξαιρετικό ταλέντο. Οι προσεγγίσεις του είναι πιο ρετρό σε σχέση με τη δυναμική του McQueen» εξήγησε στο people

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved