Βρεττός Βρεττάκος: «Η Μπιγιονσέ με τίμησε ακόμα μια φορά»
Designers

Βρεττός Βρεττάκος: «Η Μπιγιονσέ με τίμησε ακόμα μια φορά»

Το φετινό καλοκαίρι έχει μόνο επιτυχίες για τον Βρεττό Βρεττάκο

Η Μπιγιονσέ επέλεξε μία δική δημιουργία Βρεττού Βρεττάκου για το βιντεοκλίπ της ολοκαίνουργιας δουλειάς της.

Πριν από έναν χρόνο το team της σούπερ σταρ Μπιγιονσέ επικοινώνησε με τον σχεδιαστή μόδας Βρεττό Βρεττάκο προκειμένου να του ζητήσει να σχεδιάσει μια τουαλέτα για το νέο visual album της «Black is King», που κυκλοφόρησε πριν από μερικές ημέρες σε συνεργασία με την Dinsey. Το γεγονός αυτό και μόνο είναι άκρως τιμητικό αν αναλογιστεί κανείς ότι στα περίπου δέκα βιντεοκλίπ της η 33χρονη σούπερ σταρ επιλέγει outfits των μεγαλύτερων διεθνών οίκων μόδας, όπως οι Dior, Βalmain, Burberry, Valentino, αλλά και της επίσης Ελληνίδας Μary Katrantzou. κ.ά.

«Οταν μίλησα με τη στυλίστριά της μου ανέφερε ότι αναζητούσαν κάτι εντυπωσιακό και ότι το θέμα ήταν Αφρική», περιγράφει σε συνέντευξή του ο σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος. «Η κατεύθυνση που έλαβα ήταν ότι έπρεπε να υπάρχουν κάποια έθνικ στοιχεία. Εφτιαξα τη μακέτα και στη συνέχεια δημιούργησα το ρούχο: 450.000 κρύσταλλα έγιναν ειδική παραγγελία στο εργοστάσιο της Swarovski στην Αυστρία προκειμένου να ραφτούν πάνω στο ύφασμα. Το ίδιο εντυπωσιακά ήταν και τα τελειώματα με κρόσσια από κρύσταλλα καθρέφτες». Παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί συνεννόηση για το ρούχο, κατά πόσο ήταν σίγουρος ότι η Μπιγιονσέ θα το επέλεγε τελικά. «Με τόσο μεγάλα ονόματα δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος μέχρι να το δεις να συμβαίνει», ομολογεί με ειλικρίνεια. «Το έχουμε δει πολλές φορές να συμβαίνει αυτό και στα Οσκαρ. Υπάρχει υπερπληθώρα επιλογών. Αν δηλαδή η Μπιγιονσέ έπρεπε να φορέσει 40 ρούχα, θα είχε να επιλέξει ανάμεσα σε 400 outfits! Για τέτοια μεγέθη ανταγωνισμού μιλάμε. Πληροφορήθηκα ότι τελικά με επέλεξε τον προηγούμενο μήνα, όταν μου ζητήθηκε από την ομάδα της να φτιάξω ένα illustration, μια μακέτα με τη φιγούρα της Μπιγιονσέ ντυμένης με τη δημιουργία μου», περιγράφει. Το τραγούδι στο βιντεοκλίπ του οποίου η διεθνής σταρ φοράει την εντυπωσιακή δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου ονομάζεται «Find your Way Back». Και δεν είναι η πρώτη φορά που ο Έλληνας σχεδιαστής συνεργάζεται μαζί της.

Η αρχή έγινε τον Απρίλιο του 2013, όταν ο Βρεττός έντυσε την Μπιγιονσέ στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της. «Ήταν η πρώτη φορά που ο διεθνής Τύπος ασχολήθηκε τόσο πολύ με το look της, γεγονός που τη χαροποίησε τόσο ώστε να πάρει την απόφαση το νέο κέρινο ομοίωμα της που τοποθετήθηκε αργότερα στο Μουσείο Μαντάμ Τισό του Λονδίνου να φοράει τη φόρμα που της σχεδίασα». Η περίφημη αυτή φόρμα ίσως είναι και το ρούχο υψηλής ραπτικής που ταυτίστηκε όσο κανένα άλλο με την εικόνα της. Εκτός μάλιστα από την κέρινη Μπιγιονσέ, λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησε στη διεθνή αγορά η κούκλα Μπιγιονσέ ντυμένη με την ίδια δημιουργία Vrettos Vrettakos.

Η Μπιγιονσέ δεν είναι η μόνη σούπερ σταρ που εμπιστεύεται την αισθητική και το ταλέντο του Έλληνα σχεδιαστή. Στα Βillboard Music Awards του 2014 η Τζένιφερ Λόπεζ εμφανίστηκε με ολόσωμη φόρμα από μεταξωτό τούλι και κρύσταλλα Swarovski που έφερε την υπογραφή του, ενώ δημιουργία υψηλής ραπτικής από τη συλλογή του επέλεξε και η Κολομβιανή Σακίρα για τον τελικό του αμερικανικού τηλεοπτικού σόου «Τhe Voice» στο οποίο συμμετείχε ως coach. Παρά το γεγονός ότι το ατελιέ του Βρεττού Βρεττάκου έχει ντύσει κατά καιρούς μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας βιομηχανίας του θεάματος, ο ίδιος είναι εξαιρετικά χαμηλών τόνων. «Στην Ελλάδα έχουμε μπερδέψει όρους και έννοιες», λέει επιχειρώντας να διευκρινίσει με ταπεινότητα κάποια πράγματα.

«Προσδίδουμε εύκολα τον χαρακτηρισμό "διεθνής". Όταν κάποιος έχει μια μακροχρόνια και επαναλαμβανόμενη συνεργασία με διασημότητες του εξωτερικού, κάνει διεθνείς προσπάθειες και όχι καριέρα. Η διεθνής καριέρα στον χώρο της μόδας προϋποθέτει και άλλα δεδομένα. Ντύνεις μεγάλες σταρ, κάνεις σόου στο εξωτερικό που εμπεριέχουν πρόταση, κι επομένως αλλάζουν τα δεδομένα στην ιστορία της μόδας, έχεις δυνατή πώληση στις μεγάλες αγορές του κόσμου κ.λπ. Διεθνή καριέρα με την πραγματική έννοια του όρου από ελληνικής πλευράς κάνα μόνο η Μαίρη Κατράντζου. Όπως έκανε και η πρωτοπόρος Σοφία Κοκοσαλάκη. Όλα τα άλλα είναι πολύ σεβαστές προσπάθειες και απόπειρες διεθνούς καριέρας», είπε ο Βρεττός Βρεττάκος στο «Gala».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved