Μάκης Τσέλιος: Γράφει βιβλίο και το θέμα του έχει ιδιαίτερο άρωμα από τη ζωή του -  Οι λεπτομέρειες
Designers

Μάκης Τσέλιος: Γράφει βιβλίο και το θέμα του έχει ιδιαίτερο άρωμα από τη ζωή του - Οι λεπτομέρειες

Ο Μάκης Τσέλιος πρόκειται να γράχει το πρώτο του βιβλίο και είναι πανευτυχής.

O σχεδιαστής μόδας όπως λέει «είναι κάτι που έχει ερωτευτεί και αγαπά πολύ».

-Τι θέμα έχει;

Έχει σχέση με τα παιδικά μου χρόνια, όχι ακριβώς τα δικά μου, αλλά στα Επτάνησα, θέλω να δώσω κάτι πίσω στο νησί που εγκατέλειψα, θέλω να μι­λήσω για τα παιδικά χρόνια, τα παιδικά παιχνίδια που δεν υπάρχουν πια, για το πως ένας σύγχρονος Οδυσσέας μπορεί να κατορθώσει πράγματα που δεν πίστευε ποτέ ότι θα γίνουν και που κατα­λήγει. Είναι αγνό και με λεπτομέρειες των 7 νη­σιών του Ιονίου.

-Τι σου λείπει περισσότερο από τα παιδικά σου χρόνια;

Έφυγα νωρίς από την ιδιαίτερη πατρίδα μου, αλλά μου άφησε καλά βιώματα. Μου λείπει ένα γλυ­κό που το σκέφτομαι πάντα και δεν μπορώ να το βρω. Λέγεται ροβανί, όχι ραβανί, κι είναι γλυκό παράξενο, είναι φτιαγμένο με ρύζι, μέλι, λάδι και αμύγδαλο.

Ακόμα μου λείπουν τα δειλινά, που η μουσική του Δήμου, μαζί με τη φιλαρμονική αρρέ­νων και θηλαίων, τα απογεύματα του Σαββάτου, έπαιζε μέσα στο λιμάνι μουσική, εκεί όπου κα­θόσουν κι έτρωγε3 μια σοκολατίνα... ακουγόταν σαν μυσταγωγία. Έβγαζαν μια εξέδρα, σιδερένια και ξύλινη, μέσα στη θάλασσα, κι εκεί ήταν η ορ­χήστρα που έπαιζε κλασικά κομμάτια, μέχρι και κάποια μοντέρνα αμερικάνικα κομμάτια της τότε εποχής.

-Με τους γονείς σου είχες καλή σχέ­ση;

Είχα άριστη σχέση μαζί τους. Έχουν "φύ­γει" εδώ και πολλά χρόνια. Η μητέρα μου ήταν από την Ιθάκη κι ο πατέρας μου από τον Αστακό. Ήταν ερωτευμένοι μέχρι τέλους. Ήταν υπέροχοι άνθρωποι, πολιτισμένοι, με μοντέρνα μυαλά για την εποχή εκείνη, κάτι που ήταν σπάνιο. Ήμουν καλός μαζί τους, κι είδαν ότι προχώ­ρησα ένα δρόμο πολύ καλό.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved