Νάντια Ράπτη: «Πιστεύω πως αυτή η κρίση με βοήθησε»

Νάντια Ράπτη: «Πιστεύω πως αυτή η κρίση με βοήθησε»

Η Νάντια Ράπτη μόλις παρουσίασε το πρώτο της fashion show και μιλά για τη φιλοσοφία πίσω από το brand της, τη σχέση της με τα social media και τα αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας της.

Η Νάντια Ράπτη άρχισε να ασχολείται με τη μόδα σε πολύ μικρή ηλικία και σήμερα έχει κάνει την ελληνική βιομηχανία της μόδας να βλέπει σε εκείνη μία δυναμική σχεδιάστρια.

Αγαπημένοι σχεδιαστές;
«Ανάμεσα σε πολλούς, θαυμάζω ιδιαίτερα τον Elie Saab, όπως μου αρέσουν οι συλλογές των οίκων Etro και Balmain.»

Ποιο είναι το αγαπημένο κομμάτι των συλλογών σου;
«Ένα μαύρο φόρεμα με δύο σκισίματα. Είναι από τα πρώτα ρούχα που σχεδίασα, υπάρχει σε όλες τις συλλογές μου κάθε σεζόν και το φοράω και ‘γω συχνά.»

Αφιερώνεις χρόνο στο Instagram;
«Όχι. Το κάνω πιο πολύ το βράδυ πριν ξαπλώσω, αλλά δεν κάθομαι στα social media με τις ώρες.»

Πως ένιωσες την πρώτη φορά που είδες κάποια γυναίκα στο δρόμο να φοράει ρούχο σου;
«Ένιωσα περίεργα. Μου άρεσε αλλά είχα μία συστολή.»

Τελικά άξιζε το ρίσκο εν μέσω οικονομικής κρίσης να κάνεις τη δική σου επιχείρηση;
«Πιστεύω πως αυτή η κρίση με βοήθησε. Ενώ πριν δεν ήταν τόσο «της μόδας» τα ελληνικά brands και ο κόσμος συνήθιζε να αγοράζει ρούχα από το εξωτερικό, όταν δυσκόλεψε η αγορά και δεν μπορούσαν για παράδειγμα να εισάγουν δόθηκε μια μεγάλη ευκαιρία στους νέους Έλληνες σχεδιαστές.»

Υπάρχουν παλιές φωτογραφίες σου που κοιτάζεις και λες «τι σκεφτόμουν και ντύθηκα έτσι»;
«Φυσικά. Δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος που να μην του έχει συμβεί. Η μόδα κάποτε ήταν πολύ διαφορετική.»

Την πρώτη σου απόπειρα στο σχέδιο ρούχου την έκανες μαζί με μία συμφοιτήτριά σου με το brand Arte. Τι πιστεύεις ότι σε έκανε να συνεχίσεις παρά τις όποιες δυσκολίες;
«Το πείσμα και η αγάπη σε αυτό που κάνω. Όταν έκανα ιδιαίτερα μαθήματα ως φιλόλογος σκεφτόμουν ότι είναι ταλαιπωρία να μετακινούμαι συνέχεια με το αυτοκίνητο από περιοχή σε περιοχή. Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με το brand μου, ήμουν όλη την ημέρα στους δρόμους, κουβαλούσα αμέτρητα πράγματα και όμως δεν κουραζόμουν.», λέει στο People.