Λουκία Κυριάκου: Η σχεδιάστρια μόδας σχολιάζει την κριτική που δέχτηκε η Μπέλλα για τις πλαστικές
Designers

Λουκία Κυριάκου: Η σχεδιάστρια μόδας σχολιάζει την κριτική που δέχτηκε η Μπέλλα για τις πλαστικές

Η Κύπρια σχεδιάστρια Λουκία Κυριάκου μίλησε με ειλικρίνεια και τοποθετήθηκε για την αυστηρή κριτική που δέχτηκε η Ιωάννα Μπέλλα στο GNTM.

Το αυστηρό οικογενειακό περιβάλλον την ήθελε γιατρό ή δικηγόρο. Εκείνη, μολονότι πήρε το πτυχίο της στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μόδα. Η Κύπρια σχεδιάστρια μιλάει για τη γνωριμία της με την Ελένη Φουρέιρα, παίρνει θέση για την αιχμηρή κριτική που έγινε στην Ιωάννα Μπέλλα και αποκαλύπτει το μεγάλο της όνειρο, που δεν είναι άλλο από το κόκκινο χαλί των 'Οσκαρ.

Από μικρό παιδάκι της άρεσε ο κόσμος της μόδας, τα ωραία ρούχα και οι φω­τισμένες πασαρέλες. Ωστόσο, ο πατέ­ρας της ήταν ιδιαίτερα αυστηρός και ήθελε η κόρη του να σπουδάσει, ώστε να έχει γερές βάσεις για το μέλλον. «Ήταν ο κλασικός πατέρας, που ήθελε κόρη γιατρό, καθηγήτρια ή δικηγόρο. Σπούδασα φυσικός, έκανα μάστερ στο Λονδίνο αλλά με κέρδισε η μόδα. Ήμουν από τις καλές φοιτήτριες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, πήρα το πτυχίο μου κανονικά, αλλά το όνειρο μου ήταν να ασχοληθώ με τον χώρο της μόδας» εξηγεί η Λούκια, η είχε συνεργαστεί με την Ελένη Φουρέιρα.

«Ήταν πολύ απλός άνθρωπος, προσιτή. Εκείνη την περίοδο είχε μόλις αποχωρήσει από το γκρουπ Μystique. Ήρθε μία φορά στην Πάφο για ένα live, γνωριστήκαμε μέσω ενός φίλου και συνεργαστήκαμε. Είχε κάτι μαγικό. Την έβλεπα στη σκηνή και έλεγα πως δεν υπάρχει πα­ρόμοια στην Ελλάδα, ακόμα και στην Ευρώπη.Έχουμε πολύ καιρό να συνερ­γαστούμε. Χρόνια» λέει με ειλικρίνεια.

Μετά τη συνεργασία με την Ελένη Φου­ρέιρα ακολούθησαν κι άλλες συνεργασίες με γνωστά πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ;

Έχω ντύσει αρκετές. Τη Δούκισσα Νομικού, η οποία είναι λατρεμένη μου και την αγαπώ. Όταν γίνονται events στην Κύπρο και έρχεται, φοράει ρούχα μου. Είναι πραγματικά πολύ προσγει­ωμένο παιδί, πολύ ευγενική. Επίσης, συνεργάζομαι και με την Ελένη Τσολάκη. Ξέρεις, υπάρχουν πολύ καλά παιδιά στον χώρο.

Φιλίες έχεις κάνει μέσα από τις συνερ­γασίες σου;

Ίσως φταίω κι εγώ. Είμαι επαγγελμα­τίας και δεν αφήνω περιθώρια. Θεωρώ ότι η δουλειά είναι δουλειά. Οσον αφορά τις φιλικές μου σχέσεις, είμαι δοτική και σταθερή με τους ανθρώπους που έχω στο στενό μου περιβάλ­λον. Αυτή τη στιγμή έχω δώσει μεγάλη βαρύτητα στη δουλειά μου και τα πράγματα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο. Μέχρι στιγμής κομμάτια της κολεξιόν μου υπάρχουν σε μαγαζιά στο Λίβανο, στα Εμιράτα, στο Ντουμπάι και στην Ιορδανία.

Ένας μεγάλος στόχος είναι η Αμερική και το κόκκινο χαλί των 'Οσκαρ. Επίσης, ακόμα ένα μεγάλο μου όνειρο είναι να συνεργα­στώ με την Beyonce. Είναι μια γυναίκα-πρότυπο για μένα, η οποία μπορεί να αποπνέει ερωτισμό ανά πάσα στιγμή. Συνδυάζει αρμονικά τη μητρό­τητα, την καριέρα και το σεξαπίλ.

Πόσο εύκολο είναι να μπει κανείς στην παγκόσμια μόδα;

Καθόλου.

Έχει τύχει να σου βάλουν τρικλοποδιά;

Έχει συμβεί να κάνω κάποια πράγ­ματα που δεν μου ταιριάζουν, για πα­ράδειγμα, έπρεπε να κάνω παρέα με κάποιους ανθρώπους που δεν είναι του τύπου μου, αναγκαστικά και μόνο για τη δουλειά. Τη δουλειά μου, όμως, την αγαπώ και θεωρώ πως υπάρχουν εξίσου εξαιρετικοί σχεδιαστές στην Ελλάδα που έχουν κάνει αξιοσημείωτη καριέρα και στο εξωτερικό, όπως είναι ο Βρεττός Βρεττάκος και η Σήλια Κριθαριώτη.

Ποια είναι η άποψη σου για τα ριάλιτι μόδας που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση;

Θα μιλήσω πρώτα για το Project runaway στο Οpen το οποίο ήταν το πιο καλοστημένο κόνσεπτ σε σχέση με τα υπό­λοιπα. Καλώς η κακώς, σε αυτό τον χώρο δεν υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι να βοηθήσουν, οπότε αυτό ήταν ένα καλό πρώτο βήμα για πολλούς σχεδιαστές που ήθελαν να δείξουν τη δουλειά τους.

Για τα υπό­λοιπα, όπως το My Style rocks, Next top model;

Δεν ξέρω αν θα πήγαινα, θα μου άρεσε, όμως, να ήμουν στην κριτική επιτροπή. Κάποιοι από τους ανθρώπους που ήταν εκεί, αν και εξαιρετικά ταλαντούχοι, δεν ήταν τόσο γνωστοί στο ευρύ κοινό, όπως ο Στέλιος Κουδουνάρης και η Αλεξάνδρα Κατσαϊτη. Μετά την τη­λεοπτική τους συμμε­τοχή, ήταν λογικό να ανέβει η δημοτικότητα τους και οι μετοχές τους στον χώρο της μόδας.

Άρα, από τα συμφραζό­μενα, καταλαβαίνω πως θα ήθελες να έχεις και εσύ έναν αντίστοιχο ρόλο...

Να σου πω την αλήθεια, έχω κάνει κάποια πράγματα στην Κύπρο αλλά είμαι κάπως «κουμπωμένη» απέναντι στην τηλεόραση. Ως χαρακτήρας είμαι ντροπαλή. Θεωρώ, όμως, ότι μπορώ να κάνω τηλεόραση, ειδικά αν αυτό που θα μου προταθεί έχει να κάνει κα­θαρά με τη μόδα, που την αγαπάω τόσο πολύ. Αυτό είναι κάτι που μπορώ να το υποστηρίξω.

Αν και ντροπαλή, ανεβάζεις συχνά σέξι φωτογραφίες σου στο instagram και ο αντρικός πληθυσμός αυξάνεται με γορ­γούς ρυθμούς στον λογαριασμό σου.

Όντως, κάποιες από τις φωτογρα­φίες μου είναι ίσως λίγο πιο σέξι. Αυτό, όμως, συμβαίνει διότι είμαι και ως γυ­ναίκα σέξι. Τώρα θα μου πεις, αυτό έχει αντίφαση με αυτό που σου είπα παρα­πάνω, αλλά πίστεψε με, ισχύει. Είμαι πολύ ντροπαλή. Αν έρθει κάποιος να μου μιλήσει, σκύβω το κεφάλι. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δουλειά, είμαι στρα­τιώτης και γνωρίζω πολύ καλά αν κάτι πρέπει να βγει σέξι ή πιο σοβαρό.

Τα social media σε έχουν βοηθήσει στην προώθηση της δουλειάς σου;

Πάρα πολύ! Τα social media βοη­θούν πολύ. Πρέπει να σου πω ότι σε ένα ποσοστό 99% δουλεύω με instagram και facebook και αυτό ανα­γκάζει και εμένα να θέλω να γίνω καλύτερη, όχι για το instagram, αλλά για τον κόσμο τον οπoίο παρακολουθεί όλο αυτό το πράγμα.

Σε φλερτάρουν στα social media;

Με φλερτάρουν, αλλά δεν αφήνω πολλά περιθώρια.

Ποια είναι η γνώμη σου για τις αισθητικές επεμ­βάσεις;

Δεν έχω κανένα πρό­βλημα. Απεναντίας, αν μια κοπέλα δεν αισθάνε­ται όμορφα με κάτι στην εμφάνιση της και της έχει δημιουργηθεί ψυχο­λογικό πρόβλημα, εννο­είται να προχωρήσει σε μια αισθητική επέμβαση. Κι εγώ έχω κάνει και, μπορεί να ξανακάνω και στο μέλλον. Το θεωρώ λάθος αυτό που έγινε στο GNTM με την κριτική που ασκήθηκε στην Ιωάννα Μπέλλα.

Όποιες έχουν βγει πρώ­τες σε αντίστοιχα ριάλιτι του εξωτερικού έχουν κάνει άπειρες αισθητικές επεμβάσεις, ειδικά οι Βραζιλιανές και οι Αργε­ντινές. Διαφωνώ κάθετα και είμαι πολύ εναντίον σε αυτό άλλο που συ­νέβη. Εκτός και αν το έχεις παρακάνει. Η Ιω­άννα είναι μια πολύ όμορφη κοπέλα, η οποία ύστερα από τη στέψη της ως Σταρ Ελλάς πήρε το αίμα της πίσω!

Όλα ωραία και καλά μετά επαγγελμα­τικά σου. Πώς τα πας, όμως, στην προσωπική σου ζωή;

Είμαι μόνη, είμαι καλά και σε μια άκρως δημιουργική περίοδο στην επαγ­γελματική μου ζωή. Καταρχήν, δεν υπάρχει χρόνος για προσωπική ζωή. Σαφώς και θέλω να κάνω οικογένεια και παιδιά, απλώς δεν έχω γνωρίσει ακόμη τον κατάλληλο άνθρωπο. Πού θα πάει, όμως, κάπου θα συναντηθούμε!

Πηγή: People

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved